Μπαίνει Γενικός Γραμματέας στο Δήμο. «Από το μπακάλικο της Μυγδονίας στο σούπερ μάρκετ του Ωραιοκάστρου».

Μαΐου 16, 2016
Από

 Ο Παζαρλόγλου Αθανάσιος, οικονομολόγος και διευθυντής στον Σύνδεσμο Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, θα είναι ο Γενικός γραμματέας του Δήμου Ωραιοκάστρου.  Ο δήμαρχος Γαβότσης προχώρησε σε αυτήν την απόφαση μπροστά στα αδιέξοδα που περιήλθε  ο Δήμος με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του και την παντελή άγνοια τόσου του ιδίου, όσο και των αντιδημάρχων κι άλλων συνεργατών του στα θέματα  διοίκησης.

Έτσι ο  δήμαρχος εδώ που έφθασαν τα πράματα είχε δύο επιλογές   ή θα εγκατέλειπε τον δήμο ή θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση. Να καλέσει δηλαδή και να προστρέξει σε έναν γνώστη των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να βγει, εάν  προλάβει,  ο Δήμος  Ωραιοκάστρου από το τέλμα που βρέθηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση Γαβότση αδυνατεί να λειτουργήσει στο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για  να το  πούμε αλλιώς, οι Δήμοι έγιναν σούπερ μάρκετ, λόγω διεύρυνσης και αρμοδιοτήτων, αλλά ο Γαβότσης έμεινε στην εποχή του μπακάλικου της Μυγδονίας, που έκανε διοίκηση στο πόδι με το τεφτέρι  ή άφηνε  άλλους στο πόδι του.

Έτσι ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει «κόφτη» στην Αποκεντρωμένη και οι αποφάσεις του   ακυρώνονται  η μια μετά την άλλη κατά τον έλεγχο  νομιμότητας. Ιδίως οι «αμαρτωλές»  αποφάσεις δαπανών και συμβάσεων,  αλλά και οι αποφάσεις για προσλήψεις  κι απολύσεις, όπως το πρόσφατο θέατρο του παραλόγου με τους απολυμένους συμβασιούχους της καθαριότητας, που έκαναν τον Γαβότση πανελληνίως γνωστό.

Από τον «κόφτη» στον «αυτόματο πιλότο»

Ο Παζαρλόγλου Αθανάσιος λοιπόν θεωρείται  γνώστης αυτών των θεμάτων και η έλευσή του στο Δήμο αναμένεται να βάλει μία τάξη πρώτα- πρώτα στις συμβάσεις και στις δαπάνες για να βγει ο Δήμος από την κατάσταση παραλυσίας. Είναι ένας μόνιμος υπάλληλος- που σημαίνει ότι δεν έχει σχέσεις εξάρτησης από  κανέναν-  με γνώσεις που μπορούν να φανούν χρήσιμες για το Ωραιόκαστρο. Έτσι  από τον «κόφτη» της Αποκεντρωμένης, ο Γαβότσης επιλέγει  τον αυτόματο πιλότο του Γενικού Γραμματέα, ο οποίος καλείται να συμμαζέψει  έναν Δήμο που οι συνταξιούχοι της διοίκησης τον μετέτρεψαν  σε παιδική χαρά ακαταστασίας.

 

Μπορεί επίσης να φανεί πολλαπλά χρήσιμος, αφού με την παρουσία του και το  έργο του, θα επιτρέψει τον Γαβότση να αραιώσει ακόμη περισσότερο τις εμφανίσεις του στο Δήμο και έτσι να απαλλάξει το Δήμο μια ώρα αρχύτερα από αυτόν για το καλό το δικό του, αλλά και του Δήμου.

Να σημειώσουμε ότι ο  Σύνδεσμος Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης αποτελείται από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Νεάπολης- Συκεών, Ευόσμου- Κορδελιού και συστάθηκε με σκοπό τη δημιουργία και λειτουργία των Κοιμητηρίων της  δυτικής  Θεσσαλονίκης. Ο Παζαρλόγλου Αθανάσιος κατέχει θέση διευθυντική στο Σύνδεσμο, ενώ λόγω των γνώσεων του είναι εισηγητής σε σεμινάρια υπαλλήλων των ΟΤΑ με θέματα:

Νομιμότητα δαπανών. Θεσμικό πλαίσιο σύναψης δημοσίων συμβάσεων των Δήμων και των νομικών τους προσώπων. Οικονομική διαχείριση, προμήθειες  και δαπάνες. Συμβάσεις και Νομιμότητα και κανονικότητα δαπανών. Θέματα δηλαδή που απασχολούν και υστερεί ο Δήμος.

Για να δούμε, εμείς του ευχόμαστε τα καλύτερα, για το καλό του Δήμου.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    7 + = 10