Όσο δεν τους «θέλει» τους πρόσφυγες ο Γαβότσης, τόσο αυτοί έρχονται στο Ωραιόκαστρο.

Μαΐου 24, 2016
Από

 Το Ωραιόκαστρο έχει «περικυκλωθεί» για  τα καλά από τους πρόσφυγες και δεν υπάρχει καμιά δίοδος διαφυγής για τους ξενοφοβικούς που αντιδρούν σε αυτούς. Ίσως μάλιστα οι  αγριοφωνάρες τους να ήταν αυτές που έφεραν  τους πρόσφυγες  κατά τα μέρη μας. Ας αφήσουμε όμως την πλάκα για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Μετά τις άθλιες  αποθήκες  στο Δερβένι και την άλλη απαράδεκτη αποθήκη του Φέσσα στη Συμμαχική, το κτίριο 2.500 τ.μ.   της  «ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΕΒΕ», που βρίσκεται στο 6ο χλμ. Θεσ/νίκης-Ωραιοκάστρου,  στα όρια της Ευκαρπίας του δήμου Παύλου Μελά,  αντί για ιταλικές υποβρύχιες και επιφανειακές αντλίες και ηλεκτροκινητήρες, θα ήθελαν να φιλοξενεί πρόσφυγες.

 

Από τους 2.030  περίπου πρόσφυγες που αποχώρησαν  από την Ειδομένη το απόγευμα της Τρίτης μερικές εκατοντάδες έφθασαν  με λεωφορεία εκτός στο Δερβένι και στον ΦΕΣΣΑ.    Ο στρατός άρχισε την καταγραφή και η αστυνομία τη φύλαξη. Οι πρόσφυγες άπλωσαν την πραμάτεια τους στον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο περιμένοντας την σειρά τους.  Παιδιά και μάνες, νεαροί και ηλικιωμένοι κοιτούσαν γεμάτοι περιέργεια το νέο τόπο της προσφυγιάς που περικλείεται κι ορίζεται  από  τους αυτοκινητόδρομους  και προσπαθούσαν να καταλάβουν που βρίσκονται και τι συμβαίνει.  

Το ίδιο και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου που παραδέχεται ότι δεν τον δίνει κανένας σημασία, αφού όπου βρεθεί κι όπου σταθεί δηλώνει ότι δεν ξέρει τίποτα κι ότι δεν τον ρωτάει ποτέ κανένας και για τίποτα. Για το πρόβλημα  του δημάρχου εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αλλά για τους εγκεφάλους της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ που πάνε και βρίσκουν συνεχώς  τους πλέουν ακατάλληλους χώρους έχουμε να πούμε πολλά.

Να κλείσει το γκέτο του ΦΕΣΣΑ στη Συμμαχική και ο άθλιος χώρος στο Δερβένι.

Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο. Να  τους στοιβάζουν σε παλιές απαράδεκτες αποθήκες   του ΦΕΣΣΑ, μετατρέποντάς τες σε αποθήκες ψυχών ή στις αποθήκες στο Δερβένι.   

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτούς που επέλεξαν αυτούς τους χώρους και  μας κάνουν να απορούμε για τα κριτήριά τους.  Δόξα..της κρίσης υπάρχουν ένα σωρό αδιάθετοι  χώροι πιο κατάλληλοι και πιο ανθρώπινοι για να φιλοξενήσουν τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους, που η τοπική κοινωνία παντού ανοίγει  την αγκαλιά της  και τους περιβάλλει με αλληλεγγύη και σεβασμό, όπως και στο Ωραιόκαστρο.

 Όμως ΔΕΝ  γίνεται οι πολίτες να συμπαραστέκονται από το υστέρημα τους τους πρόσφυγες και κάποιοι από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, με τις πλάτες της Ύπατης Αρμοστείας   να τους εκμεταλλεύονται, κερδοσκοπώντας με τις εγκαταλειμμένες κι ακατάλληλες αποθήκες τους για   τη διαμονή τους.  Με άλλα λόγια να κλείσει το γκέτο του ΦΕΣΣΑ στη Συμμαχική και στο Δερβένι.  Δεν κάνουν για τη φιλοξενία  προσφύγων.  

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 2 = 6