Χωρίς υστερίες και κραυγές, απέναντι στο προσφυγικό. Ο Γαβότσης να πάει να κάνει συγκεντρώσεις ενάντια στους πρόσφυγες στην Καλαμαριά που μένει και όχι στο Ωραιόκαστρο.

Μαΐου 26, 2016
Από

Το προσφυγικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με υστερίες, ούτε με υπερβολές και τερατολογίες. Αυτό έδειξε  και η εμπειρία στα Διαβατά, που είχαν φτιάξει  μάλιστα και επιτροπή αγώνα. Επιτροπή αγώνα που δεν είχαν φτιάξει τόσα χρόνια για τα προβλήματα της υποβάθμισης της περιοχής τους από τις ρυπογόνες επιχειρήσεις, όπως εύστοχα υπενθύμισε με ανοιχτή  επιστολή στον τύπο μια γιατρός από τα Διαβατά.

Μόνο με τους πρόσφυγες ένιωσαν  ότι υποβαθμίζεται η περιοχή τους  κι έφτασαν στο σημείο να βάλουν ακόμη και τους  μαθητές να κάνουν αποχή από τα σχολεία.  Οι κραυγές με τις υπερβολές και τα ψέματα όμως γρήγορα αποκαλύφθηκαν. Οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο των Διαβατών, ούτε βίασαν, ούτε έκλεψαν, ούτε πείραξαν κανέναν. Πολλοί από αυτούς που πρωτοστατούσαν στις αντιδράσεις ενάντια στους πρόσφυγες έγιναν φίλοι μαζί τους και τώρα πρώτοι τους συμπαραστέκονται στα προβλήματα τους.

Κάποιοι πάνε να επαναλάβουν και στο Ωραιόκαστρο, όσα ντροπιαστικά για τον πολιτισμό μας συμβαίνουν σε αυτούς τους δήθεν «αγώνες», ενάντια στους πρόσφυγες. Ο Γαβότσης μάλιστα σαν δήμαρχος πρωτοστατεί σε αυτόν τον «αγώνα» και καλεί σε συγκέντρωση μπροστά στο αστυνομικό τμήμα!!!!  Αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι θεωρεί αυτούς τους ανθρώπους – τους πρόσφυγες-  εγκληματικά στοιχεία. Εδώ τελειώνει η λογική και αρχίζει ο παραλογισμός του γραφικού.

Ένας δήμαρχος που δεν μένει καν στο δήμο του, ένας δήμαρχος που δεν σέβεται ούτε καν τους μικρούς μαθητές του δήμου του, που τους αφήνει χωρίς σχολεία και τους βάζει σε kibo, αποτελεί το πρόβλημα  για το Ωραιόκαστρο και όχι οι πρόσφυγες.   

 Για να τελειώνουμε με τα ψέματα και τις τερατολογίες, που αναπαράγονται τον τελευταίο καιρό  από πολλές πλευρές. Ο αριθμός των προσφύγων είναι πολύ μικρός στην Ελλάδα, περίπου 50.000, ώστε να κινδυνεύει από πληθυσμιακή αλλοίωση. Από την Ελλάδα πέρασαν συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, χωρίς να σημειωθεί ούτε ένα κρούσμα βίας και κλεψιάς, από τα νησιά μέχρι την Ειδομένη. Το αντίθετο δυστυχώς  σημειώθηκε. Βρέθηκαν συμπατριώτες μας, λίγοι ευτυχώς, που  έκλεψαν και εκμεταλλεύτηκαν τους πρόσφυγες.

 Η καταγραφή τους και οι σωστές, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης αποτελούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την αποφυγή  και αντιμετώπιση των όποιων υποθετικών παραβατικών συμπεριφορών. Τέλος με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των  αιτήσεων  προς τον ΟΗΕ για να μεταφερθούν σε χώρες της Ε.Ε που βρίσκονται άλλα μέλη των οικογενειών τους, θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των προσφύγων που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, μέχρι να τερματιστεί ο πόλεμος στη χώρα τους και να επιστρέψουν σε αυτήν.

Μέχρι τότε οφείλουμε και πρέπει να σεβαστούμε το δράμα τους και τον πόνο τους και να τους αντιμετωπίσουμε  πολιτισμένα και με αξιοπρέπεια, όπως οι γιαγιάδες στη Λέσβο.  Όπως η χώρα μας, έτσι  και ο κάθε ένας ξεχωριστά, οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο προσφυγικό. Γιατί ούτε το Ωραιόκαστρο, ούτε η χώρα μας, ούτε κανένας κινδυνεύει.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η χώρα μας συνολικά, έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο για το προσφυγικό και είμαστε περήφανοι για αυτό.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  One Response to Χωρίς υστερίες και κραυγές, απέναντι στο προσφυγικό. Ο Γαβότσης να πάει να κάνει συγκεντρώσεις ενάντια στους πρόσφυγες στην Καλαμαριά που μένει και όχι στο Ωραιόκαστρο.

  1. [...] Αυτό όμως που μας κέρδισε σε αυτό το δήμαρχο, είναι πως μιλάμε για το μοναδικό δήμαρχο του κόσμου μάλλον, που μένει σε άλλο δήμο από αυτό τον οποίο διοικεί… [...]

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  2 + = 3