Πανδαιμόνιο στο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου για τις παιδικές χαρές. Διακόπηκε η συνεδρίαση. Δεν σεβάστηκαν ούτε τα παιδιά.

Ιουνίου 24, 2016
Από

"Γιατί έφυγαν όλοι" είναι σαν να ρωτάει ο πιτσιρικάς τη μαμά του, που συνομιλεί με την Ρ. Αντωνιάδου.

Με τις αγριοφωνάρες τους  τρόμαξαν τα δύο παιδάκια μιας μάνας που ήρθε να μιλήσει για τις παιδικές χαρές και διέκοψαν  τη συνεδρίαση,  μπρος στα εμβρόντητα μάτια και  των άλλων μανάδων που παραβρίσκονταν στη συνεδρίαση, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που παραθέτουμε.

Η άτυχη μητέρα που ζήτησε το λόγο για το θέμα των παιδικών χαρών, ούτε καν πρόλαβε να πει μια λέξη. Αμέσως ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος κος Ε. Καραστερίου τη διέκοψε και άρχισε να εκφωνεί ένα λογύδριο σχετικά με  το κόστος που έχουν κάποιες βρύσες  που προβλέπονται για τις παιδικές χαρές και που από  λάθος στα μηδενικά στη μελέτη,  αντί για 180 αναγράφονταν 1.800 ευρώ, από ότι μπορέσαμε να καταλάβουμε.   Αμέσως προκλήθηκε πανδαιμόνιο με την συμβολή κι άλλων μελών της διοίκησης και μάνες και παιδιά  δεν πίστευαν αυτό που συνέβαινε μπρος  τα μάτια τους, για ένα φαινομενικά απλό θέμα. Βέβαια  τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από πιο πριν,  όταν ο δημοτικός σύμβουλος Α. Πολυχρονίδης έθεσε το θέμα της δίκαιης κι αναλογικής  κατανομής των δαπανών για τις παιδικές χαρές και ζήτησε το λόγο γιατί αυτές δεν γίνονται με πληθυσμιακά κριτήρια. Kαι  δίνονται τα ίδια λεφτά  και στους τρεις πρώην Δήμους, όταν το Ωραιόκαστρο έχει πληθυσμό, όσο έχουν η Μυγδονία και η Καλλιθέα μαζί.   

Πράγματι σύμφωνα με τα σχέδια της διοίκησης προβλέπεται  για την προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών , ισομερώς κατανεμημένη δαπάνη  από 67.000 ευρώ περίπου σε Μυγδονία, Καλλιθέα και  Ωραιόκαστρο και από το σύνολο των 11 παιδικών  χαρών σε όλο το Δήμο,  δύο για το Ωραιόκαστρο.  Τώρα πώς γίνεται και το Ωραιόκαστρο που έχει διπλάσιο κόσμο από ότι έχουν η Μυγδονία και η Καλλιθέα να παίρνει  το ίδιο ποσό, είναι  ένα μεγάλο θέμα και μάλλον η κατανομή δεν έχει να κάνει με τις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής, Ίσως με άλλου είδους κριτήρια, όπως σχολίαζαν  οι πολίτες που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση,  ώστε να  αποφευχθεί η ηλεκτρονική διαδικασία για τη δημοπράτηση της προμήθειας και να γίνει αυτή με πρόχειρο διαγωνισμό.  Ίσως  είναι  αυτό ακριβώς το σημείο που εγείρει ερωτηματικά για την όλη υπόθεση.  

Όπως επίσης και για το ότι οι δύο παιδικές χαρές στο Ωραιόκαστρο, σύμφωνα με την κατανομή της διοίκησης  θα κοστίζουν 67.000 ευρώ, όσο και οι τέσσερις ή πέντε στην Μυγδονία και στην Καλλιθέα.

Για το Ωραιόκαστρο προβλέπεται η εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού παιδικών χαρών, στη παιδική χαρά του Κονταξοπούλειου και στο Παλαιόκαστρο στην πλ. Τζαβέλα, που όμως δεν υπάρχει παιδική χαρά και από ότι επισήμανε και ο πρώην δήμαρχος Δ. Σαραμάντος αμφιβάλλει εάν προβλέπεται τέτοια χρήση του χώρου από το Πολεοδομικό σχέδιο.

Φυσικά κανένας από τη διοίκηση δεν ήξερε να απαντήσει. Αυτό όμως δεν

Η παιδική χαρά στο Κονταξοπούλειο.

εμπόδισε τον έτερο αντιδήμαρχο Κ. Ιωσηφίδη να εκφράσει την δυσαρέσκεια του για την κατανομή των κονδυλίων σε βάρος του Ωραιοκάστρου και να εκφράσει την συμφωνία του με την παρατήρηση του Α. Πολυχρονίδη, προκαλώντας νέο μπάχαλο.

Τέλος για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε βάρος του  Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος Γαβότσης, διαβεβαίωσε ότι εάν υπάρξει κανένας δωρητής για τις παιδικές χαρές στην Μυγδονία ή στην Καλλιθέα, τότε τα λεφτά που θα περισσέψουν θα διατεθούν στο Ωραιόκαστρο. Η διαβεβαίωση αυτή δεν έχει καμία απολύτως αξία, παρά μόνο μία. Ότι  παραδέχεται και ο ίδιος ο δήμαρχος ότι αδικείται το Ωραιόκαστρο από την κατανομή των κονδυλίων, ολοκληρώνοντας το μπάχαλο της συνεδρίασης. 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 5 = 14