Γαβοexit… τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Στο 73% το «ΚΑΘΟΛΟΥ ικανοποιημένοι», από τη δημοτική αρχή του Γαβότση στο Ωραιόκαστρο.

Ιουνίου 25, 2016
Από

Γαβοexit. Το 73% και 72% των αναγνωστών-δημοτών δηλώνουν ότι δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ικανοποιημένοι από τη δημοτική αρχή συνολικά και από  το δήμαρχο ειδικότερα, στον οποίο και δείχνουν από τώρα την πόρτα της εξόδου από το δημαρχείο.

 Η αλήθεια είναι ότι στα δύο σχεδόν χρόνια που συμπλήρωσε στην θέση της δημοτικής αρχής η παράταξη του Γαβότση κι ο  ίδιος ως δήμαρχος, περισσότερα προβλήματα δημιούργησε, παρά έλυσε. Ή μάλλον για να είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια, δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, το αντίθετο.  Τί να πρωτοθυμηθούμε και τι να ξεχάσουμε; Την πλήρη απουσία του Δήμου στις περιπτώσεις που οι δημότες  χρειάζονται περισσότερο από ποτέ τις υπηρεσίες του, όπως στις πλημμύρες που θρηνήσαμε δυστυχώς και θύματα; Την αναίτια ταλαιπωρία και τον αποκλεισμό του Δήμου από  ανύπαρκτη χιονόπτωση; Την αδιαφορία για την σχολική στέγη και το στίβαγμα των μαθητών σε ακατάλληλα kibo;  ή την απαράδεκτη απόπειρα για  χαράτσι με αφορμή την σχολική στέγη  που ακυρώθηκε από την παρέμβαση των πολιτών και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Την αδυναμία να ανταποκριθεί στις πάγιες και στοιχειώδεις λειτουργίες του Δήμου; ή την ανερμάτιστη τακτική στο θέμα των προσλήψεων και απολύσεων των συμβασιούχων; Την τριτοκοσμική εικόνα της εγκατάλειψης των παιδικών χαρών και των άλλων δημόσιων χώρων; ή τα νεύρα και τις αγριοφωνάρες στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που κάνει όσους πολίτες παραβρεθούν να μην ξαναπατήσουν και να σταυροκοπιούνται  για το απαράδεκτο θέαμα του δημάρχου και του προέδρου και κάποιων άλλων που η συμπεριφορά τους μόνο με του Μπέου μπορεί να συγκριθεί.

Κι όπως  επι δημαρχείας Μπέου στο Βόλο, είχαμε  επέμβαση της αστυνομίας στο δημαρχείο, έτσι και η διοίκηση Γαβότση,  κάλεσε την αστυνομία για να απομακρύνει   έναν δημότη, τον Στάθη Κελεσίδη,  από  τη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ήταν μια πρωτόγνωρη ενέργεια που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στο Ωραιόκαστρο και ίσως είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές της διοίκησης Γαβότση στα πρώτα δύο χρόνια της. Εάν όμως δεν έχει να προσφέρει  τίποτα και   «φοβάται» τόσο πολύ τους δημότες και καταφεύγει κάθε λίγο και λιγάκι στην προστασία της αστυνομίας, τότε «τι το θέλει το ρημάδι το δημαρχείο;» αναρωτήθηκαν  πολλοί δημότες.Αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θα την πούμε μια άλλη φορά.  

 

 Δύο χρόνια λοιπόν είναι αρκετά για μια πρώτη αξιολόγηση της δουλειάς της δημοτικής αρχής, αλλά κι αρκετά για να φανεί η μόνιμη επιλογή των απευθείας αναθέσεων, ο ανύπαρκτος σχεδιασμός και η απουσία  προοπτικής της  δημοτικής αρχής.

Τo oraiokastronet.gr λοιπόν έδωσε  τη δυνατότητα στους αναγνώστες–δημότες να αξιολογήσουν την Δημοτική αρχή με ηλεκτρονική ψηφοφορία*. Να αξιολογήσουν ομαδικά & ατομικά Δήμαρχο  και αντιδημάρχους, απαντώντας στο ερώτημα «Πόσο ικανοποιημένος/η είστε από…»; Η ψηφοφορία της αξιολόγησης του έργου της δημοτικής αρχής διήρκησε από  τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 έως  την Παρασκευή  24 Ιουνίου 2016. Δόθηκε παράταση μιας ημέρας λόγω τεχνικών προβλημάτων που προκλήθηκαν στην ιστοσελίδα.

Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, αλλά δεν παύουν να αποτελούν έναν κόλαφο για την δημοτική αρχή συνολικά, αλλά και για τον  δήμαρχο ξεχωριστά.

 

 Έτσι το 73% και 72% των αναγνωστών-δημοτών δηλώνουν ότι δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ικανοποιημένοι από τη δημοτική αρχή συνολικά και αντίστοιχα από  τον  δήμαρχο.  Από τους αντιδημάρχους το υψηλότερο αρνητικό ποσοστό  73% «ΚΑΘΟΛΟΥ Ικανοποιημένοι», συγκεντρώνει ο  Η. Τσακαλίδης  και ο Θ. Δίγκαλης, ενώ το λιγότερο αρνητικό με   67% ο Μ. Αταμιάν, με  68% ο Ιωσηφίδης και με  70%  ο  Ε. Καραστερίου.  Διακύμανση παρατηρείται στο συνολικό αριθμό αναγνωστών- δημοτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.  Ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχής σημειώθηκε για τον δήμαρχο 623, κατόπιν 609 στην κάρτα αξιολόγησης  συνολικά της δημοτικής αρχής. Για να ακολουθήσει με 579 συμμετοχές ο Μ. Αταμιάν, 570 ο Κ. Ιωσηφίδης, 452 ο Η. Τσακαλίδης, και οι δύο αντιδήμαρχοι από την Καλλιθέα και Μυγδονία Δίγκαλης και Καραστερίου με 216 και 200 συμμετοχές αντίστοιχα.

Αναλυτικά οι κάρτες με τα αποτελέσματα: 

 

 

 

*Διευκρινίζουμε ότι : Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική (Οι επιστημονικές πέφτουν συνήθως έξω). Τα αποτελέσματά της δεν αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη ή το σύνολο των χρηστών του Internet αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών του oraiokastronet.gr.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    8 × 6 =