ΚΚΕ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΙΣΟΥΣ!!!

Σεπτεμβρίου 14, 2016
Από

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

  Η Κ.Ο.  Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους του λαού, που αγκάλιασαν με αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς τους ξεσπιτωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη λεηλασία των χωρών τους πρόσφυγες. Το κίνημα αλληλεγγύης έδωσε έτσι την καλύτερη απάντηση στην απόπειρα της Δημοτικής Αρχής, του  Δήμαρχου κ. Γαβότση αλλά και των γνωστών ακροδεξιών στοιχείων, να δημιουργήσουν τεχνητά ένα ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα και να δώσουν μια πλαστή μεσαιωνική εικόνα για τους απλούς ανθρώπους της περιοχής.

 Το ίδιο επιχειρείται και τώρα, με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Μετά την «παράσταση» που δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κυριάρχησαν οι εθνικιστικές κορόνες και οι ρατσιστικές κραυγές, τη σκυτάλη πήραν κάποια Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων, ορισμένα από τα οποία  έχουν και προηγούμενο σχετικό ιστορικό.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλους όσοι αντιλαμβάνονται τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες τέτοιων σκοταδιστικών πρακτικών, να κινητοποιηθούν αποφασιστικά και να καταδικάσουν το Δήμαρχο και τους πρωταγωνιστές αυτών των κινήσεων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι υπόλογη για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα γκέτο της εξαθλίωσης και της βρώμας. Να απαιτήσουμε νέες ανοιχτές δομές φιλοξενίας, χώρους που θα πληρούν τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης.

 Ταυτόχρονα να απαιτήσουμε:

-Εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων: εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες κ. α.

-Καμιά εμπλοκή των γνωστών αμαρτωλών ΜΚΟ.

-Ασφαλή μεταφορά των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες.

-Εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής για τα παιδιά: εμβολιασμοί, βεβαίωση γιατρού κ.α.

ΟΧΙ  ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ  ΚΡΑΥΓΕΣ  ΜΙΣΟΥΣ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 2 = 3