Η καταδίκη του Α.Γαβότση ως πρώην δήμαρχος Μυγδονίας.

Σεπτεμβρίου 19, 2016
Από

Η κατάρα του Μελισσοχωρίου ακολουθεί τον Γαβότση. Το 2003 ως δήμαρχος Μυγδονίας βρέθηκε πάλι στην επικαιρότητα με την αντίθεση  του  στη λειτουργία ενός ξενώνα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στα όρια του τότε δήμου.   Το 2008 με την απόφαση 4255 του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών  με αναστολή,  γιατί  αντιτάχθηκε με έκνομες –όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο- ενέργειες για να μην λειτουργήσει ο  ξενώνας διαβίωσης των αποθεραπευθέντων ατόμων υπό ένταξη, στο Μελισσοχώρι. 

Η τότε δημοτική αρχή του Α. Γαβότση καλούσε με μεγάφωνα τους κατοίκους να συγκεντρωθούν έξω από το σπίτι και να αποκλείσουν το δρόμο. Τότε ήταν μια άλλη ευάλωτη κοινωνική ομάδα, σήμερα είναι οι  πρόσφυγες.  

Τελικά ο ξενώνας δεν λειτούργησε και η δημοτική αρχή απέτρεψε την υλοποίηση του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΟΣ». Όμως το Α΄Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης: 

 

Σύμφωνα με την κατάθεση του ιδιοκτήτη του ακινήτου: «Τον Οκτώβριο του 2003 είχα νοικιάσει το σπίτι μου στο Ψυχιατρείο για το πρόγραμμα «ΨΥΧΑΡΓΟΣ». Μόλις ενημερώθηκε ο Δήμος και το δημοτικό συμβούλιο για την ενοικίαση αυτή, ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να κάνουν ζημιές. …Δεν ξέρω ποιος έβαλε φωτιά. Ζημιές έγιναν πολλές. Έσπασαν τα τζάμια, τα κάγκελα από την σιδερένια περίφραξη. Μάλλον με γκρέιντερ μπήκαν στην αυλή του σπιτιού. Στην είσοδο του σπιτιού έβαλαν λάσπες και μπήκαν μέσα και έσπασαν τα τζάμια, τα καλοριφέρ, μας έκοψαν το νερό, έσκαψαν μπροστά στην είσοδο». Για αυτό

 

  “Δεν με εκφράζουν οι δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου. Διαφωνώ μαζί του”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ  Κ. Μητσοτάκης για τα πρόσφατα «κατορθώματα» του Αστέριου Γαβότση.  

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 − = 1