Ε. Μπάμπα:«Το Ωραιόκαστρο δεν το εκφράζει ο τραγικός δήμαρχος και τα διάφορα φασιστοειδή στοιχεία». Ά. Θεμελής: «Η δημοτική αρχή από την αρχή υπήρξε εχθρική στους πρόσφυγες».

Σεπτεμβρίου 20, 2016
Από

Αυτό τόνισε η Ελένη Μπάμπα κατά την συγκέντρωση που πραγματοποίησε μπροστά από το δημαρχείο το απόγευμα της Δευτέρας,  η Κομματική Οργάνωση  Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ,  «ενάντια στις  σκοταδιστικές κραυγές μίσους»  και «ότι το  κίνημα Αλληλεγγύης στους κυνηγημένους και ξεριζωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη λεηλασία των χωρών τους πρόσφυγες, υπάρχει και στο Ωραιόκαστρο, όπως σε όλη τη χώρα». Επίσης  η Ελένη Μπάμπα ανέφερε: «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να εμφανίζεται μια εικόνα που προσβάλει τους αγώνες και τα αισθήματα των εργαζομένων της περιοχής μας, που στην πλειοψηφία τους έχουν προσφυγική καταγωγή». Και τέλος τόνισε: «Να

Ο Α. Θεμελής και η Ελένη Μπάμπα.

καταδικάσουμε τις σκοταδιστικές κραυγές του δημάρχου και των άλλων ακροδεξιών στοιχείων. Να απαιτήσουμε:

-Εκπαίδευση για όλα τα προσφυγόπουλα!

-Ανθρώπινες συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες!

- Να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στις κραυγές μίσους!»

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον επικεφαλής της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Άγγελο Θεμελή, ο οποίος είπε:

«Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου υπήρξε από την πρώτη στιγμή εχθρική στην φιλοξενία των προσφύγων, κάθε φορά με διαφορετικά προσχήματα. Ουδέποτε δήλωσε ότι θέλει να φιλοξενήσει κατατρεγμένους ανθρώπους και να υποδείξει κατάλληλους χώρους στο  δήμο μας, όπως έκαναν άλλοι δήμοι και δήμαρχοι.

Υποχρεώθηκε μέσα από το γενικότερο κλίμα συμπαράστασης ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ να συγκεντρώσει κάποια υλική βοήθεια, την οποία γρήγορα διέκοψε. Αρνήθηκε να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας στα δύο κέντρα υποδοχής προσφύγων στην περιοχή μας. Ανέχθηκε αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια, ακόμα και από ομάδες κατοίκων του όμορου δήμου Δέλτα, που από ότι φαίνεται τώρα έχει ηρεμήσει, μετά τους διορισμούς προσωπικού στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Ο ίδιος ο δήμαρχος έμμεσα υποστήριξε την πλειοψηφία του περιβόητου διοικητικού συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων του 5ουδημοτικού σχολείου (Μελισσοχωρίου). Δέκα μέρες νωρίτερα, το παραπάνω δ.σ απέρριψε πρόταση της γραμματέας του για τη συλλογή τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών και ειδών υγιεινής για τα προσφυγόπουλα, σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου. Μέλος του δ.σ επιτέθηκε φραστικά και έσκισε το πρόχειρο πρακτικό στο οποίο είχαν καταγραφεί

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το ξακουστό 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου

οι απόψεις τους. Ο πρόεδρος και η πλειοψηφία ενέκριναν αυτήν την συμπεριφορά. Την επομένη καθαίρεσαν τη γραμματέα του συλλόγου. Όπως ήταν φυσικό έγιναν καταγγελίες μας για τα γεγονότα αυτά και για τον  λόγο αυτόν δύο στελέχη της παράταξης μας μηνύθηκαν …για συκοφαντική δυσφήμιση και θα δικαστούν στις 9-12-2016. Παραπέρα ο σύλλογος αυτός κλιμάκωσε τις παρεμβάσεις αποκλεισμού από τα σχολεία των παιδιών των προσφύγων, αν και αυτό …δεν αφορούσε τα σχολεία του Μελισσοχωρίου.

Η δημοτική αρχή προσπάθησε να κινητοποιήσει τους κατοίκους με αίτημα την ενίσχυση του αστυνομικού Τμήματος, για λόγους ασφάλειας από τους πρόσφυγες . Χωρίς να έχει προκύψει τίποτα ανησυχητικό μέχρι σήμερα. Ποτέ στο παρελθόν δεν έκανε οποιαδήποτε κινητοποίηση για τα σοβαρά προβλήματα του δήμου, των εργαζομένων και των κατοίκων.

Στο αποκορύφωμα ο δήμαρχος παρέδωσε μαθήματα αυτοδικίας, υιοθέτησε και πυροδότησε τη τακτική δύο Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Συγκεκριμένα μεθόδευσε την εσπευσμένη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, εντός ολίγων ωρών, για να δημιουργηθεί σε συνδυασμό με φήμες για προβλήματα υγείας, κλίμα έντασης και πανικού.

Η πανελλαδική κατακραυγή συμμάζεψε τα φασιστοειδή, ανάγκασε τοπικούς παράγοντες σε απολογία και ανασκευή προηγούμενων δηλώσεων τους συνέτισε κάποιους που έπεσαν στη παγίδα του έντεχνα καλλιεργημένου φόβου.

Σε καμία περίπτωση αυτές οι συμπεριφορές δεν μπορούν να ακυρώσουν το μεγάλο κλίμα Αλληλεγγύης από τους δημότες του Δήμου. Χρειάζονται ωστόσο αποφασιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο φασιστικό δηλητήριο και για να απαιτήσουμε δομές φιλοξενίας που θα πληρούν τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων». Και κατέληξε ο Α. Θεμελής λέγοντας: «Πάνω από όλα χρειάζεται αγώνας ενάντια στην Ε.Ε και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς που γεννούν πολέμους, με αίτημα τη μεταφορά των προσφύγων στις χώρες που θέλουν να πάνε».

Τέλος στη συγκέντρωση μίλησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελλής.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    7 + 3 =