220.000 ευρώ κόστισε στο Δήμο η καταδίκη του Α. Γαβότση. Ποιος πλήρωσε τη ζημιά;

Σεπτεμβρίου 20, 2016
Από

Τόσο κόστισε η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες της κατοικίας στο Μελισσοχώρι και που σύμφωνα με αυτό το ποσό, πρέπει να καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι ιδιοκτήτες  με κατασχετήριο έγγραφό  τους από τις 31/5/2010 στη EUROBANK όπου ο Δήμος Μυγδονίας διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό, απαιτούσαν το ποσό των 220.475, 56 ευρώ.

Ήταν η περίοδος που ο κ. Γαβότσης απολάμβανε  τους τελευταίους μήνες της θητείας του ως δήμαρχος Μυγδονίας και είχε αρχίσει τον προεκλογικό του αγώνα για τον διευρυμένο δήμο.   Στις εκλογές όμως της 7ης Νοεμβρίου που ακολούθησαν του  ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ δήμου Ωραιοκάστρου, θα καταποντιστεί με ποσοστό 21,7% και θα έρθει τρίτος και καταϊδρωμένος. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στη Μυγδονία που ήταν δήμαρχος απέσπασε μόλις το 36%, ενώ στο Ωραιόκαστρο μόνο το 18%. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 Στις 7 Ιουνίου το 2010, για να επιστρέψουμε στην αφήγησή μας,  στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η EUROBANK δια της δικηγόρου της δηλώνει ότι «υφίσταται ένας καταθετικός λογαριασμός, ο οποίος παρουσιάζει το υπόλοιπο των 220.475 ,56 ευρώ, το οποίο έχει ήδη δεσμευθεί».

Στις 29 Ιουνίου το 2010 στο Δήμο Μυγδονίας συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο και ο πρόεδρός του στο τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης εισηγείται τροποποίηση του Προϋπολογισμού έτους 2010 με την εισαγωγή νέου Κ.Α Εξόδων και την ενίσχυσή του με το ποσό των 228.345,44 ευρώ, ώστε  να χρησιμοποιηθεί για «αποζημίωση μετά από Δικαστική Απόφαση». Η απόφαση  πάρθηκε κατά πλειοψηφία, με 11 ψήφους υπέρ και 1 κατά.

 Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι ποιος πληρώνει τη ζημιά σε αυτές τις περιπτώσεις; Ο δήμαρχος που καταδικάστηκε ή οι δημότες; Εάν ο δήμαρχος ενήργησε αυθαίρετα και δεν καλύπτεται από καμία σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τότε δεν μένει παρά να επωμιστεί και το κόστος της καταδίκης του.

Εάν λειτούργησε με βάση κάποια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τότε θα έπρεπε να καταδικαστούν και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι  την ψήφισαν, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε. Καταδικάστηκαν μόνο ο δήμαρχος Α. Γαβότσης, ένας εργολήπτης έργων και ένας υπάλληλος.

 Μπορεί λοιπόν ένας δήμαρχος που με τις έκνομες ενέργειες του προκαλεί τόσο  μεγάλη καταστροφή, να χρησιμοποιεί τα λεφτά του δήμου για αποζημίωση ή θα πρέπει να την καταβάλει  με δικούς του πόρους;

Ή να το θέσουμε αλλιώς. Μπορεί π.χ να πάει ένας δήμαρχος στα μπουζούκια, να βάλει φωτιά στην πίστα, να τα κάνει όλα λίμπα, να βγάλει όλα τα κόμπλεξ και τα απωθημένα και στο τέλος να πει τον λογαριασμό στους δημότες;

Ιδού ένα ενδιαφέρον θέμα κι ερώτημα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 2 = 2