Πορεία Αναρχικών στο Ωραιόκαστρο!! Για το προσφυγικό. «Ούτε στο Ωραιόκαστρο, ούτε πουθενά. Τσακίστε τους Φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Σεπτεμβρίου 20, 2016
Από

Το είδαμε κι αυτό. Ως και τους αναρχικούς «έφερε»  ο Γαβότσης με τα κατορθώματά του και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους, φωνάζοντας το σύνθημα «Ούτε στο Ωραιόκαστρο, ούτε πουθενά. Τσακίστε τους Φασίστες σε κάθε γειτονιά». Οι Αναρχικοί άρχισαν να συγκεντρώνονται απέναντι από το δημαρχείο το απόγευμα της Τρίτης. Την ίδια ώρα δυνάμεις των ΜΑΤ έπαιρναν θέση μπροστά από το δημαρχείο και  από το 1ο δημοτικό σχολείο. Τελικά η πορεία ξεκίνησε κι αφού κινήθηκε επί της Κομνηνών έστριψε στη  Λ. Δημοκρατίας κι από τη Γαβράς επέστρεψε στο δημαρχείο. Στις προκηρύξεις που μοίραζαν οι Αναρχικοί έγραφαν μεταξύ άλλων:

Κοστίζει ακριβά στο δημόσιο ο Γαβότσης σαν δήμαρχος. Δύο διμοιρίες ΜΑΤ χρειάζεται μόνο για τη φύλαξη του δημαρχείου.

«Εκεί ήταν που δημιουργήθηκε η παραδοχή πως υπάρχουν τυχερά και άτυχα παιδιά, ανώτερα και κατώτερα, παιδιά που μπορούν να μορφωθούν σε σχολεία και παιδιά που προορίζονται για μια ζωή σε παραπήγματα, παιδιά Ελληνόπουλα και παιδιά που δεν ενδιαφέρει τι θα γίνουν, παιδιά προσφύγων και μεταναστών.
Όσοι δεν μίλησαν ποτέ, όσοι τώρα βόλεψαν το κορμί τους σε ένα-δυο σπίτια και εξοχικά βρήκαν εχθρό, «ξεσηκώθηκαν» να «διεκδικήσουν».

Όταν αποκλείεις παιδιά από την εκπαίδευση, από την κοινωνική ζωή, την υγεία, την περίθαλψη, τότε βάζεις γερά θεμέλια στη γκετοποίηση .

Βρίσκεις χώρο μόνο στο μίσος, στον φόβο, στον φασισμό…
Ο φασισμός δεν είναι απλά ένα πολιτικό κίνημα το οποίο στοχεύει στην κατάληψη της εξουσίας και στο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αφεντικών, στην καθημερινή του έκφανση είναι ο εσωτερικός εμφύλιος που έχει εξαπολύσει ο άνθρωπος απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, είναι ότι απεχθέστερο μπορεί να εκφραστεί είτε ως σκέψη, είτε ως πράξη απέναντι σε αυτόν που κάθε φορά στοχοποιείται λόγω της διαφορετικότητας (θρησκεία, χρώμα, φυλή) και αποκλίνει από τη μέση κοινωνική νόρμα. Είναι μια σειρά μικρών κακουργηματικών σκέψεων και πράξεων που αναπτύσσονται και εκφράζονται μέσα σε συνθήκες φόβου και ανασφάλειας που έχουν κατακλύσει τις ζωές μας και πάντα μεταφέρουν το βάρος της ευθύνης στον διπλανό, στον συνάδερφό μας στη δουλειά, στον γείτονά μας, στον συμφοιτητή μας, στον συμμαθητή μας… όλοι αυτοί φταίνε για να μην αποδοθεί η πραγματική ευθύνη σ’ αυτούς που ρυθμίζουν την εξέλιξη της καθημερινότητας. Σ’ αυτούς που έχουν κάνει τη μιζέρια καθημερινή πραγματικότητα.

Εμείς όμως τασσόμαστε ενάντια στο ζόφο και ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε. Και επειδή αγωνιζόμαστε αγαπάμε τον άνθρωπο και διαλέγουμε πλευρά η οποία δεν είναι με την μεριά των ισχυρών, αλλά πάντα με την πλευρά των στοχοποιημένων, των αδύναμων. Και δεν θα ανεχτούμε να βρωμίσει τις γειτονιές μας κανένας επίδοξος κυνηγός κεφαλών, πόσο μάλλον όταν στοχοποιεί παιδιά.

Προτάσσουμε τα ιδανικά της αλληλεγγύης γι αυτό διαλέξαμε πλευρά, γι αυτό και παίρνουμε θέση μη παριστάνοντας τους αδιάφορους.

Γίναμε αναρχικοί μιας και η αριστερά των παππούδων μας δεν υπάρχει πια, έμεινε από αύτη μια στάμπα από την πολυχρησιμοποιημένη καρέκλα του «δημόσιου λειτουργού» και μια κατάφαση του συμβιβασμού. Γίναμε αναρχικοί όχι γιατί μας αρέσει να μας κυνηγούν, αλλά για να θυμόμαστε να μην γίνουμε ποτέ κυνηγοί. Ούτε κυνηγοί, ούτε θηράματα, ούτε αφέντες, ούτε δούλοι…».

Tα MAT ακολουθούν την πορεία χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    8 − 6 =