ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-
 • .
 • .
 • .

Η ώρα του εισαγγελέα για Γαβότση και σύλλογο γονέων του 5ου δημοτικού Μελισσοχωρίου σχετικά με τα προσφυγόπουλα. Όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Οκτωβρίου 6, 2016
Από

Ο  εισαγγελέας  Πλημμελειοδικών, αρμόδιος  για ρατσιστικά εγκλήματα, διενεργεί  προκαταρκτική  έρευνα για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας, τόσο με την απόφαση του συλλόγου των γονέων του 5ου Μελισσοχωρίου, όσο και με τις δηλώσεις του δημάρχου Α. Γαβότση.

Η υπόθεση αφορά την περιβόητη απόφαση του συλλόγου γονέων του 5ουδημοτικού Μελισσοχωρίου ότι

Ο Γαβότσης στη συγκέντρωση για το προσφυγικό στο Μελισσοχώρι, που δεν τα πήγαινε ποτέ καλά στην καριέρα του ως δήμαρχος.

δεν θα επιτρέψουν την ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο  και ότι για αυτό το λόγο θα προχωρήσουν ακόμη και σε κατάληψη. Προς το παρόν θα πάνε να εξηγήσουν το σχέδιο τους την Πέμπτη στον ανακριτή, για να ακολουθήσει την επόμενη μέρα κι ο δήμαρχος

Ο οποίος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις  για το βίντεο όπου μιλάει σε συγκέντρωση δημοτών για το προσφυγικό  και ακούγονται αναφορές για πράξεις βίας.  Ο δήμαρχος βέβαια υποστηρίζει  ότι τα όσα είπε είχαν αντίθετο νόημα απ’ αυτό που τους αποδίδεται.

Μετά το κύμα αντιδράσεων που

ξέσπασε από τις δηλώσεις του

Δεν υπάρχει κανένας δήμαρχος και κανένας ρατσιστής που να μπορεί να στερήσει από αυτά τα παιδιά το σχολείο

δημάρχου και την απόφαση του συλλόγου γονέων πήρε θέση και ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας:  «Η Ελλάδα είναι το πρόσωπο της αλληλεγγύης της Ευρώπης προς τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους. Η αντίδραση κάποιων Συλλόγων γονέων και του δημάρχου Ωραιοκάστρου δεν συνάδουν με την στάση της χώρας μας και δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού».

Ενώ ο υπουργός  Παιδείας Νίκος  Φίλης δήλωσε: «Στη χώρα μας δεν έχουμε γκέτο. Έχουμε κράτος που αποφασίζει για τους όρους εγκατάστασης, φιλοξενίας, παροχής υγείας στους πρόσφυγες. Δεν τίθεται υπό την κρίση των τοπικών κοινωνιών ή των συλλόγων γονέων ποια  παιδιά θα πάνε στο σχολείο» και έκανε λόγο για «απαράδεκτα και ακατανόητα» φαινόμενα ξενοφοβίας. Ο  υπουργός επίσης  κάλεσε τον 

Από τη φρίκη της προσφυγιάς στη φρίκη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

δήμαρχο Ωραιοκάστρου να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά και διαβεβαίωσε ότι «το κράτος με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχει λάβει και συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα μέτρα για τον εμβολιασμό των παιδιών των μεταναστών».

Κάλεσε δε την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μειοψηφικές και ακραίες φωνές όπως αυτές του δημάρχου Ωραιοκάστρου πρέπει να απομονωθούν από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

 

Τα προσφυγάκια στο δρόμο για το σχολείο. Τίποτα και Κανένας δεν μπορεί να τα εμποδίσει.

Η  ΝΔ κάλεσε  τους κατοίκους «να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό». Ενώ τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας  τη διαφωνία του με το δήμαρχο Α. Γαβότση λέγοντας: «Δεν με εκφράζουν οι δηλώσεις το δημάρχου. Διαφωνώ μαζί του» και πρόσθεσε ότι  «η ΝΔ δεν επιτρέπει φωνές ρατσισμού και ξενοφοβίας στο κόμμα είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης»

Απομονώνονται και στην κοινωνία του Ωραιοκάστρου, οι μειοψηφικές και ακραίες φωνές του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που με τις υστερικές κραυγές και τα ψέματα για τα θέματα δημόσιας υγιεινής προκάλεσαν αναστάτωση στους γονείς και αμαύρωσαν το όνομα του Ωραιοκάστρου.

Την έντονη ανησυχία του για τις δηλώσεις του δημάρχου εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου.

Σε  ανακοίνωσή του υπενθύμισε τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 927/1979 που προβλέπουν «κοινωνική και ενδεχομένως ποινική ευθύνη δημοσίων λειτουργών σε περίπτωση υποκίνησης, πρόκλησης, διέγερσης ή προτροπής σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία».

Τέλος ο κ. Γαβότσης, στο πλαίσιο της παραγγελθείσας προκαταρκτικής έρευνας καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  9 − 3 =