Συγκρούσεις ΜΑΤ, διαδηλωτών στο κέντρο του Ωραιοκάστρου. Η ανευθυνότητα του Γαβότση θέτει σε κίνδυνο το Ωραιόκαστρο.

Οκτωβρίου 8, 2016
Από

 

Η στιγμή της σύγκρουσης, μεταξύ της unique και του ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Στο βάθος ο καπνός απο τις κρότου λάμψης.

Η ανευθυνότητα του Γαβότση που διασύρει το Ωραιόκαστρο εδώ και μήνες,  είχε μετατρέψει από το απόγευμα της Παρασκευής το κέντρο του Ωραιοκάστρου σε απαγορευμένη ζώνη. Ισχυρές δυνάμεις των  ΜΑΤ το είχαν αποκλείσει με σκοπό  να αποτρέψουν τους αντιφασίστες, αντεξουσιαστές να πλησιάσουν στο δημαρχείο, όπου έκαναν συγκέντρωση όσοι  διαμαρτύρονταν για την …ισλαμοποίηση της χώρας.  

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με πολύ μικρή συμμετοχή από κόσμο, αλλά ήταν μια αληθινή μαγεία του cult. Με τις πιο cult φιγούρες να ανεμίζουν κιτρινόμαυρες σημαίες με τον βυζαντινό δικέφαλο και  ελληνικές, τραβώντας  εύκολα και γρήγορα όλα τα βλέμματα πάνω τους. 

Μέρες δόξας για τη διοίκηση Γαβότση. ΜΑΤ και αντεξουσιαστές στο Ωραιόκαστρο.

Οι αντιφασίστες αποκλείστηκαν  στο χώρο μπροστά από το 1ο δημοτικό σχολείο. Παρέμειναν εκεί φωνάζοντας συνθήματα, κάτω από τη βροχή,  έχοντας απέναντί τους τα ΜΑΤ και ακούγοντας  επικά cult σημεία από τις ομιλίες, που τους έκαναν  πότε να γελούν και πότε να γιουχάρουν.

Κι επειδή οι ομιλητές της συγκέντρωσης δεν έλεγαν να τελειώσουν, οι αντεξουσιαστές βαρέθηκαν να περιμένουν και κινήθηκαν επί της Αριστοτέλους προς την εκκλησία κι από το παρκάκι  αριστερά βγήκαν στην Κομνηνών. Από εκεί κινήθηκαν προς  το δημαρχείο. Έφθασαν μέχρι το ΧΡΥΣΟ όπου και σταμάτησαν, όχι για να πάρουν μπουγάτσα, αλλά γιατί ο δρόμος ήταν αποκλεισμένος από κλούβα και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όταν πια

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο δημαρχείο ήταν μπλοκαρισμένοι από κλούβες και ΜΑΤ. Α ρε Γαβότση μεγαλεία..

τελείωσαν επιτέλους οι ομιλίες οι αντεξουσιαστές για να ξεπιαστούν έκαναν πορεία επί της  Κομνηνών και σταμάτησαν στη συμβολή με τη Λ. Δημοκρατίας πάντα με τη συνοδεία των ΜΑΤ. Εκεί άρχισαν όμως και τα επικίνδυνα παιχνίδια.  

Συγκρούσεις ΜΑΤ- διαδηλωτών.

Η συγκέντρωση κατά της ισλαμοποίησης, μάλλον δεν πήγε και πολύ καλά απο κόσμο.

Από την άλλη μεριά στη συμβολή της Λ. Δημοκρατίας με 25ης Μαρτίου στο ΓΕΡΜΑΝΟ εμφανίστηκε ξαφνικά μια ομάδα ακροδεξιών κρανοφόρων και κονταροφόρων, προφανώς  από τους συγκεντρωμένους οι οποίοι κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις και πετώντας πέτρες προς τους αντεξουσιαστές, ο οποίοι κινήθηκαν κι αυτοί προς το μέρος τους.

Όλα έδειχναν ότι οι δρόμοι του Ωραιοκάστρου θα μετατρέπονταν σε πεδίο οδομαχιών, με ανυπολόγιστες καταστροφές σε καταστήματα και αυτοκίνητα. Όλα τώρα κρέμονταν από μια κλωστή.  Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ακολουθούσαν τους αντεξουσιαστές παρατάχθηκαν και τους «έκλεισαν» στη  Λ. Δημοκρατίας.

Νέα παιδιά οι αντεξουσιαστές, εδώ στη συμβολή της Λ. Δημοκρατίας με Κομνηνών πριν αρχίσουν τα επεισόδια

Οι αντεξουσιαστές βρέθηκαν περικυκλωμένοι  από την μια μεριά της unique από τα  ΜΑΤ και από την άλλη από τον ΓΕΡΜΑΝΟ από τους αντιπάλους  διαδηλωτές.  Έπεσαν  και κάνα δυο κρότου λάμψης και τα αίματα άναψαν. Οι πέτρες άρχισαν να πέφτουν βροχή, ενώ μπροστά στο κατάστημα οπτικών ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ σημειώθηκαν και οι πρώτες συμπλοκές.

Εν τω μεταξύ δυο – τρεις ΜΑΤατζήδες βρήκαν την ευκαιρία κι άρχισαν να χτυπάνε με τα γκλομπ  τους  αντεξουσιαστές, οι οποίοι βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο «πυρά». Η στιγμή ήταν κρίσιμη. Τότε οι αντεξουσιαστές απευθύνονται προς τα ΜΑΤ και  φωνάζουν  να ανοίξουν το δρόμο για να βγουν από την παγίδα που βρέθηκαν, αλλιώς θα αρχίσουν τις μολότωφ και θα τα κάψουν όλα. Ευτυχώς  ο επικεφαλής των ΜΑΤ ακούει την προειδοποίηση, συνειδητοποιεί την κρισιμότητα της στιγμής και τον μεγάλο κίνδυνο που απειλεί το Ωραιόκαστρο.  Δίνει αμέσως εντολή να οπισθοχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και να ανοίξει έτσι ο δρόμος της Λ. Δημοκρατίας στους αντεξουσιαστές.

Αυτοί  ανασυγκροτούνται και κατευθύνονται  προς την τράπεζα Πειραιώς. Από εκεί επιστρέφουν από την Ποσειδώνος και την Ρήγα Φεραίου, ξανά  στην Κομνηνών και στη συμβολή με τη Λ. Δημοκρατίας. Εκεί κλείνουν πάλι το δρόμο και φωνάζουν συνθήματα. Αφού πέρασε λίγη ώρα βαρέθηκαν και συνέχισαν την πορεία τους επί τη Λ. Δημοκρατίας μέχρι τη Μ. Αλεξάνδρου από όπου κι έφυγαν ήσυχα- ήσυχα.

Το δημαρχείο των ΜΑΤ. "Μπράβο"...Γαβότση, "εσύ το είπες!!"

Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του,  το Ωραιόκαστρο, από την ανευθυνότητα ενός ξένου- προς αυτό-  δημάρχου, μετατράπηκε σε πεδίο, ευτυχώς, περιορισμένων συγκρούσεων, οι οποίες εάν δεν αποτρέπονταν την ύστατη στιγμή θα έθεταν το Ωραιόκαστρο σε ανυπολόγιστους κινδύνους.

Πίσω από τους αντεξουσιαστές που έφευγαν και πίσω από τα ΜΑΤ που τους ακολουθούσαν, μια μικροσκοπική φιγούρα κινούνταν με ευκινησία αξιοζήλευτη κι  έπιανε τους κάδους των σκουπιδιών που αναποδογύριζαν οι αντεξουσιαστές και τους σήκωνε για   να τους βάλει πάλι  στη θέση τους.

Και το Μελισσοχώρι επισκέφθηκαν οι αντεξουσιαστές.

Ήταν ο αντιδήμαρχος οικονομικών, που μπορεί να μην τα καταφέρνει με τους  προϋπολογισμούς,  που τους απορρίπτει συνήθως η Αποκεντρωμένη διοίκηση, αλλά στα ζητήματα της καθαριότητας και της τάξης δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Τα θέλει ο άνθρωπος όλα στην θέση τους. Σου λέει τόσοι ξένοι,  τόσα κανάλια και δημοσιογράφοι ήρθαν στο δήμο μας, να μην γίνουμε  ρεζίλι και μας πουν και βρωμιάρηδες…….

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 9 = 12