Να μην μετατραπούν τα σχολεία σε πεδίο αντιπαραθέσεων και αντιπαλότητας. Να μην γίνουν ξέφραγο αμπέλι. Η συγκέντρωση στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου.

Οκτωβρίου 9, 2016
Από

Φωτο απο thestival.gr

Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τα σχολεία, πρώτα-πρώτα δεν κάνουν ότι κάνουν οι άλλοι που υποτίθεται τους καταγγέλλουν για τη δράση τους και τις ενέργειες τους και πολύ περισσότερο δεν τους επικαλούνται για να δικαιολογηθούν.

Εάν δηλαδή οι αντεξουσιαστές εισβάλουν αυθαίρετα και γράφουν συνθήματα στο σχολείο, αυτό δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται οποιοσδήποτε άλλος να μπαίνει στο σχολείο, το ίδιο αυθαίρετα,  επικαλούμενος τους αντεξουσιαστές.

Γιατί τότε γίνεται ίδιος με αυτούς που καταγγέλλει. Η είσοδος κάποιων ατόμων χωρίς άδεια στο σχολικό χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου για να ιδρύσουν μάλιστα και μια παράταξη με την επωνυμία «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» πέρα από τις όποιες προθέσεις μόνο ανησυχία προκαλεί για το μέλλον του σχολείου και τη λειτουργία του.

Εάν ήθελαν να βοηθήσουν το σχολείο να αποκαταστήσει τις ζημιές υπάρχει η νόμιμη οδός. Θα μπορούσαν  να απευθυνθούν στη διεύθυνση του σχολείου για να γνωστοποιήσουν τη διαθεσιμότητά  τους. Κι εάν π.χ το σχολείο δεν είχε άλλη σημαία για να αντικαταστήσει τη σημαία που έκαψαν οι αντεξουσιαστές, τότε να προσφέρανε αυτή,  που μόνοι τους τοποθέτησαν στον ιστό του σχολείου.

Κι εάν πάλι θέλανε να ιδρύσουν μια παράταξη πολιτών υπάρχουν άλλοι χώροι. Η  αυλή του σχολείου δεν είναι για αυτή τη δουλειά. Ας σεβαστούμε λοιπόν τα σχολεία και ας τα προστατέψουμε από κάθε αυθαιρεσία. Αυτή θα είναι η καλύτερη συμβολή όλων, για να μην μετατραπούν τα σχολεία σε πεδία αντιπαραθέσεων και αντιπαλότητας με ανυπολόγιστες συνέπειες στη λειτουργία τους.

Ένα θέμα είναι λοιπόν εάν είχαν άδεια για να χρησιμοποιήσουν το σχολείο.  Κι εάν ναι από ποιόν; Η δημοτική αρχή οφείλει να πάρει θέση για το θέμα. Γιατί αλλιώς δημιουργείται ένα κακό προηγούμενο που τίποτα  καλό δεν προμηνύει για τα σχολεία.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 − 7 =