Ο δήμαρχος Α. Γαβότσης ζητούσε από τους συλλόγους γονέων του Ωραιοκάστρου να πάρουν απόφαση για τα προσφυγόπουλα και μετά την εισαγγελική παρέμβαση!

Οκτωβρίου 14, 2016
Από

"Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη, γκρεμίζω ουρανούς"

Με έγγραφο του στις 16 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Α. Γαβότσης έθετε ως θέμα τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων και ζητούσε από αυτούς  να πάρουν απόφαση για το θέμα των προσφυγόπουλων και μάλιστα όσοι σύλλογοι δεν συνεδριάσουν να τον ενημερώσουν!!! Η ενέργεια αυτή του δημάρχου έρχεται δύο μέρες μετά την εισαγγελική παρέμβαση που ανακοινώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις γνωστές δηλώσεις του με τα «Μπράβο» στο Μελισσοχώρι και την απόφαση κάποιων γονέων του 5ου δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου,  για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας.

 

Με το έγγραφό του ο δήμαρχος ζητούσε από τους γονείς όχι μόνο να του αποστείλουν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, αλλά όριζε  και το θέμα των συνελεύσεων ως εξής:  «Ένταξη παιδιών προσφύγων μεταναστών στα σχολεία του Δήμου μας»!!!

Φυσικά δεν βρέθηκε  κανένας σύλλογος γονέων πρόθυμος να επαναλάβει την απόφαση της ντροπής που φέρεται να πήρε ο σύλλογος γονέων του  5ου δημοτικού  Μελισσοχωρίου στις 8 Σεπτεμβρίου με την οποία μια μερίδα γονέων αποφάσισε την «μη ένταξη – τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στο χώρο του σχολείου μας»  Απειλώντας μάλιστα ότι «Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στην κατάληψη του σχολικού κτιρίου»!!!

Ήταν μια απόφαση που αμαύρωσε το Ωραιόκαστρο, αφού η αναμετάδοση της ειδήσεις από τα μεγάλα κανάλια και εφημερίδες την χρέωνε συνολικά στο Ωραιόκαστρο. Και έκανε πολλούς να αγανακτήσουν και να ντραπούν.

Ανοιχτή επιστολή δημότη Ωραιοκάστρου.

«Ντρέπομαι για τη ρατσιστική συμπεριφορά σας» 

«…Και ρωτάω εγώ, ποιοι είμαστε εμείς που θα στερήσουμε σε αυτά τα παιδιά τη μόρφωσή τους;
Πως περιμένουμε τα παιδιά να ενταχθούν στην κοινωνία μας αναίμακτα, αν δεν τους δώσουμε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μαζί μας, ώστε να μην αισθάνονται «ξένοι» και διωγμένοι μια ζωή;

Γονείς, τι  παράδειγμα δίνετε στο παιδί σας; Μήπως το ωθείτε στον ρατσισμό και την ξενοφοβία;
 Γιατί ναι, είναι δύσκολο να είσαι γονιός αλλά μάλλον δυσκολότερο να είσαι άνθρωπος.
Όσο για το πως αισθάνομαι ως πολίτης Ωραιοκάστρου, μια λέξη μπορεί να το περιγράψει.

Ντρέπομαι.

Δεν τίθεται πλέον ζήτημα πολιτικής ιδεολογίας, αλλά ανθρωπιάς.…»

Χαράλαμπος Μαθιουδάκης, δημότης Ωραιοκάστρου

Από το https://www.facebook.com/mikros.prosfigas/?pnref=story

 

 

Κι όμως υπάρχουν "άνθρωποι" που αρνούνται σε αυτό το παιδί το σχολείο!

Όπως και την 18χρονη φοιτήτρια την Aggeliki st. που απευθύνθηκε στους συγκεκριμένους γονείς

«Αγαπητοί γονείς, 
εσείς που με ένα έγγραφο αποφασίσατε να μην αφήσετε παιδιά προσφύγων να καθίσουν στα ίδια θρανία με τα δικά σας παιδιά, εσείς που προτιμήσατε να πλάσετε την ιδέα ενός αόρατου εχθρού, μολυσμένου και επικίνδυνου, μάθετε πως τη μεγαλύτερη ζημιά την προκαλέσατε στα ίδια σας τα παιδιά μέσω αυτής της άρνησης. Κατορθώσατε να φθείρετε το δικό τους αθώο ακόμα νου και καρδιά, αναπαράγοντας φοβικά πλάσματα που δεν θα μάθουν ποτέ τί σημαίνει μια αληθινή αγκαλιά, ένα ειλικρινές χαμόγελο, γιατί θα τα έχετε «γλυτώσει» από τις ασθένειες που αποτελούν άλλη μια πρόφαση για να κρύψετε την απανθρωπιά σας, αλλά θα έχουν μολυνθεί από χειρότερες ανίατες ασθένειες, ασθένειες που μολύνουν απευθείας την καρδιά , το φάρμακο για τις οποίες βρίσκεται μόνο στην αγάπη, λέξη επικίνδυνη για τη σύγχρονη κοινωνία»..

 Και όπως συμπλήρωσε ένας άλλος  «Τα σχολεία δεν ανήκουν σε κανένα φασίστα,  εθνικιστή και ρατσιστή αλλά σε κάθε παιδί αυτού του κόσμου, τα πρώτα τους γράμματα είναι τα θεμέλια της κάθε κοινωνίας που θέλει πραγματικά να προοδεύσει..

 

οι πρώτες λέξεις οποιουδήποτε παιδιού είναι το έπος της κάθε μητέρας και του κάθε δασκάλου …»

Ευτυχώς εκτός από την ασχήμια υπάρχει και  το «καλώς ήρθατε», που είπαν στα προσφυγάκια  οι μαθητές του Γυμνασίου Κορώνειας, του Λαυρίου, της Κόνιτσας, της Θεσσαλονίκης. Το  φώναξαν με τόση δύναμη,  αρκετή για να καλύψει το θόρυβο και τις κραυγές όσων αρνούνται και θέλουν να αποκλείσουν  τα προσφυγάκια  από το σχολείο. 

 

 Με την ευκαιρία να πούμε ότι το συγκεκριμένο 5ο δημοτικό σχολείο Μελισσοχωρίου φιλοξενείται σε κτίριο που νοικιάζεται από το ελληνικό δημόσιο με υπερβολικό κόστος που ανέρχεται πάνω από τις  120.000 ευρώ ετησίως.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    1 + = 4