«Το μόνο που μπορούν να μεταδώσουν τα προσφυγόπουλα είναι αγάπη, γέλιο και διάθεση για ζωή».

Οκτωβρίου 16, 2016
Από

 

Αυτό το αγγελούδι φοβούνται οι ξενοφοβικοί και οι ρατσιστές στο Ωραιόκαστρο. Η μικρή Αΐντα το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε σε ένα μέρος που είχε μόνο αγάπη και χάθηκε στις πολλές αγκαλιές.

Εκατοντάδες πολίτες  συμμετείχαν σε μια ακόμη εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα, που οργάνωσε, αυτή τη φορά η πρωτοβουλία κατοίκων Ωραιοκάστρου, το απόγευμα του Σαββάτου στο «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ».

Η κα Χρυσή άνοιξε την εκδήλωση κι αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμμετοχή του, έδωσε το λόγο στον δάσκαλο Γιώργο Γκιουλουμίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο σχέδιο του υπουργείου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. «Η φωτογραφία του μικρού Αΐλάν, η εικόνα του άψυχου κορμιού του πνιγμένου παιδιού μπρούμυτα στην παραλία, το ντυμένο ακόμη με το σορτσάκι και το μπλουζάκι του, με «άγγιξε», όπως «άγγιξε» εκατομμύρια ανθρώπους που είδαν την εικόνα του τρίχρονου  Αϊλάν και ταυτόχρονα με εξόργισε», είπε ο Μπάμπης Μαθιουδάκης. Ο οποίος την ίδια μέρα, ή μάλλον το ίδιο βράδυ  έφυγε για την Ειδομένη σαν εθελοντής για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, που σύμβολο της ανείπωτης τραγωδίας τους έγινε ο μικρός Αΐλιάν, που σημάδεψε και τη ζωή του Μπάμπη.

Από τότε ο Μπάμπης τρέχει μαζί με άλλους εθελοντές, όπου μπορεί για να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Έτσι μετά ακολούθησαν τα Διαβατά και τώρα το κέντρο φιλοξενίας στου ΦΕΣΑ στη συμμαχική του Ωραιοκάστρου, όπου προσπαθεί να διδάξει στα παιδιά και στους ενήλικες την ελληνική και την αγγλική  γλώσσα. Για τον σκοπό αυτό δημιούργησε μια κοινότητα στο φέις μπουκ

 Προσφυγόπουλα στα θρανία,  https://www.facebook.com/mikros.prosfigas/?pnref=story

 

«Έχω βρεθεί πάρα πολλές φορές ως εθελοντής αρχικά στην Ειδομένη, αργότερα στα hotspots και συγκεκριμένα σε αυτό των Διαβατών. Πέρα από το ότι δεν προσβλήθηκα ποτέ όχι μόνο από κάποιον ιό αλλά ούτε καν από απλό

Ο Μπάμπης με τον Ναντίρ. Μπορεί να τον είχα καθηγητή στο πανεπιστήμιο, είπε ο Μπάμπης Μαθιουδάκης

κρυολόγημα, έμαθα και μερικά πράγματα για τα παιδιά αυτά. Έμαθα για το τι τράβηξαν μέχρι να έρθουν στη χώρα μας, για τις συνθήκες διαβίωσής τους, είδα τον πόνο στα μάτια τους μα και την αγνότητα στο πρόσωπο, στο χαμόγελο και στις πράξεις τους».

 

Ένιωσα «υποχρεωμένος» απέναντι στα παιδιά κατέληξε ο Μπάμπης που το μόνο που μπορούν να μεταδώσουν είναι αγάπη, γέλιο και διάθεση για ζωή.

 

 

Οι συριακές λιχουδιές έγιναν ανάρπαστες

Τα χειροκροτήματα και η ζεστασιά της ανθρωπιάς στην αίθουσα έδειξαν το άλλο Ωραιόκαστρο, που όπως κι όλη η κοινωνία, παρότι  μαστίζεται από την κρίση, υπάρχει χώρος αγνής φιλίας  και αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια χαιρέτησε ο καθηγητής οικονομικών από το Χαλέπι Ναντίρ που ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση και οι νεαροί πρόσφυγες τραγούδησαν με τον Μπάμπη το  Imagine, «φαντάσου όλοι οι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά».  Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις και συζήτηση κι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο με  την Βασω Βασιλειάδου και τους συνεργάτες της, που απέδειξαν  ότι η μουσική ενώνει τους ανθρώπους, όπως και οι λιχουδιές της συριακής γαστρονομίας που ετοιμάστηκαν με πολύ μεράκι από Σύριους πρόσφυγες.

 Κοινές μελωδίες, ένωσαν,  τραγούδησαν και χόρεψαν στο τέλος Ωραιοκαστρίτες και πρόσφυγες, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια  όμορφη βραδιά  ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 1 = 7