«Προσέξτε μην θρηνήσουμε θύματα. Πάρτε μέτρα!», στη Συμμαχική για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων!

Οκτωβρίου 17, 2016
Από

Η αδικοχαμένη μάνα με το αγοράκι της.

Ήταν Σεπτέμβρης και ο δημοτικός σύμβουλος Ε. Κανταρτζής σήκωσε το χέρι του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να θέσει ένα θέμα. «Προσέξτε μην θρηνήσουμε θύματα. Πάρτε μέτρα!»,  τόνισε, όταν έθεσε το ερώτημα  στο δήμαρχο, σχετικά με τα μέτρα που οφείλει να πάρει ο δήμος στη Συμμαχική, λόγω της λειτουργίας του κέντρου  φιλοξενίας των προσφύγων. Ο δήμαρχος αντί να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και  να αξιοποιήσει τις προτάσεις του  Ε. Κανταρτζή και να πάρει τα αναγκαία και στοιχειώδη μέτρα, προτίμησε να βρει  δικαιολογίες και να  επικαλεστεί  ….οικονομική αδυναμία. Έτσι δεν έγινε τίποτα και παράτησε τα πράματα στη Συμμαχική, όπως ήταν  πριν λειτουργήσει το κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων.  Με την έλλειψη σήμανσης και φωτισμού και τον ανύπαρκτο χώρο για τους πεζούς. Οι πεζοί  αναγκαστικά βάδιζαν και βαδίζουν πάνω στο δρόμο μέρα και   νύκτα.

 

  Ήταν θέμα χρόνου να γίνει το μοιραίο κι ένα νήπιο θα το καταλάβαινε.  Οι προτάσεις του Ε. Κανταρτζή ήταν απλές και πρακτικές. «Δεν  σας λέω να κάνετε πεζοδρόμια, που χρειάζονται λεφτά, σας λέω να απλώσετε κορδέλες σήμανσης δεξιά και αριστερά από το δρόμο και να κόψετε τα χόρτα, ώστε να έχουν χώρο να βαδίζουν οι άνθρωποι έξω από το δρόμο, αλλά  και τα αυτοκίνητα να κινούνται χωρίς κινδύνους». Επίσης προέτρεψε το Δήμο να απευθυνθεί στην τροχαία και στις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για να βρεθεί μια λύση για τα επιπλέον μέτρα, όπως η  προειδοποιητική σήμανση, οι διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα και φυσικά ο φωτισμός τουλάχιστον κοντά στο κέντρο. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Οι επικλήσεις στην  οικονομική αδυναμία του Δήμου,  δεν αντέχουν στη σοβαρότητα.

Εάν η διοίκηση του Δήμου  δεν μπορούσε ούτε καν κορδέλα σήμανσης να βρει και να απλώσει, ας απευθύνονταν π.χ στον Ποδηλατικό σύλλογο Ωραιοκάστρου και πιστεύουμε ότι οι ποδηλάτες  όχι μόνο δεν θα αρνούνταν να δώσουν χιλιόμετρα κορδέλας σήμανσης, αλλά θα αναλάμβαναν και την τοποθέτηση της.

 

Εάν, εάν, εάν,  παίρνονταν έγκαιρα κάποια μέτρα ίσως, ίσως  να αποφεύγονταν η φρίκη και ο θρήνος που ζήσαμε αυτές τις μέρες. Ίσως να αποφεύγονταν ο άδικος  χαμός  της νεαρής μάνας  και του  παιδιού  της, που κατατρεγμένοι από τον πόλεμο αντί προστασίας βρήκαν τον θάνατο  στον …πολιτισμένο κόσμο. Δυστυχώς, τώρα το ξέρουμε θα παρθούν κάποια μέτρα, αλλά είναι ήδη αργά….

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  One Response to «Προσέξτε μην θρηνήσουμε θύματα. Πάρτε μέτρα!», στη Συμμαχική για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων!

  1. ΝΙΚΟΣ ΠΑΖΑΙΤΗΣ on Οκτωβρίου 18, 2016 at 06:25

   και ποιά εχει γραμμες και φωτισμό;; μήπως η Μακεδονικού Αγώνα που βγαίνει στη Συμμαχική και δεξια πάει να βρεί την Ευόσμου μέσα στα μαύρα σκοτάδια η διασταύρωση εκεί και χωρίς μία ενδειξη και ένα φως στην στροφή;;; Μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστασεις

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  2 × = 16