Ο Γαβότσης αφού τακτοποίησε το προσφυγικό, τώρα ας γυρίσει στην σκληρή πραγματικότητα, …στον γεμάτο βόθρο του δημοτικού σχολείου του Πενταλόφου.

Οκτωβρίου 19, 2016
Από

Ό,τι «έργα», πασαλήματα να τα πούμε καλύτερα,  γίνονται στο  δήμο,  όπως ας πούμε κάποιες  αίθουσες στο Μελισσοχώρι, ή η διαμόρφωση σχολικών αυλών π.χ στη Λητή και αλλού, γίνονται χωρίς αποφάσεις  αρμοδίων οργάνων, χωρίς άδειες από την πολεοδομία, χωρίς δηλαδή την τήρηση νομιμότητας, χωρίς εν τέλει κανέναν έλεγχο για το κόστος, τη ροή των χρημάτων  και τον λογαριασμό που θα καλεστούν να πληρώσουν οι δημότες. Επικρατεί με άλλα λόγια  το τέλειο μπάχαλο, η προχειρότητα και η επιπολαιότητα σε όλη της το μεγαλείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κι εξοργιστική περίπτωση αποτελούν οι τουαλέτες στο δημοτικό σχολείο Πενταλόφου και η δημιουργία «παιδικού σταθμού». Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος γονέων, που προφανώς ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του σχολείου:    

 

«Δύο ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς τοποθετήθηκαν τουαλέτες-ΠΡΟΚΑΤ στον αύλειο χώρο του Δημοτικού. Οι τουαλέτες αυτές είναι άκρως προβληματικές διότι είναι λεκάνες και όχι ασιατικού τύπου, είναι 2 για τα κορίτσια και 2 για τα αγόρια, ενώ ο αριθμός τους δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες 150 παιδιών. Δεν υπάρχει στέγαστρο και ούτε θέρμανση με αποτέλεσμα να εκτίθενται στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
 Για τις εν λόγω τουαλέτες τοποθετήθηκε βόθρος στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου, ο οποίος έχει ήδη γεμίσει και υπάρχει έντονη δυσοσμία. Την ίδια ώρα αποτελεί και εστία μικροβίων – μόλυνσης».

 Και ο σύλλογος γονέων θέτει το καίριο ερώτημα στον κο Γαβότση:

«Κ. Δήμαρχε
Σας ζητάμε να μας απαντήσετε εγγράφως εάν υπάρχει μελέτη πολιτικού μηχανικού και πολεοδομική άδεια για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε -για την ασφάλεια των παιδιών μας- εάν υπάρχει πρόβλεψη στατικότητας και παράλληλο αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες για αλλαγή χρήσης κτιρίου».

Και εάν απαντήσει στο πρώτο ερώτημα, μετά του θέτουν ένα  ακόμη  πιο δύσκολο:

«Σας ζητάμε επίσης να μας γνωστοποιήσετε ποιας αρμόδιας αρχής ήταν η απόφαση αυτή, και μετά από ποια πρόταση προχωρήσατε σε αυτές τις ενέργειες».

 

Κι όλα αυτά γιατί όπως αναφέρουν:

« Κατόπιν συνεχών συναντήσεών μας με τους φορείς του Δήμου, δυστυχώς διαπιστώσαμε έλλειψη σχεδίου και μεγάλη προχειρότητα».

Κατηγορούν τον Γαβότση ότι κάνει ζημιές στο σχολείο,αντί για έργο!!!

Και η πλάκα είναι ότι  ζητάνε από τον Γαβότση να ξανακάνει τα πράματα στο σχολείο όπως ήταν, γιατί του προσάπτουν ό,τι αντί για «έργα» κάνει ζημιές!!

«Ζητάμε επιτακτικά να αποκατασταθούν άμεσα οι υλικές ζημιές και να επανέλθει το κτίριο στην πρότερή του κατάσταση ταχύτερα από το αναμενόμενο».

Η πλάκα με τους πρόσφυγες έλαβε τέλος. Πέρασαν και οι εποχές της δεκαετίας του ΄50, όπου ο κάθε δημαρχάκος της κακιάς ώρας, αποπροσανατόλιζε τους δημότες με διάφορες υστερίες  για να καλύπτει τις παρανομίες του. Ελπίζουμε μόνο, για να επανέλθουμε στην σημερινή πραγματικότητα,  να μην προκληθεί και εισαγγελική παρέμβαση  για αυτά τα «έργα»  που θέτουν σε πραγματικό  κίνδυνο τη δημόσια υγεία των μαθητών, γιατί   τότε η πλάκα θα εκτοξευθεί στα ουράνια,   μαζί με τον τέλειο  διασυρμό  του Ωραιοκάστρου.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    7 − = 6