«Δημοσκόπηση»- χαστούκι για τον Γαβότση στο χωριό του. 58% δυσαρεστημένοι στη Λητή σε ψηφοφορία του blog «τα νέα της Λητής» που διέκοψε τη λειτουργία του

Οκτωβρίου 21, 2016
Από

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου το blog  «τα νέα της Λητής», (litinews.blogspot.gr), ανακοίνωσε τη διοργάνωση μιας ψηφοφορίας για τη γνώμη των κατοίκων της Λητής  για το έργο και τις ημέρες της  διοίκησης Γαβότση, που είναι και  συγχωριανός  τους.  Το ερώτημα ήταν:

«Ποια είναι η γνώμη σας για την παρούσα διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου;»

Τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν ένα χαστούκι  για τον Γαβότση. Το 58% των συγχωριανών του είχαν  από «κακή» έως «κάκιστη» γνώμη για τη διοίκησή του.   

 

Ακολούθησαν  άλλες δύο αναρτήσεις στο blog τις δύο επόμενες μέρες στις 4 και 5 Οκτωβρίου  για τοπικά ζητήματα και από τότε το blog  σταμάτησε να κάνει αναρτήσεις. Ακολούθησαν έξι μέρες «σιωπής», στις οποίες μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι ασκούνταν οι καταγγελλόμενες πιέσεις και στις 11 Οκτωβρίου ο διαχειριστής του blog ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του.   Με μια ανακοίνωση, στην οποία περιέχονται σαφέστατες αιχμές για λογοκρισία και πιέσεις και την οποία παραθέτουμε. Διαβάστε την:

"Είναι αυτό το τέλος;" Ελπίζουμε πως όχι και "τα νέα της Λητής" σύντομα να αποτελέσουν πάλι την φερέγγυα κι αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης για τους Ληταίους κι όχι μόνο

 «Τα Νέα της Λητής (litinews.blogspot.gr) κατηγορήθηκαν από «φίλους» και εχθρούς για εμπάθεια και αντιπολίτευση στην παρούσα δημοτική αρχή. Επειδή η ενασχόληση με τη σελίδα δεν είναι ούτε προσοδοφόρα, αλλά αντιθέτως καταναλώνει ελεύθερο χρόνο, θα κάνουμε μια (μικρή ελπίζουμε) διακοπή, έτσι ώστε να προστατεύσουμε το νευρικό μας σύστημα. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε.

 

 

Υ.Γ. Η λογοκρισία δε χρειάζεται να υφίσταται ως νόμος. Λειτουργεί και μέσω προσωπικών πιέσεων»

 

 Όπως ήταν επόμενο η ψηφοφορία διακόπηκε, μαζί με τη λειτουργία του blog «τα νέα της Λητής». Η άτυπη αυτή  δημοσκόπηση δεν έχει φυσικά τα χαρακτηριστικά των επίσημων «γκάλοπ» από πιστοποιημένες εταιρείες,  που συνήθως πάντα πέφτουν έξω στα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα όμως αυτής της ψηφοφορίας  ήταν ενδεικτικά. Ψήφισαν 73 άτομα και το 58% δήλωσε ότι έχει από «κακή» έως «κάκιστη» γνώμη για τη διοίκηση του Γαβότση και μόνο το 32% από «μέτρια» έως «αριστη» γνώμη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί:

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    1 + = 2