Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το τροχαίο που κόστισε τη ζωή σε μάνα και παιδί, στο κέντρο προσφύγων του Ωραιοκάστρου. «Δεν οδηγούσε ο ηλικιωμένος».

Οκτωβρίου 25, 2016
Από

Η είδηση του θανάτου της μάνας με το παιδί  της σε τροχαίο  έξω από το κέντρο προσφύγων του Ωραιοκάστρου, μεταδόθηκε αστραπιαία σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έγινε κεντρικό θέμα των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών  του κόσμου και συγκλόνισε και συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Ο θόρυβος που προκάλεσε το φρικτό τροχαίο δεν έχει κοπάσει και κάθε μέρα σχεδόν  έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία και μαρτυρίες  από τη μοιραία εκείνη  νύχτα, αφού πήρε και ρατσιστική διάσταση.

Από την πρώτη στιγμή  διατυπώθηκαν απρέπειες σε βάρος των θυμάτων που προκάλεσαν μεταξύ άλλων και την άμεση αντίδραση το ΚΚΕ  το  οποίο  σε ανακοίνωσή του  τόνιζε:

«(το ΚΚΕ)  καταγγέλλει τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας «oraiokastro24.gr», αλλά και άλλα τοπικά μέσα που αναπαρήγαγαν τη σχετική «είδηση», για την αντιστροφή της αλήθειας και τη μαύρη ρατσιστική προπαγάνδα που υπηρετούν.

Συγκεκριμένα παρουσίασαν ως εξής την είδηση για το τροχαίο …..

«Ληστεία… και ένταση στο χώρο του ΦΕΣΣΑ.

Μετανάστες υποχρέωσαν διερχόμενο όχημα να σταματήσει …ανάγκασαν τον οδηγό του πολυτελούς αυτοκινήτου να κατέβει δια της βίας και τον λήστεψαν, τον προπηλάκισαν και εν συνεχεία έκαψαν το αυτοκίνητό του..»

Επιχειρείται έτσι, ακόμα και ένα τραγικό τροχαίο να αξιοποιηθεί με άθλιο τρόπο, για να θεριέψει η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, να «νομιμοποιηθεί» η βία σε βάρος προσφύγων και μεταναστών».

Να θυμίσουμε βέβαια ότι οι ισχυρισμοί για ληστεία δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε από την αστυνομία, η οποία στην ανακοίνωση της δεν κάνει  καμία αναφορά για  ληστείες  και για τα άλλα ψέματα που κυκλοφορεί η ρατσιστική  προπαγάνδα

Δύο είναι τα βασικά νέα στοιχεία, όπως αποκαλύπτονται από τις μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων. Οι μάνα και το παιδί δεν βάδιζαν  πάνω στο δρόμο και δεύτερον στο κάθισμα του οδηγού δεν κάθονταν ο ηλικιωμένος που συνελήφθη. Κάθισε μετά το τροχαίο.

Τι έγινε λοιπόν το μοιραίο βράδυ;

Ο  Τζαφάρ είναι ο αδελφός  της νεαρής μητέρας που σκοτώθηκε. Εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν κι αυτός έξω από το καταυλισμό των προσφύγων, στο δρόμο και :

«Μόλις άκουσε το ατύχημα έτρεξε προς τα κει για να δει τι έγινε. Προτού δει και μάθει ότι στο ατύχημα σκοτώθηκε η αδελφή του και το ανιψάκι του, είδε το αυτοκίνητο που προκάλεσε  το ατύχημα και είδε  2 άτομα να βγαίνουν  από αυτό και να μπαίνουν  σε ένα άλλο αμάξι που ήρθε γρήγορα από πίσω και τους πήρε και έφυγαν.  Ενώ ο ηλικιωμένος άνδρας που καθόταν στο πίσω κάθισμα του πρώτου αμαξιού βγήκε και ήρθε μπροστά στη θέση του οδηγού και έκανε ότι αυτός ήταν ο οδηγός. Μάλιστα κίνησε το αμάξι προς τα πίσω σαν να ήθελε να διαφύγει αλλά ο Τζαφάρ με ένα φίλο του το σταμάτησαν. Η αστυνομία ήρθε μετά από 5 λεπτά».

«Τα 2 άτομα που διέφυγαν με το 2ο αμάξι ήταν νεαρά αγόρια (17-18 χρονών). Δεν είδε τον οδηγό του 2ου οχήματος. Πολλοί πρόσφυγες είδαν τα δυο άτομα που διέφυγαν με το 2ο αμάξι. Το ίδιο αυτό αμάξι ξαναπέρασε μπροστά από το camp μετά από 1 ώρα για να δει τι γίνεται. Το αμάξι αυτό ήταν γκρι χρώματος και το είδαν πολλοί πρόσφυγες».

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 − = 2