«Έχουμε βρύσες, αλλά είναι σαν να μην έχουμε». Μόνο στην Αφρική και στη Μυγδονία δεν έχουν νερό. Απειλή για την υγεία το νερό και ο Γαβότσης ασχολείται με τα …προσφυγόπουλα!

Νοεμβρίου 10, 2016
Από

Δημοσιεύματα εφημερίδων για τα προβλήματα με το νερό από τα παλιά χρόνια, που δυστυχώς για τη Μυγδονία συνεχίζονται

Με το επιτρεπόμενο όριο νιτρικών στην Ελλάδα να είναι στα 50mg/L και το αντίστοιχο όριο στην Αμερική στα  10mg/L, το Μελισσοχώρι σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις έχει  70mg/L, η Λητή 58 mg/L και ο Δρυμός 62,3 mg/L. Αυτό είναι το έργο του Γαβότση στα δύο χρόνια που συμπλήρωσε στο δημαρχείο και  άλλα οκτώ σαν δήμαρχος Μυγδονίας. Κατά τα άλλα ασχολούνταν με τα προσφυγόπουλα κι εάν θα πάνε σχολείο.

 

«Έχουμε βρύσες, αλλά είναι σαν να μην έχουμε»

 

Οι κάτοικοι της Λητής , του Μελισσοχωρίου και του Δρυμού, έχουν βρύσες  μέσα στα σπίτια, αλλά είναι σαν μην έχουν.  Το νερό όχι μόνο δεν πίνεται, αλλά δεν μπορούν ούτε να μαγειρέψουν με αυτό, ούτε φυσικά να πλύνουν τα λαχανικά τους και τα φρούτα.

 

 Τα νιτρικά εμφανίζονται  στα υπόγεια ύδατα από τα Φυτοφάρμακα και την κοπριά των ζώων όπου υπάρχουν μονάδες εκτροφής και συνεχίζονται από την αδιαφορία του δημάρχου, ο οποίος για τον εαυτό του έλυσε το  πρόβλημα με τη διαμονή του στην Καλαμαριά, αλλά για τους χιλιάδες παλιούς και νέους κατοίκους που έδωσαν μια περιουσία κι επέλεξαν  την περιοχή για μόνιμη κατοικία το μαρτύριο, η ταλαιπωρία, οι κίνδυνοι για την υγεία  και τα έξοδα συνεχίζονται.

«Τα νιτρικά περνούν στο πόσιμο νερό με μεγάλους κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου. Όταν μπουν στον ανθρώπινο στομάχι, τα νιτρικά μετατρέπονται σε νιτρώδη και στη συνέχεια κάτω από ειδικές συνθήκες σε νιτροζαμίνες. Οι χημικές αυτές ενώσεις έχουν αναγνωριστεί ως ηπατοτοξικές και έχουν χαρακτηριστεί σαν μια καρκινογενής ομάδα ενώσεων σε πολλά ζωικά είδη. Από τότε υπήρξαν και υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνδέουν τις νιτροζαμίνες και την καρκινογένεση στον άνθρωπο. Εκείνο, όμως, που είναι χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε τύπος πειραματόζωου που έχει «τεσταριστεί», έχει επιδείξει ένα υψηλό βαθμό καρκινογένεσης και σήμερα έχει γίνει ευρέως αποδεκτό ότι αυτές αναπτύσσουν πιθανώς καρκίνο και στον άνθρωπο.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις νιτρικών στο νερό και στα τρόφιμα σχετίζονται με τα εξής προβλήματα υγείας στον άνθρωπο:

 • Αυξημένη συχνότητα λεμφώματος και καρκίνου

 • Αποβολή εμβρύου

 • Αύξηση της συχνότητας μεταλλάξεων στα λεμφοκύτταρα

 • Μεθαιμοσφαιριναιμία: blue baby syndrome (κυάνωση της επιδερμίδας και των νυχιών των βρεφών)

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  × 9 = 54