Πληρώνουμε ακριβά την ανικανότητα της διοίκησης Γαβότση. 600.000 ευρώ θα κοστίσει στο δήμο το «λάθος» του Γαβότση με τους συμβασιούχους που δικαιώθηκαν.

Δεκεμβρίου 5, 2016
Από

 «Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απολέσαι»;

δεν ξέρουμε,  αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι τον λογαριασμό των  600.000 ευρώ περίπου, καλούνται να πληρώσουν οι δημότες του δήμου Ωραιοκάστρου για  το «λάθος» του Γαβότση. Ο οποίος   προσέλαβε 53 συμβασιούχους για την καθαριότητα, μέσω ΑΣΕΠ  και  μετά από τρεις ημέρες του απέλυσε!!!

Είναι αυτοί οι συμβασιούχοι που αντί να κλαίνε την μοίρα τους, μετά την απόλυση τους από τον  Γαβότση, μαζεύονταν κάθε μέρα έξω από  το δημαρχείο και κάτω από  το γραφείο του δημάρχου φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα «Γαβότση κάνε ένα καλό, έβγα στο μπαλκόνι και πέσε στο κενό!».

Οι δε πορείες στους, στους  κεντρικούς δρόμους του Ωραιοκάστρου, με τα ευφάνταστα  συνθήματα , αλλά και οι παρεμβάσεις τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου,  αποτελούσαν για καιρό μια ευχάριστη ατραξιόν και μια   σατιρική νότα μέσα στην γκρίζα πραγματικότητα του Δήμου μας.

Μάταια ο δήμαρχος, κατά την προσφιλή του τακτική,  παρέπεμπε τους απολυμένους συμβασιούχους

να διαμαρτυρηθούν

στον ….Τσίπρα.  Μάταια επίσης έγραφε ο Νίτσε  ότι  «η εξουσία καταλήγει να διαπράττει κατά γενική ομολογία τις μεγαλύτερες ανοησίες».

Το ίδιο εμβρόντητοι έμειναν και πολλοί συντελεστές κατά τη δικαστική  εξέταση   του θέματος, όπου είχαν προσφύγει  οι απολυμένοι και δικαιώθηκαν με την γνωστή απόφαση.

H αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να πληγεί το πολιτικό κύρος του Αστέριου Γαβότση  από τρίτους, από τη στιγμή που τα καταφέρνει μια χαρά από μόνος του. Γιατί ο  Γαβότσης, είναι ίσως ο μόνος δήμαρχος που κάνει ο ίδιος, αντιπολίτευση στον εαυτό του και μάλιστα την καλύτερη.

Προσλαμβάνει συμβασιούχους μέσω ΑΣΕΠ και μετά από τρεις ημέρες τους απολύει!!! Δεν ξαναέγινε.  Κανένας άλλος δήμαρχος ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο και  το οποίο θα μείνει στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα διδάσκεται στις  σχολές δημόσιας διοίκησης.

Συγχαρητήρια στους συμβασιούχους για τον δίκαιο και νικηφόρο  αγώνα τους. Καταλαβαίνουμε  ότι με τίποτα δεν πληρώνεται η αναστάτωση και το μαρτύριο που πέρασαν εξαιτίας των απαράδεκτων χειρισμών της διοίκησης Γαβότση, αλλά δεν παύει η νίκη που πέτυχαν να αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση, ηθική και υλική.  Ο Δήμος καλείται να καταβάλλει ξανά  τους μισθούς των τριών μηνών και να δώσει αποζημιώσεις για την απόλυση, καλύπτοντας ουσιαστικά και τους υπόλοιπους πέντε μήνες που προέβλεπε η σύμβαση.

Ο δε Δήμος Ωραιοκάστρου, έγινε για άλλη μια φορά περίγελος.  Τώρα το τι θα γίνει με το τεράστιο κόστος που θα επιβαρύνει τους δημότες, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τους δημότες και  το δήμαρχο και πρέπει να το λύσουν μεταξύ τους.  Το πιο λογικό βέβαια είναι να το χρεωθούν όσοι ψήφισαν αυτές τις καταγέλαστες αποφάσεις για την απόλυση των συμβασιούχων. Δηλαδή ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι του. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν να ψηφίζουν και να κάνουν  ότι να ΄ναι.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει το κακό που συμβαίνει στο δήμο Ωραιοκάστρου,

μέχρι να απαλλαγεί μια και καλή από αυτήν την ανίκανη διοίκηση.      

 Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε; Και μη χειρότερα (που είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τα αποφύγουμε).

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 4 = 5