Δωρεάν γεύματα στους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Εκτός ο δήμος Ωραιοκάστρου και o Α. Γαβότσης από τη σύσκεψη των δημάρχων με τον πρωθυπουργό.

Δεκεμβρίου 14, 2016
Από

Την ικανοποίησή τους εκφράσανε οι δήμαρχοι δυτικής Θεσσαλονίκης για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον πρωθυπουργό,  παρουσία της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης  κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, της υπεύθυνης του πρωθυπουργικού γραφείου κα  Νοτοπούλου  και του υπουργού  Επικρατείας Χ. Βερναρδάκη.

 

Στη  σύσκεψη προσκλήθηκαν και συμμετείχαν οι:  δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Χαλκηδόνας, Γιάννης Τσουκνιδάς, δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, ο δήμαρχος Παύλου- Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατά την έναρξη της σύσκεψης είπε ότι παρότι έχει  ένα πολύ ασφυκτικό πρόγραμμα, ήθελε να γίνει η σύσκεψη με τους δημάρχους  ώστε  να γνωρίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης και να δοθούν λύσεις όπου είναι δυνατόν σε αυτά.  

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανακοίνωσε την εφαρμογή του προγράμματος παροχής δωρεάν γευμάτων μεσογειακής διατροφής σε 30.000 μαθητές, στα 151 Δημοτικά Σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει από τον Ιανουάριο του 2017, καθώς έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2017. Στόχος της κυβέρνησης είναι τα προγράμματα να αναλάβουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Τα  δωρεάν γεύματα θα δίνονται σε όλους τους μαθητές, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις,  την τελευταία ώρα των μαθημάτων, στις 12:45, ώστε στις 13:15  οι μαθητές που σχολάνε ή που κάθονται στο ολοήμερο να είναι φαγωμένοι. Το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού των μαθητών και θα ανακουφίσει πολλές οικογένειες.

Στη συνέχεια στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και τα ζητήματα σχολικής στέγης της δυτικής Θεσσαλονίκης, της ανεργίας, το προσφυγικό,  καθώς και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που αφορούν τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Επίσης  συζητήθηκαν θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας των περιφερειακών δήμων καθώς και η επέκταση του Μετρό στην δυτική Θεσσαλονίκη.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε  κατά τις 3  και ο πρωθυπουργός  προχώρησε  σε δηλώσεις, όπως και οι δήμαρχοι που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, τονίζοντας το καλό κλίμα και τα αποτελέσματα της σύσκεψης.  

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 + 5 =