Ο Γαβότσης «παραίτησε» τον Τσακαλίδη κι έβαλε στην θέση του τον Κοϊτσίδη. Αλληλοσπαραγμός στη διοίκηση. Ο Θρακιώτης «έφαγε» τον Πόντιο.

Δεκεμβρίου 15, 2016
Από

Ο Π. Κοϊτσίδης που είχε προαναγγείλει την τοποθέτησή του στη θέση του αντιδημάρχου με μια σιβυλλική ανάρτηση στο f/b , περί τέλους και νέας αρχής.

Αλληλοκατηγορίες, υπονοούμενα και πολλά μαχαιρώματα μεταξύ των μελών της διοίκησης Γαβότση, στην άθλια εικόνα της  συνεδρίασης  του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης. Το μεγάλο θύμα της αλληλοσφαγής ο μέχρι χθες αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου Η. Τσακαλίδης. Τον οποίο ο Γαβότσης τον αποκεφάλισε  live, όπως οι Τζιχαντιστές,  μπροστά στα έκπληκτα μάτια της αντιπολίτευσης και των λίγων πολιτών που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση και δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ο Ηρακλής Τσακαλίδης περασμένα μεσάνυχτα αμέριμνος  μόλις τελείωσε την ομιλία του για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την αύξηση των δημοτικών τελών που αποφάσισε η διοίκηση Γαβότση με ισχνή πλειοψηφία. Δύο σύμβουλοι της έλειπαν κι ένας,  ο Παπαδόπουλος Νίκος ψήφισε παρών. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι από την αρχή. Δεν πρόλαβε να τελειώσει ο Τσακαλίδης κι ενώ οι σύμβουλοι άρχισαν να σηκώνονται για να αποχωρήσουν μετά από μια πολύωρη και κουραστική συνεδρίαση  ο Γαβότσης ζήτησε να ξανακαθήσουν στις θέσεις τους. Τότε έβγαλε την χαντζάρα και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παραβρισκόμενων πήρε το κεφάλι του Τσακαλίδη, ανακοινώνοντας  ότι τοποθετεί από αύριο κι όλας στη θέση του Τσακαλίδη τον Παναγιώτη Κοϊτσίδη.  

Ο τρόπος αποπομπής στην ουσία του αντιδημάρχου Η. Τσακαλίδη δείχνει και το ήθος της διοίκησης.

Ο προσβλητικός κι ωμός τρόπος καρατόμησης του Τσακαλίδη άφησε άφωνους όλους, κανείς δεν περίμενε να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Ο Τσακαλίδης βέβαια φρόντισε να  προαναγγείλει την παραίτησή του από την αρχή της πρωτοομιλίας του, αφήνοντας όμως  να εννοηθεί ότι αυτή θα γίνει εν ευθέτω χρόνο ή μπορεί και να μη γίνει.  Η δημοσιοποίηση όμως εκ μέρους του  Τσακαλίδη των αλληλοκατηγοριών μεταξύ των μελών της διοίκησης για αυτά που συμβαίνουν  ιδίως στον τομέα της καθαριότητας, φαίνεται να εξόργισαν τον Γαβότση και να του έδωσαν  την αφορμή για να προχωρήσει  στην άμεση αντικατάστασή του.

Κι άλλος αντιδήμαρχος υπό παραίτηση.

Λίγο πιο πριν, στην ίδια συνεδρίαση είχαμε άλλη μια παραίτηση, του άλλου πόντιου αντιδημάρχου καθαριότητας του Κ. Ιωσηφίδη, η οποία έγινε δεκτή από τον Γαβότση και θα προχωρήσει στην αντικατάστασή του στις 28 Φεβρουαρίου του 2017.  

 

Ο αντιδήμαρχος του χαρατσιού και της χρεοκοπίας.

Ο Η. Τσακαλίδης σαν αντιδήμαρχος οικονομικών έμεινε στην ιστορία του Δήμου, ως ο αντιδήμαρχος του χαρατσιού, όταν προσπάθησε ανεπιτυχώς να επιβάλει ένα  χαράτσι για την ανέγερση ενός σχολείου  που ακυρώθηκε τελικά από την Αποκεντρωμένη διοίκηση, μετά από  τις προσφυγές της αντιπολίτευσης. Έκτοτε σαν αντιδήμαρχος οικονομικών, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, αλλά και ο δήμαρχος – κατά τη χθεσινή συνεδρίαση-  έφερε τον Δήμο ένα βήμα πριν από την πτώχευση και την χρεοκοπία.

Κατάσταση που προφανώς έπαιξε ρόλο στην απόφαση του δημάρχου για την αντικατάστασή του Τσακαλίδη, ως υπεύθυνου κι αποδιοπομπαίου τράγου. 

Ο Η. Τσακαλίδης είναι συνταξιούχος τραπεζικός κι εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2014 με την παράταξη του Γαβότση. Μέχρι χθες θεωρούνταν από τους  έμπιστους και  εξ απορρήτων  του Γαβότση. Το τι μεσολάβησε και φτάσανε σε αυτά τα  τραγικά και προσβλητικά για τον Τσακαλίδη  γεγονότα  κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, είναι κάτι που πρέπει να απαντήσει ο ίδιος .

Με τα γεγονότα όμως αυτά  άνοιξε ένα παράθυρο και φάνηκε  η φωτιά που σιγοκαίει στο εσωτερικό της διοίκησης Γαβότση. Η  οποία όπως ήταν επόμενο δυνάμωσε, με  πιθανότερη εκδοχή να τα κάψει όλα και να μην αφήσει τίποτα όρθιο στη διοίκηση με απρόβλεπτες  και ανησυχητικές συνέπειες για το Δήμο.

Ο οποίος λόγω της χαρακτηριστικής ανεπάρκειας της διοίκησης Γαβότση οδηγείται στην πτώχευση και στην επιτήρηση.  

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 1 = 1