«Δεν μπορώ να ψηφίσω να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη και να κόψω το γάλα των παιδιών μιας οικογένειας». Ν. Παπαδόπουλος

Δεκεμβρίου 15, 2016
Από

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την αύξηση των δημοτικών τελών.

«Για άρτο και θεάματα προβλέπονται στον προϋπολογισμό 150.000 ευρώ» τόνισε  ο πρώην δήμαρχος Δ. Σαραμάντος «τα οποία με τις αναμορφώσεις θα φθάσουν στις 200 χιλιάδες και από την άλλη μεριά αφήνετε  χωρίς πετρέλαιο δημοτικούς χώρους, όπως το γυμναστήριο της Νεοχωρούδας που τα παιδιά κάνουν προπονήσεις μέσα στο κρύο κι από την άλλη φέρνετε τον Μπάση».

«που θα τα πηγαίνατε σήμερα  τα δημοτικά τέλη, εάν δεν ακυρώναμε την περσινή αύξηση του 30%;»

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου από την άλλη μεριά τόνισε ότι  «Δεν μας πείθετε. Την ίδια αύξηση προτείνατε και πέρυσι για να κτίζατε δήθεν σχολείο. Εάν δεν αντιδρούσαμε και δεν το ακυρώναμε με τις παρεμβάσεις μας, σήμερα που θα τα πηγαίνατε τα δημοτικά τέλη;  Θα βάζατε άλλα 30% αύξηση;» Τέλος αναφέρθηκε στην περίπτωση της επιτήρησης που είναι πολύ πιθανή  για το  δήμο  Ωραιοκάστρου, με ευθύνη της διοίκησης.

«Έχω και μια αξιοπρέπεια».

«Διαλέγετε την εύκολη λύση» είπε ο Α. Πολυχρονίδης για την αύξηση των δημοτικών τελών και συνέχισε «Δοκιμάσατε με το άδικο τέλος για τα σχολεία και δεν σας βγήκε». Δεν κατόρθωσε όμως να συνεχίσει γιατί τον διέκοψε ο δήμαρχος με μια προσβλητική παρέμβαση και ο Ανέστης αποχώρησε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, λέγοντας «έχω και μια αξιοπρέπεια».

«ραπανάκια για την όρεξη ονειρεύεστε»

 

Ο Γ. Εδιρνέλης σημείωσε ότι δεν αιτιολογείται επαρκώς η αύξηση των δημοτικών τελών, «όταν υπάρχει κρίση δεν κάνουμε ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων. Τώρα επίσης δεν είναι ώρα για τα ογκώδη, λέγοντας χαρακτηριστικά «ψωμί τυρί δεν έχουμε,  ραπανάκια για την όρεξη ονειρεύεστε». Και κατέληξε «Οι δικές σας αποφάσεις προκάλεσαν το οικονομικό αδιέξοδο. Με μια άλλη διαχείριση δεν θα χρειάζονταν να επιβαρυνθούν οι δημότες».

«αλλά εσείς δεν είστε αθώοι με όλα αυτά».

 

«Βαράτε το λαό, είστε εχθροί και αντίπαλοι του λαού» τόνισε σε έντονο ύφος ο Α. Θεμελής που τάχθηκε κατά της αύξησης των δημοτικών τελών. Έχετε  μετατρέψει την τοπική αυτοδιοίκηση σε μακρύ χέρι του κράτους και για όλα έχετε δικαιολογίες, είπε ο Α. Θεμελής και κατέληξε «αλλά εσείς δεν είστε αθώοι με όλα αυτά».

«Αποτύχατε στη διαχείριση»  

Ο δημοτικός  σύμβουλος Ε. Κανταρτζής από την παράταξη του Γ. Παπακωνσταντίνου έθεσε το θέμα της σωστής διαχείρισης. «Δεν περιορίσατε τα ενεργειακά κόστη και τα έξοδα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Δεν προχωρήσατε την ανακύκλωση, ώστε να περιορίσετε τον όγκο των απορριμμάτων και έτσι να μειωθούν τα έξοδα. Ούτε αλλάξατε τις λάμπες φωτισμού με λαμπτήρες Led ώστε να περιορίζατε τα κόστη του φωτισμού».

Την παράσταση όμως έκλεψε ομολογουμένως ο δημοτικός σύμβουλος από τη διοίκηση, ο Νίκος Παπαδόπουλος από τη Λητή, ο οποίος με μια φορτισμένη παρέμβαση αιτιολόγησε την άρνηση του να ψηφίσει την αύξηση των δημοτικών τελών, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να ψηφίσω να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη και να κόψω το γάλα των παιδιών μιας οικογένειας».

 

Η αύξηση των δημοτικών τελών είχε ήδη τις πρώτες συνέπειες στην συνοχή της παράταξη της διοίκησης Γαβότση. Εκτός από τον Ν. Παπαδόπουλο που διαχώρισε τη θέση του, υπήρξαν και δύο ηχηρές απουσίες κατά την ψηφοφορία. Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ρ. Αντωνιάδου ενώ παραβρίσκονταν στη συνεδρίαση αποχώρησε λίγο πριν από την ψηφοφορία, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Χριστοφορίδης δεν παραβρέθηκε καν στη συνεδρίαση.

 

Οι συνέπειες  στους  δημότες θα φανούν στη νέα χρονιά, όταν έρθουν οι νέοι λογαριασμοί με το αυξημένο δημοτικό τέλος και ο δημότες θα ψάχνουν ακόμα και στην Καλαμαριά το δήμαρχο για να του ζητήσουν το …λογαριασμό.   

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    1 × 4 =