«Τι μου προσφέρετε με τα δημοτικά τέλη που σας πληρώνω και θέλετε να τα αυξήσετε;». Νέες αυξήσεις φωτιά 33% στα δημοτικά τέλη βάζει ο Γαβότσης, με τους κάδους γεμάτους σκουπίδια. {Βιντεο}

Δεκεμβρίου 15, 2016
Από

Ο αντιδήμαρχος που εισηγούνταν συνεχώς χαράτσια. Αυτή ήταν η προσφορά του στα δύο χρόνια σαν αντιδήμαρχος στο Ωραιόκαστρο.

Συνήθως οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, αποτελούν  προσβολή για τον ανθρώπινο πολιτισμό σε τέτοιο σημείο που αναγκάστηκε ακόμα κι αυτός που φέρει  την μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό,  ο Γαβότσης  να πει το καθαρευουσιάνικο  «μην διασυρόμεθα».

 Στο απόλυτο χάος που επικρατούσε , όπως συνήθως, με τις αγριοφωνάρες και τα χτυπήματα στο τραπέζι κατά τη συνεδρίαση για την αύξηση των δημοτικών τελών,  απόλυτη ησυχία επικράτησε ξαφνικά  όταν ο Ιορδάνης Κίτσιος έθεσε το απλό ερώτημα, «Μια ερώτηση μόνο θέλω να κάνω. Τι ακριβώς μου προσφέρετε με τα χρήματα που σας δίνω και θέλετε να αυξήσετε τα δημοτικά τέλη;» είπε ο νεαρός τοπικός σύμβουλος  από τον Πεντάλοφο. Στη νεκρική ησυχία που επικράτησε, κάτι πήγε να ψελλίσει ο μέχρι χθες αντιδήμαρχος οικονομικών Η. Τσακαλίδης και μετά έσκυψαν όλοι μαζί της διοίκησης το κεφάλι στο πάτωμα ψάχνοντας ίσως την χαμένη λογική.

Η αλήθεια είναι ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου δεν μπορεί  να μαζέψει πια ούτε τα σκουπίδια του.  Είναι ο μοναδικός δήμος της Ελλάδας που δεν διαθέτει επί της ουσίας  υπηρεσία καθαριότητας. Ο σύγχρονος στόλος των απορριμματοφόρων που παρέλαβαν από τον πρώην δήμο Ωραιοκάστρου μετά από  6 χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα μπάζο από παλιοσίδερα. Λόγω λειψής συντήρησης κι αδιαφορίας.

Τα σκουπίδια του Ωραιοκάστρου τα μαζεύουν με παρακάλια και παρακαλητά τη μια φορά ο  δήμος  Αμπελοκήπων και την άλλη ο δήμος Ευόσμου, αλλά μέχρι πότε;  Ο δήμος Ωραιοκάστρου δεν έχει λεφτά όχι μόνο για τη συντήρηση και  τα ανταλλακτικά των  απορριμματοφόρων του, αλλά ούτε καν  για το πετρέλαιο κίνησής τους. Κι έτσι έχουμε ξέχειλους κάδους και  τριτοκοσμική εικόνα βρωμιάς στους δρόμους και τα πάρκα.

Με τα  4 εκατομμύρια  ευρώ περίπου που εισέπραξε ο Δήμος από τα δημοτικά τέλη την περασμένη χρονιά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την υπηρεσία καθαριότητας.  Τώρα επικαλούνται την ανικανότητά τους, τα δικά τους  αδιέξοδα  και θέλουν να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη κατά 33%  το 2017 ώστε  να εισπράξουν 5.577.000 ευρώ επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους δημότες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, για τις οικογένειες  και τους  ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι διαμόρφωση των δημοτικών τελών;

Για κατοικίες από 0,90 ευρώ τμ γίνεται 1,20 ευρω τ.μ

Για γενικής χρήσης από 1,80 ευρώ τ.μ γίνεται 2,20 ευρώ τ.μ

Πρώτα – πρώτα όμως οφείλουν να απολογηθούν στους  δημότες που πήγαν τα 4 εκατομμύρια από τα δημοτικά τέλη και πώς τα διαχειρίστηκαν. Ποιος έχει την ευθύνη που ο Δήμος έφθασε ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία;  Ποιος προκάλεσε το οικονομικό αδιέξοδο; Η διοίκηση Γαβότση με την απόφαση της να αυξήσει τα δημοτικά τέλη, είναι σαν να παραδέχεται ότι απέτυχε στη διαχείριση της υπηρεσίας καθαριότητας  και  την  αποτυχίας της αυτή καλεί να την πληρώσουν οι δημότες.

Υπό αυτές τις συνθήκες ίσως  η χρεοκοπία του Δήμου και το  καθεστώς  επιτήρησης  του, να είναι προτιμότερο από μια αποτυχημένη αλλοπρόσαλλη διοίκηση, που μόνο νέα δεινά μπορεί να φέρει στους δημότες.   

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  2 Responses to «Τι μου προσφέρετε με τα δημοτικά τέλη που σας πληρώνω και θέλετε να τα αυξήσετε;». Νέες αυξήσεις φωτιά 33% στα δημοτικά τέλη βάζει ο Γαβότσης, με τους κάδους γεμάτους σκουπίδια. {Βιντεο}

  1. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΩΛΙΔΗΣ on Δεκεμβρίου 17, 2016 at 00:49

   ΜΌΝΟ ΑΥΞΉΣΕΙΣ ΣΚΈΦΤΟΝΤΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ. ΠΛΗΡΏΝΩ ΚΆΘΕ ΜΉΝΑ 250 ΕΥΡΏ ΔΗΜΟΤΙΚΆ ΤΈΛΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΟ ΠΟΥ ΈΧΤΙΣΕ ΜΕ ΚΌΠΟ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟ 2008 ΔΕΝ ΑΞΙΏΘΗΚΑ ΝΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ 500 ΜΈΤΡΑ ΆΣΦΑΛΤΟ. ΤΟ ΧΑΛΊΚΙ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΡΊΞΕΙ ΚΑΤΆ ΚΑΙΡΟΎΣ ΠΟΙΟ ΠΟΛΎ ΚΟΣΤΊΖΕΙ. ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΎΝ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΎΣ ΤΟΥΣ ΟΎΤΕ ΛΌΓΟΣ. ΤΟ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ 500 ΔΟΥΛΕΙΈΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΌ 500 ΠΛΕΥΡΈΣ ΠΡΏΤΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΚΈΦΤΟΝΤΑΙ ΠΡΏΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΦΤΩΧΌ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΝΑ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ. ΑΛΛΆ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΌ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ ΓΙΑΥΤΌ ΒΡΊΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΆΝΟΥΝ. ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΝΕΡΌ ΠΌΣΙΜΟ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΠΌΣΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΆΝΟΥΝ ΈΚΠΤΩΣΗ ΕΝΏ ΣΤΟ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΠΡΏΤΑ 100% ΠΆΝΩ, Κ ΑΙΓΑΊΟΥ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΊΑ ΈΤΟΙΜΗ. Η ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΤΟ ΈΚΑΝΕ. ΚΑΙ ΣΥ ΡΕΠΑΝΗΣ ΜΆΣΤΟΡΑ ΤΙ ΚΆΝΕΙΣ. ΜΌΝΟ ΨΈΜΑΤΑ.

  2. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΩΛΙΔΗΣ on Δεκεμβρίου 17, 2016 at 00:55

   ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΑΝ ΤΟ ΛΈΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΉ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΕ ΚΆΝΕΙΣ.

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  3 + = 7