Δεν «παραδίδει» την καρέκλα του αντιδημάρχου ο Τσακαλίδης. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στη διοίκηση Γαβότση.

Δεκεμβρίου 19, 2016
Από

Η απαράδεκτη εικόνα δημάρχου, όρθιος σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου να διαπληκτίζεται με τον αντιδήμαρχό του. Είναι ο ίδιος που απειλεί ότι... θα ξεδοντιάσει την αντιπολίτευση και μηνύει πολίτες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Τι να πει κανείς για την κατάντια της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ας αφήσουμε τους εγωισμούς κι ας κοιτάξουμε λίγο …τον εαυτό μας, φαίνεται να λένε στη διοικούσα παράταξη του Γαβότση, η οποία κατάφερε να έχει ο Δήμος Ωραιοκάστρου δύο αντιδημάρχους  οικονομικών, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κος Τσακαλίδης αρνείται να παραιτηθεί.

 Η  αποχώρηση με αξιοπρέπεια είναι χίλιες φορές καλύτερη από την καλύτερη καρέκλα. Και για να εξηγούμαστε. Οι θέσεις των αντιδημάρχων δεν καταλαμβάνονται μέσω του ΑΣΕΠ, αλλά ορίζονται από τον δήμαρχο. Είναι θέσεις πολιτικές και για αυτό είναι ευθύνη του δημάρχου η κάλυψή τους, όπως και το αντίθετο, η αντικατάσταση τους. Για τον οποιοδήποτε λόγο ο δήμαρχος,  μπορεί να αντικαταστήσει έναν αντιδήμαρχο.

Είτε για λόγους πολιτικούς, γιατί  προέκυψε κάποια διαφωνία μεταξύ αντιδημάρχου και δημάρχου, είτε για να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία και κάποιων άλλων για την καρέκλα. Εάν τώρα ο τρόπος που το κάνει δεν είναι «κομψός», αλλά προσβλητικός, αυτό έχει να κάνει με το ήθος του δημάρχου το οποίο και πρέπει να καταγγείλει  ο παθών, αντί να κρατιέται  πεισματικά από την καρέκλα μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του.

Όπως και να έχει τα πείσματα και το κράτημα της καρέκλας του αντιδημάρχου  με νύχια και με δόντια δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.

Είναι γνωστό ότι ο κος Τσακαλίδης σαν αντιδήμαρχος οικονομικών δεν πέτυχε.  Ο Δήμος σύμφωνα με ομολογίες του δημάρχου είναι ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία, αρά το έργο του  κου Τσακαλίδη ως αρμόδιου οικονομικών ελέγχεται για την  αποτελεσματικότητά του. Αντί να κινηθεί στον εξορθολογισμό των εξόδων και να περιορίσει τις σπατάλες , όπως κάνουν οι  περισσότεροι  Δήμοι, κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση.

 

1.Χαρακτηριστική περίπτωση και μοναδική σε όλη την Ελλάδα η περίπτωση με τους συμβασιούχους καθαριότητας.  Ο Δήμος Ωραιοκάστρου παρέτεινε μεν τις συμβάσεις των παλιότερων  συμβασιούχων σύμφωνα  με την απόφαση  της κυβέρνησης, όπως έκαναν όλοι οι Δήμοι, αλλά ταυτόχρονα  προσέλαβε κι άλλους τόσους νέους συμβασιούχους. Κάτι που δεν γινόταν ούτε στα καλύτερα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, θιασώτης του οποίου παραμένει ο κος Τσακαλίδης, με τις αμέτρητες  προσλήψεις.

Όταν συνειδητοποίησαν σαν διοίκηση την ανοησία  που έκαναν ήταν αργά. Ο Δήμος δεν είχε λεφτά να πληρώσεις τόσους, 120 συμβασιούχους. Και μετά την ανοησία, άρχισαν τα ψέματα, ότι δήθεν φταίει ο Τσίπρας και η κυβέρνηση, αλλά και τις αστειότητες , ότι «δεν σας προσλάβαμε» και άλλα τέτοια ευτράπελα που εξαγρίωναν τους απολυμένους συμβασιούχους, που τους αναστάτωσαν άδικα τη ζωή. Τώρα που δικαστικά δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι καλείται ο Δήμος να καταβάλει αποζημιώσεις. Ποιος φταίει;

2. Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση αποτέλεσε το φοβερό χαράτσι που εισηγήθηκε ο κος Τσακαλίδης  για το κτίσιμο …ενός σχολείου. Ναι έτσι ακριβώς. Γενικά και αόριστα, χωρίς μελέτη, χωρίς να λένε  που θα το κτίσουν  και πόσο θα κοστίσει είχαν την τρελή απαίτηση να χαρατσωθούν έτσι γενικά κι αόριστα  οι δημότες. Φυσικά η απόφασή τους ακυρώθηκε  από την Αποκεντρωμένη διοίκηση κατά τον έλεγχο της νομιμότητας και μετά την προσφυγή της αντιπολίτευσης και των πολιτών. Ποιος φταίει;

3. Και πρόσφατο παράδειγμα η εισήγηση του κου Τσακαλίδη για αύξηση των δημοτικών τελών για το 2017.  Σε μια περίοδο που η αγορά ασφυκτιά και οι οικογένειες διανύουν τον 7ο  χρόνο κρίσης με παρατεταμένη λιτότητα και οι περισσότεροι Δήμοι εάν δεν μειώνουν, τουλάχιστον δεν αυξάνουν τα δημοτικά τέλη, η διοίκηση Γαβότση αποφάσισε να τα αυξήσει  κατά 33%.!!!!!

Εάν λοιπόν στα  δύο χρόνια της θητείας του ο κος  Τσακαλίδης, ως αντιδήμαρχος οικονομικών το μόνο που έκανε ήτανε να βάλει δύο χαράτσια,  τι έχουν να περιμένουν οι δημότες με το εάν εξαντλήσει ή όχι τη θητεία του; Μήπως  ένα τρίτο;  

 

Νομίζουμε ότι μετά από όλα αυτά , ο κάθε ένας που θα ήταν στη θέση του αντιδημάρχου οικονομικών θα ήθελε να αποσυρθεί και να αναλογιστεί τι έκανε και τι δεν έκανε και τι τελικά πρόσφερε στον τόπο του, εκτός από τα  χαράτσια. Κι εάν θέλει να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο της αποπομπής του από το δήμαρχο, υπάρχει άλλος τρόπος, εκτός από το γάντζωμα στην καρέκλα.  Ας βγάλει μια ανακοίνωση όπου θα καταγγέλλει το δήμαρχο.

Δεν  αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις, εάν υπήρχαν. Αλλά τις περισσότερες φορές αυτές δεν αρκούν. 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    8 − 3 =