Π. Ανανιάδης Δ/ντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας: «Τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα, επιλέχθηκαν μετά από συζητήσεις με τους δημάρχους»

Ιανουαρίου 19, 2017
Από

Ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104.9″ FM, ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό, ότι τα σχολεία που επιλέχθηκαν για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, επιλέχθηκαν μετά από  συζητήσεις με τους δημάρχους, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο  τους ισχυρισμούς του δημάρχου Ωραιοκάστρου, που  δηλώνει  άγνοια για το θέμα και οφείλει να απαντήσει.

 

«τα σχολεία επιλέχθηκαν μετά από συζητήσεις με τους δημάρχους»

Συγκεκριμένα ο  Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης ανέφερε  «τα σχολεία επιλέχθηκαν μετά από συζητήσεις με τους δημάρχους, διευθυντές εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων. Λαμβάνουμε υπόψιν την απόσταση από το κέντρο φιλοξενίας βέβαια και την υπόσχεση που είχε δώσει ο γενικός γραμματέας, ο κύριος Παντής, στη συνάντηση με τους δημάρχους να υπάρχει μία διασπορά. Το ανώτερο που μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά είναι σε απόσταση μέχρι είκοσι χιλιόμετρα, βέβαια σε ένα κέντρο φιλοξενίας όταν υπάρχει κοντινό σχολείο, δεν εξαντλούμε και την απόσταση των είκοσι χιλιομέτρων, λογικό είναι αυτό».

Ο κ. Ανανιάδης επίσης ανέφερε  ότι «θα ξεκινήσει τώρα η πέμπτη φάση ένταξης των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, έχουν βγει τα σχετικά ΦΕΚ και για την περιοχή τη δική μας και έχουν ήδη ανακοινωθεί».

 


Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    7 × 5 =