Εκτεθειμένος ο Α. Γαβότσης από τις αποκαλύψεις του Δ/ντη εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας για την επιλογή των σχολείων για τα προσφυγόπουλα. Γ. Παπακωνσταντίνου: «Γιατί αυτή η επιλογή;»

Ιανουαρίου 19, 2017
Από

Εκτεθειμένος ο  Α. Γαβότσης  από τις αποκαλύψεις του Δ/ντη εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας ότι τα σχολεία για την φοίτηση των προσφυγόπουλων επιλέχθηκαν κατόπιν συζήτησης και σύμφωνης γνώμης των δημάρχων. Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς φυσικά, γιατί για αυτά τα ζητήματα το Υπουργείο παιδείας -όποια κι αν είναι η  κυβέρνηση-  πάντα απευθύνεται στις τοπικές αρχές που γνωρίζουν καλύτερα, υποτίθεται, τα σχολεία.

Για αυτό το λόγο έγινε και η σύσκεψη του Γ.Γ του Υπουργείου τον Σεπτέμβριο, με όλους τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης.   Κατά την οποία τους ενημέρωσε και ζήτησε τη συνεργασία τους για το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, όπως κι έγινε και με το δήμο Ωραιοκάστρου. Το πρόβλημα είναι ότι το Υπουργείο πήρε στα σοβαρά το δήμαρχο και να τα αποτελέσματα. Το θέμα της άστοχης επιλογής των σχολείων απασχολεί όπως είναι επόμενο την τοπική κοινή γνώμη και τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, από τον Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Γαβότσης με την μη απάντησή του είναι σαν να το επιβεβαίωσε. 

Παραθέτουμε τα σχετικά δελτία τύπου:

«Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση»

Σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση», κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης για την καταφανέστατη αδικία με την παράκαμψη των βασικών κριτηρίων (π.χ. απόσταση, περιοχή) επιλογής των σχολικών συγκροτημάτων που θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα, ο κ. Γαβότσης απάντησε κατηγορηματικά πως δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη και ότι δεν συμμετείχε στη διαδικασία της επιλογής των 4 σχολείων του Ωραιοκάστρου και του Μελισσοχωρίου.

Χθες λοιπόν, ήρθαν να τον διαψεύσουν τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, του κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, o οποίος αποκάλυψε στο «Πρακτορείο FM 104.9» το ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι «τα σχολεία επιλέχθηκαν μετά από συζητήσεις με τους δημάρχους».

Είναι ενδιαφέρον να μάθουμε τελικά, γιατί επιλέχθηκαν τα σχολικά συγκροτήματα του Ωραιοκάστρου και του Μελισσοχωρίου τα οποία έχουν και τη μεγαλύτερη απόσταση από τη δομή φιλοξενίας των προσφύγων στο εργοστάσιο της «Alexil» στην Λητή, και γιατί αρνείται ο δήμαρχος να αποκαταστήσει αυτή την αδικία;

 

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αστέριος Γαβότσης: «Δηλώνω ουδεμία ανάμειξη στο θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων»  

 Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η επιλογή των σχολείων όπου θα φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα έγινε έπειτα από συζητήσεις με τους δημάρχους ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Επανειλημμένα έχω δηλώσει ότι η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου ουδέποτε είχε επίσημη ενημέρωση ή κλήθηκε σε σύσκεψη με αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης και ως εκ τούτου ουδέποτε πρότεινε είτε προφορικά, είτε εγγράφως οτιδήποτε αναφορικά με τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων σχολικών κτιρίων. Η μοναδική συνάντηση που έγινε ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και την παρουσία όλων των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας και στην οποία αναφέρεται ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης στις χθεσινές του δηλώσεις. Στη συγκεκριμένη συνάντηση ωστόσο δεν τέθηκε από κανέναν θέμα επιλογής συγκεκριμένων σχολικών μονάδων για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων. Έκτοτε, δεν υπήρξε κάποια σχετική συνάντηση ή επικοινωνία. Ο,τιδήποτε άλλο λέγεται ή γράφεται είναι ψευδές».

 

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας

και δημοσίων σχέσεων 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 2 = 1