Αντί να μυξοκλαίει δεξιά κι αριστερά ο Γαβότσης, ας μας πει εάν είναι υπέρ ή κατά αυτής της ρατσιστικής επιλογής των σχολείων.

Ιανουαρίου 22, 2017
Από

Ο Γαβότσης αντί να μυξοκλαίει στα  δεκάδες δελτία τύπου που βγάζει κάθε μέρα και να λέει ότι ουδέποτε ρωτήθηκε για τα σχολεία που θα πάνε τα προσφυγόπουλα και δεν ήξερε τίποτα, παρότι τον διαψεύδουν κι ο περιφερειακός Δ/ντης εκπ/σης Κ. Μακεδονίας και ο Δ/ντης εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης, ας κάνει κάτι  πολύ  απλό. Τώρα που έμαθε  ας τοποθετηθεί, εάν είναι υπέρ ή κατά αυτής της επιλογής των σχολείων, που όλως τυχαίως δεν περιέχεται το πλησιέστερο σχολείο της Λητής.

Τώρα που έμαθε, ας μας πει και εμάς εάν είναι υπέρ ή κατά αυτής της ρατσιστικής επιλογής των σχολείων.

Αυτή η επιλογή των σχολείων μόνο ως  προϊόν ενός νοσηρού εγκεφάλου με πλούσια ρατσιστική συμπεριφορά μπορεί να εκληφθεί.

Για αυτό και κανένας δεν τολμάει να αναλάβει την ευθύνη αυτών των επιλογών και ο ένας τη ρίχνει στον άλλον.

«Μόνο που είναι λίγο περίεργο οτι ενώ όλες οι άλλες περιοχές και τα σχολεία που επιλέχθηκαν ήταν κοντά στα κέντρα φιλοξενίας, δεν συνέβη το ίδιο με αυτά του Ωραιοκάστρου», αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών.

Τόσο περίεργο που παραβιάστηκαν ακόμα και τα κριτήρια επιλογής των σχολείων που θα φιλοξενήσουν ΔΥΕΠ και που σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση είναι 1)η απόσταση από το κέντρο φιλοξενίας και 2) η επάρκεια του σχολείου σε αίθουσες και υλικοτεχνική υποδομή.

Έτσι το 4ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από το Δερβένι είναι από τα λίγα σχολεία της Ελλάδας που δεν έχουν π.χ  αίθουσα υπολογιστών. Δεν έχει καμιά επάρκεια σε αίθουσες και υλικοτεχνική υποδομή, όπως και το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, που ο Γαβότσης με την ανεπάρκειά του και την αδιαφορία του το γέμισε με kibo και τώρα επιλέχτηκε  να φιλοξενήσει και τα προσφυγόπουλα.

Κι όλα αυτά ενώ υπάρχουν δίπλα από το Δερβένι σχολεία με επάρκεια  σε αίθουσες και υλικοτεχνική υποδομή κι όλως παραδόξως, χωρίς να αιτιολογείται παρακάμπτονται. Και το ερώτημα συνεχίζει να επιμένει να αναζητά μια απάντηση.

Γιατί εξαιρούνται τα κοντινά σχολεία με υλικοτεχνική επάρκεια κι επιλέγονται μακρινά σχολεία με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομή.

Σε αυτό μπορεί  να μας πει την άποψή του ο δήμαρχος και να πάρει θέση;

Αυτό ζητάνε οι γονείς του Ωραιοκάστρου, που από την πρώτη στιγμή που ήρθανε οι πρόσφυγες, όταν ο Γαβότσης διοργάνωνε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι γονείς με τα παιδιά τους εκδήλωναν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, για  να απαλύνουν  τον πόνο της προσφυγιάς,  προσφέροντας ότι μπορούσαν κι  ότι χρειάζονταν. 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    4 × 2 =