Προπηλακισμοί και απειλές εναντίον του διευθυντή και γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου.

Φεβρουαρίου 1, 2017
Από

Νέα εισβολή εξωσχολικών στο 1 δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου  με αφορμή την συνέλευση του συλλόγου των γονέων  με θέμα την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.  

Στη συνέλευση που  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, παραβρέθηκε και ο διευθυντής του σχολείου κος Σ. Σκανδάλης προκειμένου να ενημερώσει τους γονείς για την επιλογή του σχολείου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων ( ΔΥΕΠ).

Προδότης ο διευθυντής και στην κρεμάλα!!!

Οι  εισβολείς δημιούργησαν ένταση και φραστικά επεισόδια με τους λίγους γονείς που συμμετείχαν στη συνέλευση, ενώ επιτέθηκαν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στον διευθυντή.

Συγκεκριμένα  αποκάλεσαν τον διευθυντή, εκτός όλων των άλλων,   προδότη και τον απείλησαν με κρεμάλα!!! 

Στη συνέχεια ο Σ. Χ επιτέθηκε κι εναντίον ενός τοπικού blogger, τον Στάθη  Κελεσίδη.  Τα  φραστικά επεισόδια και οι απειλές συνεχίστηκαν μεταξύ των εισβολέων  και των γονέων,  οι οποίοι μάταια ζητούσαν να απομακρυνθούν όσοι δεν ήταν  γονείς και μέλη του συλλόγου γονέων του 1ου δημοτικού.

Οι συνεχείς αντιπαραθέσεις, διακοπές και οι υστερικοί ισχυρισμοί, δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνέλευσης, η οποία και λόγω της  περιορισμένης συμμετοχής είχε ενημερωτικό χαρακτήρα.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν παραπέμπουν στην αντίστοιχη εισβολή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε σχολείο στο Πέραμα και προκαλούν ανατριχίλα. Όπως ανατριχίλα προκαλεί το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού και το ρατσιστικό του παραλήρημα.

Εντύπωση προκαλεί όμως κι η ευκολία με την οποία οι εισβολείς μπαινοβγαίνουν στο συγκεκριμένο  σχολείο, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Κάποιοι προφανώς διευκολύνουν και ανέχονται την παρουσία  τους για να τρομοκρατούν τους γονείς. 

Μετά από όλα αυτά με ενδιαφέρον αναμένονται δύο πράματα. Πρώτον να καταδικάσει ο σύλλογος γονέων, το Δ.Σ  τέλος πάντων,  την επίθεση εναντίον του διευθυντή και δεύτερον να ρωτήσει  το δήμαρχο, όχι εάν συμμετείχε στην επιλογή του σχολείου- αυτό είναι γνωστό πια-  αλλά τι θέση παίρνει ΤΩΡΑ ο δήμαρχος  για αυτές τις απαράδεκτες  επιλογές  των σχολείων. 

Πέρα από την  ατυχή επιλογή του σχολείου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, που βαραίνει το Δήμο, λόγω μη επάρκειας αιθουσών και υποδομών, η  συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, όλοι οι  δημοκρατικοί πολίτες θα σταθούν δίπλα στα παιδιά των προσφύγων.  Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο, θα συνεχιστεί κανονικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, αντιλαμβάνεται ότι η ομαλή ένταξη των προσφύγων και των παιδιών τους στα σχολεία δεν συνιστά κίνδυνο. Και ότι αντίθετα κίνδυνος είναι τα γκέτο, ο αποκλεισμός και ο φασισμός.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    3 + 5 =