Σύλλογος διδασκόντων 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου: «Η εκπαιδευτική και πολιτισμική ένταξη των παιδιών προσφυγικών οικογενειών πιστεύουμε ότι αποτελεί υποχρέωση της ανθρωπότητας και προφανώς και του ελληνικού κράτους».

Φεβρουαρίου 6, 2017
Από

Την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017, στη συνάντηση των γονέων των μαθητών του σχολείου μας με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων,  κλήθηκε ο διευθυντής του σχολείου να ενημερώσει για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου μετά την εφαρμογή της απόφασης του ΥΠΠΕΘ να λειτουργήσει στο σχολείο μας Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων.

Στη συνάντηση αυτή , εντός του χώρου του σχολείου, ο διευθυντής του σχολείου δέχθηκε αήθη και χυδαία επίθεση, από εξωσχολικούς παράγοντες και δυστυχώς και από μερίδα γονέων,  που συνεχίστηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί εφαρμόζει τους νόμους και τα διατάγματα του ελληνικού κράτους και γιατί τόλμησε να εκφράσει την άποψή του για την πολιτισμική και εκπαιδευτική ένταξη των προσφυγόπουλων, η οποία προφανώς δεν ήταν αρεστή σε κάποιους.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, την αμέριστη συμπαράσταση στο διευθυντή μας, γιατί όταν τοποθετείται δημόσια δεν εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, αλλά τις απόψεις του συνόλου του συλλόγου των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί διδάσκουμε καθημερινά την ισότητα, τη δικαιοσύνη και το δικαίωμα κάθε παιδιού στη μόρφωση, την τροφή, την ασφάλεια, ανεξάρτητα από τη φυλή του, τη γλώσσα του, τη θρησκεία του και δεν σκοπεύουμε να γίνουμε ανακόλουθοι της διδασκαλίας μας.

Η εκπαιδευτική και πολιτισμική ένταξη των παιδιών προσφυγικών οικογενειών πιστεύουμε ότι αποτελεί υποχρέωση της ανθρωπότητας και προφανώς και του ελληνικού κράτους.

Η μόρφωση άλλωστε αποτρέπει τους λαούς από τον φανατισμό, τους κάνει χειραφετημένους και ανεξάρτητους.

Ο σεβασμός των νόμων και η εφαρμογή των αποφάσεων των προϊσταμένων αρχών, είναι στοιχειώδης υποχρέωση των δημόσιων λειτουργών σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Γιαυτό άλλωστε δεσμεύτηκαν με όρκο όταν διορίστηκαν.

Με αφορμή τα προαναφερθέντα γεγονότα ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

α.  Διακηρύσσει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα συνεχίσουμε  να προσφέρουμε αμέριστα τις υπηρεσίες μας στα παιδιά του ελληνικού λαού, αλλά και σε κάθε παιδί που ζει στη χώρα μας,  από όπου κι αν προέρχεται, όταν έχει ανάγκη.

β.  Απαιτούμε σεβασμό της προσωπικότητάς μας, καθώς και του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός μας, να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας.

γ.  Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του διευθυντή μας.

Ο Σύλλογος διδασκόντων

                                                                                                 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 − = 5