«Καλούμε τους συλλόγους των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών να μη συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου». «Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια!»

Φεβρουαρίου 13, 2017
Από

Στο καρναβάλι της …σαχλαμάρας που διοργανώνει η διοίκηση Γαβότση, μεταφέρονται αυτό το διάστημα οι αντιθέσεις και οι κόντρες που προκάλεσε ανά την Ελλάδα η ανεκδιήγητη αυτή διοίκηση. Έτσι μετά την άρνηση για δεύτερη χρονιά του συλλόγου γονέων του 1ου δημοτικού να πάρει  μέρος στην παρέλαση, έρχεται και ο Πολιτιστικός  σύλλογος   Φοιτητών Ξάνθης που αρνείται να πάρει μέρος και όχι μόνο αυτό, αλλά απευθύνει και κάλεσμα στους άλλους συλλόγους για να κάνουν κι αυτοί το ίδιο.

«Καλούμε δημόσια  και τους υπόλοιπους συλλόγους των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών να μη συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου».

Γιατί «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να στείλουμε, από την πολυπολιτισμική και ειρηνική Ξάνθη, ένα μήνυμα εναντίωσης σε κάθε μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας». Ενώ «Υπενθυμίζουμε,  πως ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, την ίδια περίοδο, σε ρατσιστικό παραλήρημα προέτρεψε τους κατοίκους σε μη σύννομες πράξεις εναντίων των προσφύγων, ενώ δημιουργούσε συστηματικά ξενοφοβικό κλίμα στην περιοχή, καλώντας ουσιαστικά τους πολίτες να αντιδράσουν στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, πράξεις που οδήγησαν σε εισαγγελική παρέμβαση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα»

Δ͇ε͇λ͇τ͇ί͇ο͇ ͇τύ͇π͇ο͇υ͇ ͇σ͇χ͇ε͇τ͇ι͇κ͇ά͇ ͇μ͇ε͇ ͇τ͇ο͇ ͇κ͇α͇ρ͇ν͇α͇β͇ά͇λ͇ι͇ ͇Ω͇ρ͇α͇ι͇ο͇κ͇ά͇σ͇τ͇ρ͇ο͇υ͇

Κατόπιν καλέσματος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης για συμμετοχή μας στο καρναβάλι του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, νιώθουμε την ανάγκη να αρνηθούμε δημόσια αυτή την πρόσκληση.

Όπως γνωρίζουμε, ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Ωραιοκάστρου, τον Σεπτέμβριο του 2016, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο εκτός των άλλων τη «συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στους τομείς των πολιτιστικών κυρίως δράσεων».

Υπενθυμίζουμε, όμως, πως ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, την ίδια περίοδο, σε ρατσιστικό παραλήρημα προέτρεψε τους κατοίκους σε μη σύννομες πράξεις εναντίων των προσφύγων, ενώ δημιουργούσε συστηματικά ξενοφοβικό κλίμα στην περιοχή, καλώντας ουσιαστικά τους πολίτες να αντιδράσουν στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, πράξεις που οδήγησαν σε εισαγγελική παρέμβαση.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να στείλουμε, από την πολυπολιτισμική και ειρηνική Ξάνθη, ένα μήνυμα εναντίωσης σε κάθε μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας και να καλέσουμε δημόσια και τους υπόλοιπους συλλόγους των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών να πράξουν αναλόγως και να μη συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου.

από το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα»

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 5 = 5