ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ- ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-
 • .
 • .
 • .

Εμπαιγμός και κοροϊδία για την «ηχητική κάλυψη» του καρναβαλιού του δήμου Ωραιοκάστρου.

Φεβρουαρίου 16, 2017
Από

Αν νομίζουν μερικοί ότι είναι πονηρές αλεπούδες, τότε να μην ξεχνούν ότι υπάρχει  και η περίοδος του κυνηγιού.

Θα περίμενε κανείς έστω για μια φορά η διοίκηση Γαβότση να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό και να μην προκαλεί  με τους χειρισμούς της. Αλλά  δεν έχουν τελειωμό τα καμώματα της. Πρόσφατο κρούσμα και όχι το τελευταίο φυσικά, ο «διαγωνισμός» για την «ηχητική κάλυψη» του καρναβαλιού.

Ενώ η απόφαση για το οικονομικό κόστος της διοργάνωσης 11.500 ευρώ περίπου, πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στις 6 Φεβρουαρίου, η σχετική πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την «ηχητική κάλυψη» της καρναβαλικής παρέλασης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου στις 14 Φεβρουαρίου κατά τις 10:00 π.μ. και καλούσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις προσφορές τους μέχρι στις 14 Φεβρουαρίου!!!

Δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες και τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων.

Με αυτόν τον τρόπο αποκλείστηκαν πολλοί ενδιαφερόμενοι από τον διαγωνισμό. Δεν ξέρουμε βέβαια, εάν κάτι τέτοιο ήταν στις προθέσεις των αρμοδίων.

Το εύλογο ερώτημα όμως είναι γιατί το άφησαν στην κυριολεξία  την τελευταία στιγμή. Εδώ έχει προφανώς το δικαίωμα ο καθένας να υποθέσει ότι θέλει.  Γιατί έχουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση εμπαιγμού και κοροϊδίας.

Εμπαιγμού των διαδικασιών, κοροϊδία των ενδιαφερόμενων, αλλά και των δημοτών.

  Είναι ίσως από αυτές τις περιπτώσεις που κάνουν την τοπική αυτοδιοίκηση να βρίσκεται στο επίκεντρο των οικονομικών επιθεωρητών. Όπως συνέβη στο δήμο Θεσσαλονίκης, για να αναφερθούμε σε ένα κοντινό μας και πρόσφατο παράδειγμα,  όπου πέντε δημόσιοι τακτικοί διαγωνισμοί που διενεργήθηκαν κατά τα έτη 2014-15 βρέθηκαν στο στόχαστρο  ποινικής έρευνας.

 Προηγήθηκε βέβαια αναφορά εκπροσώπων εταιρειών που κατήγγειλαν τον αποκλεισμό τους από τους διαγωνισμούς, κατονομάζοντας -παράλληλα- συγκεκριμένη εταιρεία, την οποία χαρακτήρισαν ως «ευνοημένη».

Για μια ακόμα φορά  οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες και αντιλήψεις θριάμβευσαν στο δήμο Ωραιοκάστρου για ένα απλό και μικρό θέμα, όπως αυτό της  «ηχητικής  κάλυψης» του καρναβαλιού. Κάτι που γίνεται έτσι κι αλλιώς  σε όλους  σχεδόν τους άλλους τομείς του δήμου σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά.  Όπως με την μη ανάρτηση στη διαύγεια των πληρωμών και των άλλων πράξεων της  ΔΗΚΕΩ ή  με τις απευθείας αναθέσεις για προμήθεια  της γραφικής ύλης των σχολικών επιτροπών και τόσα άλλα που δεν έχουν τελειωμό.

Είναι γνωστό εξάλλου και παραδεκτό από όλους,  ότι η εξουσία αυξάνει κατακόρυφα την καταστρεπτική δύναμη της βλακείας.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

  Σχολιάστε

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  *


  − 5 = 2