Τα «ψέλνουν» στον Γαβότση για το καρναβάλι

Φεβρουαρίου 20, 2017
Από

«Δεν έχει καμιά σημασία εάν τα σχολειά έχουν ελλείψεις, εάν η ανέχεια χτυπάει…. αρκεί να έχουμε στην περιοχή μας το καρναβάλι». Αυτά τονίζονται μεταξύ άλλων σε φυλλάδιο που μοιράστηκε μετά την κυριακάτικη Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, με αφορμή τη διοργάνωση του καρναβαλιού του δήμου Ωραιοκάστρου.

Στο φυλλάδιο αναλύεται ότι καμία σχέση δεν έχουν οι καρναβαλικές «εορτές» με το άγιο Τριώδιο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «… οι καρναβαλικές «εορτές» δεν έχουν καμία σχέση με το άγιο Τριώδιο, αλλά αντιθέτως συνθέτουν εσκεμμένα ένα μέσο αποπροσανατολισμού μας από τα πνευματικά περιεχόμενα και το κλίμα των αγίων ημερών. Το τραγικότερο όμως από όλα είναι ότι είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε τα εύσημα, ως πολίτες, στους δημοτικούς «άρχοντες», ανά την επικράτεια, όταν αυτοί αποφασίσουν να διοργανώσουν το «καλύτερο καρναβάλι» στο δήμο τους. Δεν έχει καμία σημασία εάν τα σχολεία μας έχουν ελλείψεις, εάν η ανέχεια χτυπά την πόρτα του διπλανού μας, εάν οι, κάθε είδους υποδομές, είναι ανύπαρκτες, αρκεί να έχουμε στην περιοχή μας καρναβάλι, λίγες ώρες ψεύτικης χαράς και μετά τί;…»

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε στις παραδόσεις του Ωραιοκάστρου η διοργάνωση καρναβαλικών παρελάσεων κι άλλων τέτοιων απομιμήσεων καρναβαλικών εκδηλώσεων από άλλες πόλεις. Να επισημάνουμε επίσης ότι παρόμοιες εκδηλώσεις διοργανώνονταν τις περασμένες δεκαετίες κι από τους άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης, άλλα όλοι τις εγκατέλειψαν γιατί ο κόσμος αναζητεί το αυθεντικό κι όχι τις φτηνές απομιμήσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    − 1 = 5