Η ανθρωπιά θα νικήσει το μίσος και τον ρατσισμό. Απέτυχε η αποχή μερίδας γονέων. Κανονικά λειτουργεί το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου. Εισαγγελική παρέμβαση.

Φεβρουαρίου 22, 2017
Από

Το χαμόγελο των προσφυγόπουλων που έρχονται στο σχολείο είναι πιο δυνατό από το μίσος των ρατσιστών.

Στο κενό οι προσπάθειες των ακροδεξιών ρατσιστών να τρομοκρατήσουν τους γονείς και τους μαθητές  του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου με σκοπό να κλείσουν το σχολείο, ώστε να αποτραπεί η φοίτηση των  εννιά προσφυγόπουλων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων ξεπερνώντας το κάλεσμα μικρής μερίδας γονέων για αποχή, τα εμπόδια, τις βρισιές και τις απειλές κατά την προσέλευση  και κυρίως κατά την αποχώρηση, φέρνει  τα παιδιά στο σχολείο, το οποίο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Η εισαγγελική παρέμβαση που προκλήθηκε από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μπροστά, αλλά και μέσα στην αυλή του  1ου  Δημοτικού  Σχολείου, είναι μια ευκαιρία να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:  Ποιoς κάλεσε την αυτοαποκαλούμενη  «Πατριωτική  Ένωση  πολιτών Ωραιοκάστρου» να διαμαρτύρεται και να ασχημονεί  έξω από ένα δημοτικό σχολείο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μικρών μαθητών;

Με την έγγραφη παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα. προς την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, ζητείται  να συλλαμβάνονται με την  αυτόφωρη διαδικασία όσοι «πρωταγωνιστούν» σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, που συνδέονται με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Με την ίδια παραγγελία ζητά να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα που έλαβαν ήδη χώρα στο δημοτικό σχολείο και αφορούν αδικήματα όπως παράνομη βία και σωματικές βλάβες, απλές και επικίνδυνες.

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται να εντοπιστούν οι δράστες των παραπάνω πράξεων, με την αξιοποίηση του σχετικού αποδεικτικού υλικού, στο οποίο περιλαμβάνονται πλάνα τηλεοπτικών συνεργείων, μαρτυρικές καταθέσεις κ.ά..

 Στο μεταξύ την Τρίτη  το μεσημέρι η αστυνομία κράτησε σε απόσταση την ολιγομελή ομάδα της «Πατριωτικής Ενωσης Ελλήνων πολιτών Ωραιοκάστρου», που επιχείρησε και πάλι, όπως τη Δευτέρα  και την Παρασκευή, να εμποδίσει την προσέλευση των εννέα προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. Ο χώρος γύρω από το σχολείο αποκλείστηκε από αστυνομικές κλούβες και ισχυρή αστυνομική δύναμη κι έτσι τα προσφυγόπουλα  προσήλθαν κανονικά.

Ο δε περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης προανήγγειλε  ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν, τουλάχιστον γι αυτή την εβδομάδα και ίσως και την επόμενη, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αν θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 × = 81