«Η καρδούλα κι αυτών των παιδιών χτυπάει όπως και των δικών μας παιδιών. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και τους φασίστες. Να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα και στο Ωραιόκαστρο».

Φεβρουαρίου 28, 2017
Από

 «Καλωσορίζουμε στον τόπο μας, στις γειτονιές μας,  τα παιδιά που βίωσαν τον πόλεμο από την μικρή ηλικία, γλίτωσαν από  τις βόμβες του ιμπεριαλιστικού πολέμου,  ξεριζώθηκαν με τις οικογένειες τους από τα σπίτια τους και πάλεψαν με τα κύματα στο Αιγαίο».

Έτσι ξεκίνησε την ομιλία της η κα Άννα Μπάμπα, γιατρός,  στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που οργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Ωραιοκάστρου, έξω από το δημαρχείο το μεσημέρι της Τρίτης.  Και συνέχισε «Τις προηγούμενες ημέρες παρακολουθήσαμε άθλιες παραστάσεις ανάμεσα από φασιστοειδή, επαγγελματίες δήθεν πατριώτες και ψευτοαντιεξουσιαστές με την αστυνομία και τα ΜΑΤ σε ρόλο διαιτητή.

Ακροδεξιά στοιχεία, δήθεν ακομμάτιστα προβάλλοντας την ιδιότητα του γονιού ή του κατοίκου προσπαθούν να σπείρουν μίσος ακόμα και στις παιδικές ψυχές, ρίχνοντας ύπουλα το φασιστικό τους δηλητήριο. Ακούσαμε για τον κίνδυνο της Ισλαμοποίησης της αλλοίωσης του Έθνους και για τον κίνδυνο της υγείας από την έλλειψη εμβολιασμού.

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι πρόκειται για αισχρή κινδυνολογία. Βάζουν στο στόχαστρο παιδιά κι ανυπεράσπιστους πρόσφυγες».

Ευθύνες στη  δημοτική αρχή, «που έσυρε πρώτη το χορό».

Αναφέρθηκε επίσης στις ευθύνες της δημοτικής αρχής, λέγοντας « Για την κατάσταση αυτή μεγάλες ευθύνες έχει η δημοτική αρχή που μήνες πριν έσυρε πρώτη το χορό, προσπαθώντας να δημιουργήσει ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα.

Όλοι θυμόμαστε τον ίδιο το δήμαρχο σε συγκεντρώσεις πολιτών, μέσα στο ρατσιστικό του παραλήρημα, να ενθαρρύνει τους δημότες ακόμη και σε μη νόμιμες πράξεις, ενώ ανεχόταν να μετατρέπεται το δημοτικό συμβούλιο σε φιέστα των φασιστών».

Ενώ για τις αποφάσεις κάποιων συλλόγων είπε «Θλιβερές κι απαράδεκτες είναι και κάποιες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων συλλόγων γονέων, καθώς και της Ένωσης Γονέων Ωραιοκάστρου που διχάζουν τους γονείς.

Πρόκειται για πολιτικές σκοπιμότητες. Το γελοίο τους αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι η φασαρία γίνεται για μόνο πέντε προσφυγόπουλα».

Στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στη σημερινή και στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους του ιμπεριαλισμού με όποιον τρόπο  έχει ζητηθεί. Αναφέρθηκε επίσης στις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στις διάφορες ΜΚΟ για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων

Τέλος κάλεσε τους γονείς και τους εργαζόμενους  του Ωραιοκάστρου «Να συγκρουστούν με κάθε ρατσιστική και ξενοφοβική αντίληψη.

Να θέσουν στο περιθώριο αυτούς που δυσφημίζουν και  βρωμίζουν με τις πρακτικές τους το Ωραιόκαστρο, 

που ξέρει καλά τι σημαίνει προσφυγιά.

Να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα. Να μην ξεχάσουμε στιγμή, ότι η καρδούλα κι αυτών των παιδιών χτυπάει όπως και των δικών μας παιδιών. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και τους φασίστες».

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ωραιοκάστρου με συνθήματα «Κότες, Χίτες και ταγμαστασφαλίτες. Όπλο του συστήματος είναι οι Χρυσαυγήτες» ή «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι»

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και ο Άγγελος Θεμελής, δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 9 = 12