Η ώρα της δικαιοσύνης. Σε εξέλιξη η εισαγγελική παρέμβαση για τα ντροπιαστικά γεγονότα στο 1ο δημοτικό Ωραιοκάστρου.

Μαρτίου 2, 2017
Από

Άρχισε η προανακριτική διαδικασία με τις καταθέσεις του διευθυντή και των άλλων εκπαιδευτικών του 1ου δημοτικού σχολείου, για όλα τα φαιδρά και ντροπιαστικά που εκτυλίχθηκαν μπροστά στο σχολείο και στους μαθητές.

 Είτε φταίνε, είτε δεν φταίνε, είτε τους πήραν άλλοι στο λαιμό τους, είτε όχι, τα έξι-επτά μέλη της λεγόμενης «Πατριωτικής Ένωσης» θα βρεθούν αντιμέτωπα  με τις συνέπειες των αδικαιολόγητων πράξεων τους.

Πρώτα- πρώτα, ότι κι εάν συμβεί σε βάρος των  εκπαιδευτικών  του σχολείου, θα θεωρούνται υπεύθυνοι  γιατί αυτοί εξύβριζαν και απειλούσαν τους εκπαιδευτικούς.

Πίστευαν στα αλήθεια άραγε αυτά τα έξι- επτά άτομα ότι θα δεθούν στην πόρτα του σχολείου και θα αποτρέψουν την είσοδο των προσφυγόπουλων;

Με την ακατ-ανόητη ενέργειά τους να αλυσοδεθούν στα κάγκελα της πόρτας της εισόδου παρεμπόδιζαν την λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας, του σχολείου και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τρομοκράτησαν τους μικρούς μαθητές οι οποίοι έβλεπαν αφηνιασμένους  ανθρώπους  στα κάγκελα του σχολείου να ουρλιάζουν και να βρίζουν τους δασκάλους τους. Έκαναν πολλούς  γονείς,  να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, από τον φόβο  των επεισοδίων.

Σίγουρα δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς, ότι έξι-επτά άνθρωποι δεν μπορούν να αντιταχθούν σε μια απόφαση του υπουργείου παιδείας που υποστηρίζεται μάλιστα κι από το σύλλογο διδασκόντων και το σύνολο του  πολιτικού κόσμου.

 

 Αυτά τα μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης» δεν είναι καν γονείς, όπως και ο συλληφθείς ο οποίος παρουσιάστηκε από αναξιόπιστα ηλεκτρονικά μέσα ως τέτοιος.

Οπότε γεννάται το ερώτημα, τι δουλειά είχαν στο σχολείο; πώς βρέθηκαν αλυσοδεμένοι στα κάγκελα του; Ποιος τους κάλεσε και τους προέτρεψε να προχωρήσουν σε αυτές τις γελοιότητες; «σε μη νόμιμες ενέργειες».

Την προηγούμενη φορά που εισέβαλαν μέσα στο σχολείο, σε συνέλευση του συλλόγου γονέων και κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του διευθυντή, αλλά κι άλλων παραβρισκόμενων, που δεν συμφωνούσαν με τις ιδέες τους, επικαλέστηκαν  την  πρόεδρο του συλλόγου γονέων.

«Η Π.Ε.Ε.Π.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ σεβόμενη την πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έκανε υπακοή στην επιθυμία της και εκτέλεσε επακριβώς ότι ζήτησε», έγραψαν στις 2 Φεβρουαρίου στο f/b της Ένωσης.

Τώρα με την εισαγγελική παρέμβαση προφανώς θα τους δοθεί η δυνατότητα  να εξηγήσουν την «επιθυμία» και το τι «ζήτησε» η πρόεδρος του συλλόγου γονέων, από την «Πατριωτική Ένωση» και το οποίο  εκτέλεσε «επακριβώς».

Η πρόεδρος βέβαια που επικαλούνται δεν το έχει διαψεύσει μέχρι στιγμής, αλλά ένα είναι σίγουρο. Ότι για το μόνο μέρος που μπορεί να προσκαλεί κόσμο, είναι το σπίτι της, όχι το σχολείο. Γιατί για το σχολείο αποφασίζει ο σύλλογος διδασκόντων και μόνο.

Όσο για  τα έξι- επτά μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης» ας κοιτάξουν μετά το κακόγουστο σώου έξω από  το σχολείο να μην παίξουν και το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 − 1 =