Αποθρασύνονται τα φασιστοειδή και απειλούν με μηνύσεις και στο Ωραιόκαστρο.

Μαρτίου 2, 2017
Από

Μετά την ηχηρή αποδοκιμασία και την απομόνωση τους από την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων και του δημοκρατικού  Ωραιόκαστρου, τα διάφορα φασιστοειδή συνεχίζουν με περισσότερο φανατισμό την απόκοσμη κι υστερική  πορεία τους.

Όπως έκαναν στην Πάτρα κι όπως κάνουν σε όλη την Ελλάδα, όπου  βλέπουν ότι δεν περνάει  η τρομοκρατία και η βία, κινούνται δικαστικά με μηνύσεις εναντίον των αντιφασιστών και δημοκρατών πολιτών.

Από τις απειλές για χρήση βίας, στις απειλές για  μηνύσεις. Όπως δεν φόβισαν οι απειλές και η τρομοκρατία, έτσι δεν θα φοβίσουν ούτε και οι μηνύσεις. Οι μηνύσεις από τα φασιστοειδή θα απαντηθούν  από την μεγάλη δημοκρατική αντιφασιστική πλειοψηφία, αλλά και από τη δικαιοσύνη.

Θα αποτελέσουν άλλη μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος.  

 Οι μηνύσεις και το κατηγορητήριο από τα φασιστοειδή είναι παράσημα για τους αντιφασίστες δημοκράτες.

 «Υπάρχει παιδί ξένο;»

 

Αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Πατρέων  Κ. Πελετίδης στη δίκη που οδηγήθηκε μετά  από μια γελοία μήνυση ενός  βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» και αθωώθηκε φυσικά.

{Σε φωτεινή αντιπαραβολή με τους δημάρχους που σιγοντάρουν ή ανέχονται τις ενορχηστρωμένες ξενοφοβικές αντιδράσεις για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, ο Κώστας Πελετίδης προσεγγίζει το ζήτημα με βαθιά ευαισθησία: «Δεν υπάρχουν ξένα παιδιά. Όλα τα παιδιά είναι δικά μας. Είναι πανανθρώπινες αξίες αυτά τα πράγματα. Δεν μπορείς να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους με βάση τη φυλή ή το έθνος»}. 

Σε  αυτήν τη μάχη είχε στο πλευρό του ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης από αντιφασίστες, συλλόγους και φορείς από όλη την Ελλάδα και  το κοινό περί δικαίου αίσθημα. 

 Και κατέληξε ο δήμαρχος Πατρέων στη συνέντευξη του στο www.vice.com

«Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι υπόδειγμα κι όχι να στέκεται απέναντι στις ανάγκες μικρών παιδιών και των οικογενειών τους. Αυτό είναι πραγματικά μικρόψυχο. Η ανθρωπότητα κι εμείς εδώ, ζήσαμε το τέρας του ναζισμού. Δε θέλουμε να το ξαναζήσουμε».

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 6 = 9