Στη θέση του κατηγορούμενου ο Α. Γαβότσης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό στο Ωραιόκαστρο.

Μαρτίου 6, 2017
Από

«Που ήταν η δημοτική αρχή την ημέρα που ξεκίνησε η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο 1ο δημοτικό; Που ήταν;». 

Αυτό ήταν ένα από τα ερωτήματα που δεν μπόρεσε να απαντήσει ο Α. Γαβότσης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό στο Ωραιόκαστρο, όπου βρέθηκε απολογούμενος.

 Έτσι δεν αποδείχθηκε τελικά καλή η ιδέα να παραβρεθεί ο  Α. Γαβότσης σε αυτή την εκδήλωση, που μάταια προσπάθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.  

Τόσο η  Ιφιγένεια Καμτσίδου, Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, όσο κι  ο Γιώργος Αγγελόπουλος, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου στο υπ. Παιδείας, δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία για να τον θέσουν προ των ευθυνών του, αλλά  και για κάποια  καίρια ερωτήματα τα οποία έμειναν αναπάντητα. 

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Αγγελόπουλος έθεσε δύο  ερωτήματα.

«Που ήταν η δημοτική αρχή την ημέρα που ξεκίνησε η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο 1ο δημοτικό; Που ήταν;»

Ο Γαβότσης  ξεροκατάπιε και απάντηση δεν έδωσε.  Το  δεύτερο ερώτημα ήταν σχετικά με την Πατριωτική Ένωση.

«Η «Πατριωτική κίνηση Ωραιοκάστρου», τώρα εμφανίστηκε; Μήπως κάποιοι επέτρεψαν την παρουσία της σε  παρέλαση που είναι Εθνική εορτή; Αυτή η πατριδοκαπηλία επιτράπηκε από ποιους;»

«Είναι μεγάλη παραπληροφόρηση» απάντησε κοπιάζοντας ο Α. Γαβότσης και κατά την προσφιλή του τακτική έριξε  το φταίξιμο στους δημοσιογράφους.

Ενώ όταν η κα Ιφιγένεια Καμτσίδου, αναφέρθηκε στο γνωστό θέμα με τις δηλώσεις του Α. Γαβότση στο Μελισσοχώρι, ο δήμαρχος κάτι πήγε να ψελλίσει για παρερμηνεία και δημοσιογράφος,  αλλά η κα Ιφιγένεια Καμτσίδου δεν του άφησε κανένα περιθώριο, λέγοντας.

  «Τον δήμαρχο άκουσα να κάνει δηλώσεις. Δεν πείστηκα από δημοσιογράφους. Τον δήμαρχο είδα, άκουσα με τα αυτιά μου  να υπονομεύει τη δημόσια τάξη.  Τον  άκουσα στη τηλεόραση. Αυτό το απόσπασμα λοιπόν που άκουσα αντέβαινε στις υποχρεώσεις του. Δεν παρερμηνεύω τίποτα. Άκουσα τα λόγια του και με βάση αυτά κρίνω. Και με βάση αυτά που άκουσα, .. είδα έναν άνθρωπο, ο οποίος  όχι απλώς  δεν προσπαθεί να  διαφυλάξει την δημόσια τάξη, αλλά την υπονόμευε».

Ο δε  υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, αναφέρθηκε  γενικά στη μεταναστευτική κρίση, προσφυγική κρίση και στη σημασία της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία για  τη μείωση των ροών στα νησιά  του Αιγαίου ώστε να διατηρείται σχετικά σταθερός ο μεταναστευτικός προσφυγικός πληθυσμός.

Ενώ για τις αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο από  μια μικρή μερίδα ακροδεξιών εθνικιστών σε παλιότερη συνέντευξή του στο ράδιο ανέφερε:

«Φουσκωτοί, τσαμπουκάδες , οι πολιτικοί τους πρόγονοι ήταν με τους γερμανούς , τους δοσίλογους , τους μαυραγορήτες και χουντικούς. Δεν θα κάνουν κουμάντο αυτοί».

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    1 × = 2