Προσοχή! Δεν είναι πλάκα. Μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης νερού από το δήμο Ωραιοκάστρου στο Δήμο Dimitrovgrad Βουλγαρίας!!!!

Απριλίου 5, 2017
Από

Είναι από αυτά που διαβάζεις και σου πέφτουν τα σαγόνια κάτω από τα γέλια!

Η ιστορία βέβαια του  νερού για τη Μυγδονία είναι μια ιστορία ξεφτίλας και ντροπής. Ως γνωστόν η διοίκηση του Δήμου  Ωραιοκάστρου αφήνει επί δεκαετίες τους κατοίκους της Μυγδονίας και της Καλλιθέας χωρίς πόσιμο νερό, με νερό ακατάλληλο, αντί να πάρει νερό από την ΕΥΑΘ, μόνο και μόνο για να διατηρεί τη Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης και να κάνει όσα κάνει (απευθείας αναθέσεις, βολέματα και μισθοδοσία, ψηφοθηρία κ.α)  σε αυτήν.  Και τώρα θα μεταφέρει αυτή την τεχνογνωσία και στους καημένους Βουλγάρους.

Για ποια τεχνογνωσία όμως μιλάμε; Εάν εννοείται η  τεχνογνωσία των προεκλογικών υποσχέσεων, τότε ναι , από αυτήν έχει μπόλικη ο δήμαρχος Α. Γαβότσης, για να μεταφέρει στον Βούλγαρο συνάδελφό του.

Γιατί το μεγαλύτερο, άντε ένα από τα μεγαλύτερα προεκλογικά ψέματα του Γαβότση ήταν που έταζε στους κατοίκους της Μυγδονίας ότι θα τους εξασφαλίσει κατάλληλο νερό, σαν να βρισκόμαστε στην Ελλάδα του 1950, του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου. 

Αυτό φυσικά δεν έγινε και συνεχίζει να δίνει στους ανθρώπους νερό τίγκα στα νιτρικά στη Μυγδονία  και στα κολοβακτηρίδια στον Πεντάλοφο. Αυτή την τεχνογνωσία του θα μεταφέρει στον βουλγάρικο δήμο;

Εάν μάθουμε ότι και ο Βούλγαρος δήμαρχος εγκατέλειψε το δήμο του και επέλεξε να κατοικεί σε άλλον Δήμο που δεν λένε  το νερό νεράκι, ε τότε θα καταλάβουμε πράγματι ότι ο Γαβότσης μετέφερε με επιτυχία την τεχνογνωσία του, στην επίλυση του προβλήματος του νερού.

«Πόσο άχυρο μπορεί να έχει κάποιος στο κεφάλι του ή πόσο σανό μπορεί να καταναλώσει;»

Πάντως θα έχει ενδιαφέρον εάν βγει ένα πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μελετηθεί το  πόσο άχυρο μπορεί να έχει κάποιος στο κεφάλι του ή πόσο σανό μπορεί να καταναλώσει.

Αλλά πέρα από το ευτράπελο του θέματος, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό κι έχει πολύ γέλιο και χρήμα  η υπόθεση.

Γιατί μιλάμε για ένα πρόγραμμα «Aqua-lity» συνολικού προϋπολογισμού 850.000 ευρώ,  ενώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Ωραιοκάστρου για την υλοποίηση των δράσεων που θα αναλάβει ανέρχεται στις 550.000 ευρώ. Η δε διάρκεια του έργου αναμένεται να είναι 18 μήνες.

Είναι ενδεικτικοί  οι στόχοι του προγράμματος, οι οποίοι είναι ένας κι ένας και αξίζει να αναφερθούν αναλυτικά:

1). Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός συστήματος επεξεργασίας νερού στη ΔΕ Ανθούπολης

2). Εκπόνηση μίας μελέτης σημείων περιβαλλοντικής πίεσης 

3). Ανάπτυξη ενός διασυνοριακού συστήματος υποστήριξης αποφάσεων σχετικά με την ποιότητα του νερού

4). Προβολή και διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου

5). Μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης αστικών υδάτων στο Δήμο Dimitrovgrad.

Οι στόχοι είναι αυτό που λέμε, δεν ξέρεις ποιον να πιάσεις και ποιον να αφήσεις. Να πιάσεις την  «ανάπτυξη διασυνοριακού συστήματος υποστήριξης αποφάσεων» !!!, τη «διάχυση του έργου!!!, τη μελέτη περιβαλλοντικής «πίεσης»  ή την «μεταφορά της τεχνογνωσίας» ; Όλοι είναι χάρμα οφθαλμού, που λένε και μακάρι να γίνουν για να πειστούν και οι άπιστοι Θωμάδες  

Τέλος αφού βλέπουμε σαν δημότες τη διοίκηση του Δήμου να είναι  δοσμένη  ολόψυχα στο τίποτα και στην ατέλειωτη σάχλα μέχρι τελικής πτώσης  θα τολμήσουμε κι εμείς να καταθέσουμε τη λύση του προβλήματος ύδρευσης της Μυγδονίας, της Καλλιθέας , αλλά και του βουλγάρικου δήμου.  Η λύση είναι η λίμνη Ισχνόπουλου!  Ύστατη λύση το νερό από  την λίμνη του Ισχνόπουλου, αλλά δεν ξέρουμε εάν αφήνουν  οι πάπιες.

Και δύο λόγια για Δήμο Dimitrovgrad που θα πάρει την τεχνογνωσία μας.

Είναι από τους λίγους Δήμους που δεν άλλαξε το όνομά του και συνεχίζει να φέρει το όνομα του κομμουνιστή Δημητρώφ και περιλαμβάνει μια μεγάλη κοινότητα Ρομά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Δήμος Dimitrovgrad επιδεικνύει μια αξιοζήλευτη ενεργητικότητα κάτι σαν το διασυνοριακό ελντοράντο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

«Ο Δήμος αποτελείται από τις πόλεις Dimitrovgrad και Merichleri καθώς και 25 χωριά. Η πόλη του Dimitrovgrad είναι το χωρικό και δημογραφικό κέντρο του δήμου. Τα τελευταία 15 χρόνια εμφανίζει τις αρνητικές τάσεις που χαρακτηρίζουν μεγαλύτερα αστικά κέντρα. Ο σύνολο των κατοίκων άγγιζε τις 58.000. Ο δήμος είναι από τους μεγαλύτερους στη χώρα και ο δεύτερος μεγαλύτερος της περιφέρειας. Το ποσοστό των πτυχιούχων συνεχώς αυξάνεται και αυτή τη στιγμή είναι κοντά στο μέσο όρο της χώρας, αλλά αυξάνεται και το ποσοστό των αγράμματων».

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    2 × = 2