Τα παιδιά του πολέμου στο Ωραιόκαστρο. «Οι πραγματικοί ήρωες».

Απριλίου 28, 2017
Από

Αυτά τα παιδιά δεν θα έρθουν στην Ελλάδα, ας μην φοβάται η ασήμαντη μειοψηφία των ρατσιστών.

Το δεύτερο γκρουπ από τα παιδιά που σώθηκαν από την κόλαση του πολέμου της Συρίας πέρασαν την Πέμπτη το κατώφλι του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου.

Κοιτάνε γύρω τους και είναι σαν μην το πιστεύουν, ότι βρίσκονται επιτέλους σε ένα σχολείο κανονικό μαζί με άλλα παιδάκια.

Τα παιδιά αυτά είναι τα  μεγαλύτερα  θύματα ενός παράλογου πολέμου δίχως τέλος! Αυτά τα παιδιά λοιπόν, όταν μπήκαν στην αυλή του σχολείου,  κοιτούσαν το σχολείο και τα άλλα παιδιά που έπαιζαν ξένοιαστα και ήταν σαν να μην το πίστευαν.  

Έμειναν εκεί στην αυλή, για λίγα λεπτά ακίνητα και αμίλητα. Ίσως γιατί τέτοιες εικόνες,  να μην είχαν ξαναδεί.  Ίσως γιατί να μην πίστευαν, αυτό που έβλεπαν τα μάτια τους, ότι υπάρχει δηλαδή ένα  σχολείο όπου ανέμελα παίζουν οι μαθητές, χωρίς το φόβο από τις βόμβες, χωρίς τη σκληρή πλευρά της ζωής που γνώρισαν από την γέννηση τους.

Χέρι, χέρι στον πόλεμο, χέρι , χέρι στο σχολείο!

 Είναι από τα χιλιάδες παιδιά που τραυματίστηκαν, αιχμαλωτίστηκαν και βασανίστηκαν. Από τα χιλιάδες παιδιά που επέζησαν από τις  αεροπορικές επιθέσεις, τη  χρήση χημικών όπλων, τις  βόμβες διασπορές, τις νάρκες, τη θάλασσα. Είναι από τα παιδιά που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε για λίγες ώρες στο Ωραιόκαστρο, στο 1ο δημοτικό σχολείο.

Τα παιδιά του πολέμου, δικαιούνται την αγάπη μας και τον σεβασμό μας.

Είναι τα παιδιά της Συρίας. Τα μεγαλύτερα θύματα του  πολέμου. Τα παιδιά  που βλέπουν τις ζωές τους να διαλύονται, που  βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωπα με τη βία, την πείνα και τις ασθένειες.  Τα παιδιά που έζησαν Ιστορίες καθημερινής φρίκης, τα παιδιά που βρέθηκαν στο έλεος ενός παράλογου πολέμου.

Είναι  τα παιδιά που γλύτωσαν  από τον όλεθρο, που ζουν πια σε ένα ήρεμο περιβάλλον, αλλά που κουβαλούν, τους  εφιάλτες, τη μοναξιά, τα σημάδια από τα τραύματα που στιγμάτισαν την ψυχή τους.

Ύπάρχουν πολλά να μάθουμε από αυτά τα παιδιά, και οι μεγάλοι, αλλά και οι μαθητές και πρώτα- πρώτα την ελπίδα που δίνουν, όταν εμείς με τις καθημερινές μικρές αντιξοότητες την χάνουμε.

Το μήνυμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, για τα παιδιά του πολέμου αντιπροσωπεύει τον Πλανήτη.  «Γεια σας. Γνωρίζουμε ότι υποφέρετε πολύ. Μπορεί εγώ να είμαι ένας διάσημος παίκτης, αλλά εσείς είστε οι πραγματικοί ήρωες. Μην χάνετε την ελπίδα. Ο κόσμος είναι μαζί σας. Νοιαζόμαστε για εσάς. Είμαι μαζί σας».

 Είμαστε και εμείς μαζί σας παιδιά. Είναι και το  Ωραιόκαστρο μαζί σας,  θα συμπληρώσουμε εμείς,  Ραχάφ,  Βαέλ, Αχμέτ, Φατιμά. Μην φοβάστε, παίξτε!!

Τα προσφυγόπουλα μπαίνουν επιτέλους στο σχολείο! στο 1ο δημοτικό Ωραιοκάστρου.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    8 − = 3