Η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου, η «Ελληνική Δημοκρατία» και η αθλιότητα του ρατσισμού.

Μαΐου 2, 2017
Από

Σε ένα Ωραιόκαστρο στο οποίο έχει παρέμβει  εισαγγελέας για τα φαινόμενα  ρατσισμού και για αυτούς που τα υποθάλπουν, έρχεται  το νεοσύστατο Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων να ρίξει λάδι στη φωτιά.  Ενώ οι εικόνες της ντροπής, που έκαναν τον γύρο του κόσμου έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο, με προπηλακισμούς, με βρισιές, με ουρλιαχτά και υστερίες  είναι ακόμη νωπές, έρχεται η Ένωση Γονέων για να κάνει μια επίδειξη ανευθυνότητας.

Αντί να σεβαστεί τον «ιερό χώρο»  του σχολείου και να υπερασπιστεί τους «αδύναμους», χυδαιολογεί με ένα ακατανόητο παραλήρημα μιλώντας  για «μετανάστες», για «τσουβάλιασμα» και «περιφορά» των παιδιών με «αστυνομική συνοδεία».

Αποφαίνεται μάλιστα ότι δεν υπάρχει κάποιος  εκπαιδευτικός στόχος  για τα προσφυγόπουλα, αλλά ότι υπάρχει άλλη σκοπιμότητα, την οποία όμως –προς απογοήτευσή μας- δεν αποκαλύπτουν τα σαΐνια που την εντόπισαν, ώστε  να την μάθουμε και εμείς.

Στο τέλος δε αντί να διαμαρτυρηθεί για τις ελλείψεις στη σχολική στέγη, για τις εργασίες συντήρησης των σχολείων που δεν γίνονται, από το Δήμο, κορυφώνει τον παραλογισμό του λόγου και διαμαρτύρεται στην… «Ελληνική Δημοκρατία» «για την απαράδεκτη αντιμετώπιση, αμφότερων των ιθαγενών και αλλοδαπών»!!!!!! και όποιος κατάλαβε , κατάλαβε.

Πάντως αποτελεί πράγματι παγκόσμια πρωτοτυπία το να διαμαρτύρεται  ένας φορέας γονέων προς την …«Ελληνική Δημοκρατία».  

Μετά από όλα αυτά δεν θα ήταν πλεονασμός, εάν τονίζαμε ότι σαν φορέας των γονέων, η θέση της Ένωσης Γονέων  είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά του κόσμου, μακριά από κάθε είδους ρατσισμού. Και εάν  δεν μπορούν να βρεθούν δίπλα στα παιδιά του πολέμου, όπως κάνει η μεγάλη πλειοψηφία των γονέων, τότε ας μιλούν τουλάχιστον με σεβασμό για αυτά.  

Τέλος είναι γνωστό πόσο έχει ταλαιπωρηθεί κατά το παρελθόν ως  φορέας η Ένωση Γονέων. Οπότε θα κλείσουμε ποιητικά με τον Κ. Καβάφη, μιας και τον επικαλέστηκε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός της «Ελληνικής Δημοκρατίας».  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου (ή την Ένωσή σου) όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του….. 

   Ακολουθεί το περί ου ο λόγος δελτίο τύπου της Ένωσης.

        ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την εμφάνιση μετά από μήνες εκ νέου σε σχολική μονάδα του
Ωραιοκάστρου, νέων προσφυγόπουλων και αστυνομικών δυνάμεων, ως νέο Δ.Σ (4/2017) της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Ωραιοκάστρου, καταγγέλουμε τους αρμόδιους και υπεύθυνους του Ελληνικού Κράτους ,οι οποίοι, δήθεν στο όνομα του δικαιώματος εκπαίδευσης των οποίων «μεταναστών»,
τσουβαλιάζουν με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων μια χούφτα παιδιών, τα περιφέρουν στην εκάστοτε σχολική μονάδα, ενώ μετά από λίγες μέρες τα εξαφανίζουν και στην συνέχεια,
μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, φέρνουν άλλα.

Αυτή η πρακτική δεν αποσκοπεί σε κανέναν εκπαιδευτικό στόχο, αλλά
προφανώς έχει άλλη σκοπιμότητα.

Διαμαρτυρόμαστε, για την απαράδεκτη αντιμετώπιση από την Ελληνική Δημοκρατία, αμφότερων των ιθαγενών και αλλοδαπών και πολύ περισσότερο των παιδιών, που τα χρησιμοποιούν περιφέροντας τα για δικούς τους λόγους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΕΡΜΗΓΚΑ ΑΣΗΜΙΝΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    5 × = 40