Ότι δεν κάνουν οι μεγάλοι, το έκαναν τα παιδιά. Με μεγάλη επιτυχία η πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών στο Δρυμό για το νερό!

Μαΐου 11, 2017
Από

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και γονέων και με μεγάλο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η δράση των μαθητών για το νερό στο Δρυμό.  Οι μαθητές είχαν φτιάξει και κρατούσαν πολύχρωμα συνθήματα σε χαρτί που αναφέρονταν στο νερό και φώναζαν επίσης πολλά συνθήματα για αυτό.

Οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια και τα καφενεία και από τα πεζοδρόμια καταχειροκροτούσαν τους μαθητές για αυτή τους  τη δράση. Η πορεία των μαθητών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού πλαισιωμένη από πολλούς γονείς ξεκίνησε το πρωί από το νηπιαγωγείο, από το οποίο ξεκίνησε και η σχετική πρωτοβουλία και κατευθύνθηκε μέσα από τους  δρόμους  του χωριού στο κοινοτικό κατάστημα.

Εκεί οι μαθητές παρέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της κοινότητας Κ. Πατσαλά.  Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε αναζητήθηκαν   ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με το νερό, από τους μαθητές,  θέτοντας πολλά ερωτήματα  που έφεραν σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο.

Μετά δε από  την επιμονή των παιδιών για το πότε θα δοθεί λύση στο πρόβλημα του νερού, ο πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τάχα ο δήμος  θα φέρει νερό από το Ωραιόκαστρο. Κάτι φυσικά που δεν μπορεί να γίνει, γιατί το Ωραιόκαστρο υδροδοτείται από την ΕΥΑΘ και σε αυτή ανήκουν όλες οι γεωτρήσεις και το δίκτυο.

Η ιστορία με το νερό στη Μυγδονία  είναι μια παλιά ιστορία, για την οποία έχουν μερίδιο ευθύνης και οι κάτοικοι που την ανέχονταν με μια «σιωπηλή» κατά κάποιο τρόπο άτυπη συμφωνία της «κακιάς ώρας»  με τις  τοπικές αρχές. Να μην αναφέρονται  σε αυτό,  δηλαδή να μην μιλάνε για το νερό, γιατί; γιατί   η περιοχή είχε μπει στο παιχνίδι της οικιστικής  ανάπτυξης με τις μεζονέτες και κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικές συνέπειες στις πωλήσεις. Έτσι κουτοπόνηρα κι αφελέστετα επέλεξαν την αιώνια τριτοκοσμική καταδίκη του τόπου τους.

Έτσι δεν μιλούσε κανένας εδώ και πολλά χρόνια για  το πρόβλημα του  νερού.  Από το 2006 με επίσημες μετρήσεις αποδείχθηκε ότι το νερό ήταν ακατάλληλο και ποιος ξέρει από πόσα χρόνια πριν.  Οι νέοι κάτοικοι κυρίως,  που  ξόδεψαν μια περιουσία για να αγοράσουν μια κατοικία,  ανακάλυπταν ότι το νερό του τόπου, που ήρθαν για να ζήσουν καλύτερα  ήταν και είναι δηλητήριο. Έτσι από τον Νοέμβριο του 2012 χάρη και στη δημοσιότητα που πήρε το θέμα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, site, αναγκάστηκε να κάνει και η τότε δημοτική αρχή του Δ. Σαραμάντου  μια επίσημη ανακοίνωση για την ακαταλληλότητα του νερού. 

Στις πρόσφατες  δημοτικές εκλογές ο  Σαραμάντος ανακοίνωσε ότι το νερό έγινε ξαφνικά  ….καθαρό και ο έτερος υποψήφιος  Γαβότσης υποσχόταν ότι εάν εκλεγεί θα λύσει το πρόβλημα του νερού στη Μυγδονία σε 6 μήνες!!! Ο Γαβότσης επειδή υποσχέθηκε  το μεγαλύτερο ψέμα κέρδισε τις εκλογές, έγινε δήμαρχος και ενώ πέρασαν  όχι μόνο 6, αλλά 30 μήνες το πρόβλημα δεν το έλυσε και έτσι αναγκάστηκαν να βγουν τα παιδιά στους δρόμους.

Γιατί δεν λύνεται και πώς μπορεί να λυθεί.

Όλοι ξέρουν ότι νερό δεν υπάρχει στη Μυγδονία γιατί είναι πειραγμένος ο υδροφόρος ορίζοντας. Επίσης όλοι ξέρουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με τη σύνδεση με την ΕΥΑΘ.

Αλλά η δημοτική αρχή «κερδίζει»πολλά περισσότερα με την διαιώνιση του προβλήματος, παρά με τη λύση του!!!

Πρώτα- πρώτα διατηρεί την χρεοκοπημένη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης. Κι όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα ξέρουν το όργιο σπατάλης και διαφθοράς που γίνεται σε αυτές τις Δημοτικές επιχειρήσεις σε όλους σχεδόν τους Δήμους και πόσος κόσμος  μπήκε ήδη φυλακή και πόσος ακόμα θα μπει. Δεύτερον, κάνει ψηφοθηρική πολιτική με τους ανείσπρακτους λογαριασμούς, τρίτον βολεύει συμβούλους σε έμμισθες θέσεις  και ακόμη άλλα πολλά.

Η λύση του νερού λοιπόν βρίσκεται στην ΕΥΑΘ. Είτε με την σύνδεση της Μυγδονίας  με αυτήν, όπως και το Ωραιόκαστρο, είτε να αγοράζει ο Δήμος από αυτήν τις ποσότητες νερού που χρειάζεται, όπως κάνουν άλλοι δήμοι.

Που να ήξεραν στον ΟΗΕ όταν ανακήρυξαν την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, θα έδιναν την ευκαιρία στους μαθητές και τα νήπια του  Δρυμού να διαμαρτυρηθούν για το  νερό, γιατί κι αυτά υποφέρουν από το ακατάλληλο νερό όπως τα παιδάκια του τρίτου κόσμου.  Δεν είναι επίσης τυχαίο που ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι ‘Αναν, σε μήνυμα του είχε πει ότι «Το νερό δεν είναι μόνο βασικό συστατικό της ζωής, αλλά και στοιχείο πολιτισμού». Και «πολιτισμός» με την παρούσα δημοτική αρχή, δεν υπάρχει.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    9 − 4 =