«Λούφα και παραλλαγή» και Σειρήνες στο Ωραιόκαστρο για τη διοίκηση Γαβότση.

Μαΐου 28, 2017
Από

Η  τραγωδία του Δήμου μας, που ξέμεινε από καύσιμα  και παίρνει πετρέλαιο από  τον στρατό, μετατρέπεται σε κωμωδία, που παραπέμπει στη ταινία «Λούφα και παραλλαγή».

 

Εάν πριν από  χρόνια, οι ταινίες με τις φανταρίστικες περιπέτειες   έσπαγαν  κάθε εισπρακτικό ρεκόρ και γνώριζαν τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του  ελληνικού σινεμά, φανταστείτε τι έχει να γίνει εάν γυριστεί ταινία για τα καμώματα και τις αυτοδιοικητικές περιπέτειες της  διοίκησης  Γαβότση.

Από την  τρελοπαρέα των φαντάρων, που έστηναν διάφορες κομπίνες για να λουφάρουν, αλλά και για να επωφεληθούν, στην τρελοπαρέα του Γαβότση, που ανήγαγε τη λούφα σε άθλημα, την αποφυγή των ευθυνών σε χόμπι και που παράγει  ένα σωρό ευτράπελα και γέλιο,  από την αδυναμία της  να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις ενός Δήμου, που δεν μπορούν να διοικήσουν.

 

Ίσως από τις πιο δυνατές στιγμές πικρής κωμωδίας  του Γαβότση, ήταν η απόλυση των συμβασιούχων. Πενήντα πέντε συμβασιούχους  που ο ίδιος προσέλαβε μέσω ΑΣΕΠ, για να τους απολύσει πάλι ο ίδιος μετά  από δύο μέρες, χρεώνοντας απίστευτα το Δήμο με τα ποσά της μισθοδοσίας και προκαλώντας αστείρευτο γέλιο σε όλη την Ελλάδα.  Ακολουθεί το «μισό» έργο που έκανε πιο επικίνδυνη τη στροφή του τρελού στη Γαλήνη και η συνεχιζόμενη απληρωσιά όλων των συμβασιούχων του Δήμου.

Το μαγειρείο των παιδικών σταθμών που δεν κατάφερε ακόμα να κάνει και που είναι τόσο απαραίτητο για το ΕΣΠΑ

Στη συνέχεια έχουμε σπάνιες σκηνές με τα λυόμενα σχολεία, τις λυόμενες τουαλέτες στο δημοτικό σχολείο Πενταλόφου και το μαγειρείο  που δεν μπόρεσε να κάνει ακόμα για τους παιδικούς σταθμούς που απαιτείται για το ΕΣΠΑ. Μετά έχουμε το αστείο  παραλήρημα για τα  προσφυγάκια που θα κολλούσαν τάχα  με  αρρώστιες το Ωραιόκαστρο, που το νοιάζεται και το αγαπάει τόσο πολύ ο Γαβότσης, ώστε να αφήνει το μισό Δήμο, (Μυγδονία -Καλλιθέα) χωρίς πόσιμο νερό σαν την Αφρική,  παραπέμποντας σε μια άλλη ταινία «Και οι Θεοί τρελάθηκαν».

Αφήνουμε τα γεφύρια και τα σχολεία που έταξε και φυσικά δεν έκανε, τις απευθείας αναθέσεις που δεν έλεγε, αλλά κάνει,  για να πάμε  στα σκουπίδια που δεν μπορεί να μαζέψει και στα οχήματα του Δήμου που για να κινηθούν χρειάστηκε να φέρει τελικά πετρέλαιο ο στρατός.

Όπως κανείς  δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι με θέμα τη θητεία μερικών στρατιωτών κατά την περίοδο της Χούντας, θα γραφόταν η σημαντικότερη στιγμή του νεότερου ελληνικού κινηματογράφου, έτσι κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι εν έτη 2017 θα υπήρχε μια διοίκηση σε έναν Δήμο που με τη θητεία της θα προκαλούσε τόση χλεύη και  απαξίωση με τις κωμικοτραγικές καταστάσεις, πνευματικού επιπέδου Κα-Ψι- Μι και με τις βωμολοχίες να  πέφτουν σαν χαλάζι, που θα έγραφε την μελανότερη ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ελλάδας.

 Με όλα αυτά πάντως δημιουργείται  ναι μεν μια εκρηκτική αυτοδιοικητική κωμωδία με δραματικές στιγμές, αλλά και μια αισιόδοξη έκβαση, ώστε  να απαλλαχτεί μια ώρα γρηγορότερα ο Δήμος  Ωραιοκάστρου, από αυτούς τους …γιώτα 4 (Ι4)  της αυτοδιοίκησης.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 9 = 18