Αθώοι Α. Θέμελης και Κ. Καρανικολάου που αντιστάθηκαν στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία!

Μαΐου 31, 2017
Από

Η κα Κατερίνα Καρανικολάου με τον Α. Θεμελή χαρούμενοι μετά την αθωωτική απόφαση.

Τόσο η κα Καρανικολάου, όσο και ο Α. Θεμελής μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,  είναι από τους πολίτες που πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στην πανούκλα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας όταν αυτή εμφανίστηκε στο Ωραιόκαστρο και συνέβαλαν στη νίκη της δημοκρατίας και της ανθρωπιάς για τα προσφυγόπουλα.

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, όπως λέει ο λαός,  ο μηνυτής των Κ. Καρανικολάου και Α. Θεμελή, στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης το πρωί της Τετάρτης που εξετάζονταν η μήνυση σε  βάρος τους για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στο πλευρό των κατηγορούμενων ως μάρτυρες υπεράσπισης ο βουλευτής  του ΚΚΕ Ν. Δελής και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Εδιρνέλης, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  Δρυμού Κ. Πατσαλάς, εκπρόσωποι φορέων και δεκάδες σύντροφοι και φίλοι των κατηγορουμένων, που βρέθηκαν στο πλευρό τους για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Και η  κα Καρανικολάου, αλλά  και ο Α. Θεμελής  κατέρριψαν το κατηγορητήριο κι αναφέρθηκαν στα πραγματικά γεγονότα. Όπως στο  επιδεικτικό σχίσιμο του πρακτικού συνεδρίασης του τότε Δ.Σ. του συλλόγου γονέων  που αποκάλυπτε την άρνηση της πλειοψηφίας να βοηθήσει με τη συλλογή τροφίμων, ρούχων, τα προσφυγόπουλα, στις  απειλές και στην καθαίρεση της γραμματέας του συλλόγου επειδή τόλμησε να κάνει   την πρόταση αλληλεγγύης και επιπλέον, να κρατήσει πρακτικά.

Ο Α. Θεμελής με τη σύζυγό του και συντρόφους έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Για την καθαίρεση της και τις ψευδολογίες για τα αίτια της,  που επί της ουσίας ήταν  πράξη εκφοβισμού για τον αγώνα της ενάντια στο μίσος και το ρατσισμό στα σχολεία. Αναφέρθηκε επίσης ότι αυτή η πλειοψηφία του Διοικητικού συμβουλίου που καθαίρεσε την κα Καρανικολάου, ήταν αυτή που πήρε και την κατάπτυστη απόφαση για αποχή των μαθητών, εάν έρχονταν προσφυγόπουλα στο σχολείο!!!!

 

Ο  εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του  πρότεινε την αθώωση της κας Κατερίνας  Καρανικολάου, πρώην μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου, ενώ για τον  Α. Θεμελή επικαλέστηκε την παύση της ποινικής  δίωξης  λόγω παραγραφής.

Η πρόταση του εισαγγελέα  έγινε δεκτή και οι κατηγορούμενοι πανηγύρισαν στις αγκαλιές φίλων και συμπαραστατών, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή συνέχεια στον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό  και το φασισμό.

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    3 + = 11