Οι αγώνες των γονέων φέρνουν αποτελέσματα. Να μην μείνει στη μακέτα το 2ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου

Ιουνίου 3, 2017
Από

Ένα χρόνιο αίτημα πολλών αγώνων  από το σύλλογο  γονέων του 2ου δημοτικού Παλαιοκάστρου μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του. Ανακοινώθηκε μετά από πολλές καθυστερήσεις, επιτέλους,  η δημοπράτηση του έργου.  Οι σύλλογοι γονέων όταν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της σχολείων και όχι για να σπέρνουν το μίσος του ρατσισμού και του φασισμού, τότε μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν καθοριστικά στην επίλυση των προβλημάτων σχολικής στέγης.

Αυτό έγινε με το σύλλογο γονέων του 2ου Παλαιοκάστρου που έδωσε πολλούς και σκληρούς αγώνες για να αναδείξει το πρόβλημα και να επιβάλλει τη λύση του. Οι δημοτικές αρχές με την αδιαφορία και την ασχετοσύνη απλά προκαλούν καθυστερήσεις. Τώρα που το έργο μπήκε στην τελική ευθεία, απαιτείται επαγρύπνηση από το σύλλογο γονέων για να μην μείνει το έργο στη  μακέτα και να ολοκληρωθεί.

  «Ξεκινά η κατασκευή του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου μετά και τη σχετική υπογραφή σύμβασης μεταξύ του δήμου Ωραιοκάστρου και της αναδόχου εταιρείας «ΑΡΗΣ Κ. Α.Τ.Ε.», που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου. Κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικές υποδομές στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου και ζήτησε την ολοκλήρωση του έργου, στις προβλεπόμενες προθεσμίες, ώστε να παραδοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε χρήση.

Το έργο Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΕΣ 2014 – 2020 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση». Πρόκειται για την κατασκευή του 6/θεσιου 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου του δήμου Ωραιοκάστρου δυναμικότητας 150 μαθητών. Το κτίριο του σχολείου, που χωροθετείται σε οικόπεδο επί της οδού Υψηλάντη και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο, περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία, ΑΠΧ, βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής κλπ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κτίριο ακολουθεί τις επιταγές του ΚΕΝΑΚ για καλύτερη ενεργειακή απόδοση και έχει εξασφαλισμένη την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, ενώ, προβλέπεται πλήρης διαμόρφωση του αύλειου χώρου».

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 3 = 9