Ξεφτίλα χωρίς όρια και για τα νεκροταφεία του Ωραιοκάστρου.

Ιουνίου 6, 2017
Από

Μια μακάβρια όσο και απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται στα νεκροταφεία του Ωραιοκάστρου. Ο κ. Ιωσηφίδης ομολόγησε μπροστά σε όλο το δημοτικό συμβούλιο, κατόπιν παρότρυνσης μάλιστα του δημάρχου, ότι «έδωσε»  δύο τάφους, έτσι.

Και χωρίς να είναι η αρμοδιότητά του και χωρίς να ενημερώσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και φυσικά χωρίς να εισπραχθεί  το ανάλογο αντίτιμο από το ταμείο του Δήμου.

Η δε δικαιολογία ότι τάχα το έκανε για «κοινωνικούς» λόγους γιατί δεν είχαν οι συγγενείς να πληρώσουν, προφανώς προορίζεται για χαχόλους και χάπατα.  Γιατί εάν  ίσχυε κάτι τέτοιο  δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει η δουλειά στη «ζούλα», στα κλεφτά, χωρίς να ενημερωθεί κανένας.

Αντίθετα εάν αποδεικνύονταν οι ισχυρισμοί για κοινωνικούς λόγους θα δίνονταν  μια λύση δημόσια και καθαρά. 

Όλα αυτά, τα πριν και τα μετά  -και πολλά άλλα- συνιστούν τη ξεφτίλα χωρίς όρια. Γιατί η διοίκηση του δήμου έχει  πάει και ένα βήμα παραπέρα, αφού σαν Δήμος μετά τη γεροντοκρατία, έχουμε πάει στη νεκροκρατία.

Εάν υπήρχε μια κανονική διοίκηση, το πρώτο που έπρεπε να κάνει ο δήμαρχος ήταν να ζητήσει να παρέμβει  άμεσα  το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και να ασκηθεί αυστηρός έλεγχος για το τι πραγματικά συμβαίνει  στα νεκροταφεία. 

Να διερευνηθεί εάν υπάρχει ή όχι  κύκλωμα που εκμεταλλεύεται τον θάνατο και τη θλίψη των συγγενών και δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς και το οποίο αποσπώντας χρήματα για την παραχώρηση τάφων, ζημιώνει  και το δημόσιο συμφέρον.

 Όμως αντί ο δήμαρχος να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, έσπευσε να βγάλει μόνος του το πόρισμα, ό,τι ο Ιωσηφίδης ό,τι έκανε το έκανε «άδολα». Προκαλώντας όμως με αυτή τη στάση του επιπλέον εύλογα ερωτηματικά. Πως το ξέρει  και το λέει με τόση σιγουριά και γιατί βιάζεται τόσο πολύ να βγάλει το πόρισμα, αντί για τη δικαιοσύνη και γιατί δεν καταφεύγει τελικά σε αυτήν;

Εντύπωση επίσης  προκαλεί και η στάση των αρμόδιων αντιδημάρχων. Του πρώην και του νυν, Τσακαλίδη και Κοΐτσίδη που αρκέστηκαν στο να ανατεθεί εκ των υστέρων και τυπικά η ευθύνη των νεκροταφείων στον Ιωσηφίδη, ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις το λόγο έχει πάντα ο θεσμικός έλεγχος και η δικαιοσύνη, που  έπρεπε να απαιτήσουν.

Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις το πρώτο ζητούμενο είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά, η οποία να βαραίνει καθέναν ξεχωριστά και τη δημοτική αρχή συνολικά.

Έτσι και αλλιώς όμως το θέμα θα πάει στη δικαιοσύνη και  θα ελεγχθεί, γιατί εκτός όλων των άλλων τα νεκροταφεία  αποτελούν  χώρο σεβασμού των νεκρών και όχι χώρο εκμετάλλευσης και παρανομίας, όπως πολλές φορές δυστυχώς  έχει καταγγελθεί κι αποδειχθεί για πολλά  κοιμητήρια στη χώρα και έχουν τιμωρηθεί πολλοί αιρετοί και υπάλληλοι από  τη δικαιοσύνη. Ευχόμαστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο και  στο Ωραιόκαστρο και να λάμψει η αλήθεια.  

 

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 + 5 =