Απλήρωτοι κτηνίατροι, δεν γίνονται στειρώσεις. Πλήρης αδιαφορία του Δήμου για τα αδέσποτα. «Αναφορά του ΔΣ της Φιλοζωικής Ωραιοκάστρου».

Ιουνίου 10, 2017
Από

Mε μια ανακοίνωση απόγνωσης το προεδρείο της Φιλοζωικής Ωραιοκάστρου, ξεσκεπάζει την ανικανότητα και αδιαφορία της διοίκησης Γαβότση, η οποία όπως δεν κάνει τίποτα για  όλα τα θέματα του Δήμου, έτσι δεν κάνει τίποτα και για το πολύ σοβαρό θέμα με τα αδέσποτα.

Άφαντα τα προϋπολογισμένα λεφτά του 2016 για τους κτηνίατρους, άφαντα τα λεφτά για τις στειρώσεις, άφαντα τα λεφτά για την περίθαλψη και μεταφορά των ζώων.

Που πήγαν τα λεφτά;

Η εθελοντική προσφορά των μελών της Φιλοζωικής δεν αρκεί για  να αντιμετωπιστεί αυτό το  τεράστιο πρόβλημα, πολιτισμού και ανθρωπιάς. Τα θηλυκά είναι έγκυα και σε λίγο εκατοντάδες κουταβάκια θα γεμίσουν το Ωραιόκαστρο, πολλαπλασιάζοντας τα αδέσποτα και τα προβλήματα τους.

Και αυτές οι νέες φουρνιές αδέσποτων δεν δημιουργούνται από αυτούς που δήθεν έρχονται και αφήνουν τα σκυλιά τους στο Ωραιόκαστρο, αλλά από  την αποτυχημένη  διοίκηση Γαβότση, η οποία κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για το Δήμο.

 Ολόκληρη η επιστολή του Φιλοζωικού:  

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε την τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με την αδιαφορία του Δήμου σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των αδέσποτων της περιοχής.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Φίλοι Ζώων  Ωραιοκάστρο» καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων στειρώσεων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η μεταφορά των ζώων από και από τους γιατρούς πραγματοποιείται από εθελοντές της Φιλοζωικής, καθώς ο Δήμος δεν έχει προβεί στην πληρωμή του μεταφορέα των ζώων, ο οποίος διαθέτει και καταφύγιο για την απαραίτητη προσωρινή φύλαξη μετεγχειρητικής ανάρρωσης που απαιτείται μετά τη στείρωση. Δεν έχει προβεί σε υπογραφή σύμβασης για το 2017. Το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι τα σκυλιά που ήδη είναι έγκυα άμεσα θα γεννήσουν και θα υπάρξει πληθώρα κουταβιών στην κάθε περιοχή.

Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με τον Νόμο 4039/12, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και άμεσα το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Αντί αυτού στηρίζεται στις φιλόζωες προσπάθειες των εθελοντών που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες αντί του Δήμου, ο οποίος δεν εξασφαλίζει τα απαραίτητα κονδύλια για τον σκοπό αυτό.

Δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα για την μεταφορά των ζώων που είτε είναι χτυπημένα και χρήζουν περίθαλψης, είτε είναι στο πρόγραμμα για στείρωση.

Δεν υπάρχει καταφύγιο για την προσωρινή φύλαξη ή την ανάρρωση των τραυματισμένων ζώων.

Δεν υπάρχει συνέπεια στις πληρωμές των κτηνιάτρων που έχουν κάνει ήδη όλες τις στειρώσεις του 2016 και κάποιες του προγράμματος του 2017 χωρίς να έχουν λάβει χρήματα.

Δεν υπάρχει σύμβαση με τον μεταφορέα, όπως ήδη αναφέρθηκε.

Σε κάθε περίπτωση παρατημένων κουταβιών, άρρωστου ή χτυπημένου ζώου, καλούνται οι εθελοντές της Φιλοζωικής να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με δικό τους κόπο και δικά τους χρήματα. Ήδη, υπάρχει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ως χρέος σε κτηνιάτρους που συνεργαζόμαστε. Στην οδό Βαλαωρήτου πέρυσι γεννήθηκαν περίπου 20 κουτάβια. Φέτος αναμένεται να φτάσουν τα εκατό, εάν δεν γίνουν οι στειρώσεις. Για αύριο και για δεύτερη φορά προγραμματίστηκαν 4 στειρώσεις για έγκυες της περιοχής, αλλά δεν υπάρχει κανείς να αναλάβει τη φιλοξενία από τα εγχειρισμένα ζώα.

Το Δ.Σ της Φιλοζωικής «κυνηγάει» τον Αντιδήμαρχο, τον υπεύθυνο του Δήμου για τα ζώα και επίσης απευθύνθηκε στον ίδιο το Δήμαρχο με μηδενικά αποτελέσματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΔΣ αδυνατεί να συνεχίσει με αυτές τις συνθήκες και μπαίνει στη διαδικασία παραίτησης και στην περίπτωση που δεν υπάρξουν πρόσωπα να συνεχίσουν το έργο της, διαλύει τη Φιλοζωική».

Η πρόεδρος Άννα σακαλή

Γραμματέας Μαρία Ιωαννίδου

Ταμίας Μαρία Τσακιρίδου.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    + 9 = 12