Παράνομα ο Δήμος Ωραιοκάστρου εισέπραττε το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ)!!!

Ιουνίου 20, 2017
Από

Χωρίς απόφαση επικυρωμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο Δήμος εισέπραττε παράνομα το ΤΑΠ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σε αυτή την πολύ σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας.

 Συγκεκριμένα ο Γ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται ότι με αυτήν την κατάσταση και ελλείψει απόφασης  κακώς πλήρωσαν οι δημότες και ότι μπορούν να διεκδικήσουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν, ως  «αχρεωστήτως καταβληθέντα».  

Επέρριψε ευθύνες και στην προηγούμενη διοίκηση Σαραμάντου, αλλά και στη σημερινή και ανέφερε ότι ζήτησε να ενημερωθούν όλοι οι δημότες που  κατέβαλαν τα χρήματα με επίσημο έγγραφο από το Δήμο και να είναι δική τους επιλογή εάν τα διεκδικήσουν ή όχι. Αλλιώς τόνισε είναι σαν να αποκρύπτεται από τους πολίτες του Δήμου, ότι έχουν δώσει χρήματα που δεν όφειλαν και να αποκρύπτεται επίσης  η δυνατότητα  να  τα διεκδικήσουν για  να τα πάρουν πίσω.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος που ξεκίνησε από 27-12-2011 με απόφαση  της τότε διοίκησης Σαραμάντου, η οποία όμως δεν επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη. Το ίδιο και με την επόμενη απόφαση στις  17-5-2013 . Μετά τις δημοτικές εκλογές το 2014 το θέμα ξεχάστηκε.

Αποκαλύφθηκε στη συνέχεια από έναν  πολίτη που υπέβαλε αίτηση στην οικονομική υπηρεσία  του Δήμου για να προσδιορίσει τις οφειλές που είχε από το ΤΑΠ για νεόδμητες οικοδομές μη ηλεκτροδοτούμενες.

Όταν αποφάνθηκε η οικονομική υπηρεσία  για το ποσό πληρωμής, ο πολίτης ζήτησε να μάθει εάν υπάρχει σχετική επικυρωμένη απόφαση του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις χρεώσεις. Και τότε η οικονομική επιτροπή ανακάλυψε  έντρομη ό,τι δεν υπάρχει.  Στις 20-11-2015 με έγγραφο της οικονομικής υπηρεσίας προς το δήμαρχο ενημερώνεται ο  Γαβότσης  ότι ο Δήμος εισπράττει χρήματα από τους δημότες χωρίς νόμιμη απόφαση.

Στις 29-9-2016 η νέα προϊσταμένη ενημερώνει εκ νέου τη διοίκηση Γαβότση και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για το θέμα, αλλά η διοίκηση δεν έκανε  τίποτα.

 Η υπόθεση έχει πάρα πολλά ερωτηματικά , κατέληξε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που οι πρωταγωνιστές πρέπει να απαντήσουν. Και ζήτησε να ενημερωθούν  όλοι οι πολίτες για το τι ακριβώς έχει συμβεί και τι πλήρωσαν και για τα ποσά που μπορούν να διεκδικήσουν, αλλά και για τα ποσά που δεν μπορούν να διεκδικήσουν γιατί κανένα ς δεν τους ενημέρωσε.  Αναμένονται  με ενδιαφέρον οι απαντήσεις και οι  εξελίξεις στο θέμα.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    × 7 = 21