Κάντε κάτι τώρα! Επιτακτική ανάγκη η φροντίδα και η περίθαλψη των αδέσποτων στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Ιουνίου 21, 2017
Από

Ο σκυλάκος στον Πεντάλοφο χρειάζεται επειγόντως περίθαλψη και βοήθεια. Τώρα!

Καταπονημένα αδέσποτα, με μυκητιάσεις, παράσιτα και γεμάτα πληγές, λόγω της γνωστής αδιαφορίας και ανικανότητας  της δημοτικής αρχής, εμφανίζονται όλο και πιο συχνά σε περιοχές του Δήμου, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που μας έστειλαν κάτοικοι από τον Πεντάλοφο. Οι άνθρωποι βέβαια δε χρειάζεται να πανικοβάλλονται  για τη δική τους  υγεία, γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης των διάφορων ασθενειών.

Πιο επιτακτική όμως από ποτέ γίνεται τώρα  η ανάγκη για τη κτηνιατρική φροντίδα των  αδέσποτων  ζώων,  ώστε να αντιμετωπιστούν και οι διάφορες ασθένειες τους, πέρα από τις  ουσιαστικές ενέργειες  με στειρώσεις  με στόχο τη δραστική μείωση του αριθμού τους.

Ο σκυλάκος στον Πεντάλοφο

Πέραν όμως των προσπαθειών που καταβάλλουν οι φιλόζωοι και η φιλοζωική για την περίθαλψη και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, κάτω από αντίξοες  συνθήκες, οφείλει και η δημοτική αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Τις ευθύνες που απαιτούνται για την περισυλλογή, καταγραφή, σήμανση, τροφή,  κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο υγείας, αποπαρασίτωση, στείρωση, εμβολιασμό και συνεχής παρακολούθηση των αδέσποτων, όπως ορίζει ο νόμος, πάντα σε αγαστή συνεργασία με το  φιλοζωικό σύλλογο.

 Όσο ο Δήμος είναι  απών, οι φιλότιμες προσπάθειες των φιλόζωων δεν θα αρκούν για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Και βέβαια να σημειωθεί  ότι  τόσο οι ενέργειες  του δήμου, όσο και των εθελοντών θα πέσουν στο κενό, εάν δεν υπάρξει ευαισθητοποίηση από όλη την τοπική κοινωνία, η οποία θα πρέπει να συμβάλει στην αρμονική συνύπαρξη με τα αδέσποτα, όπως επιθυμούν  άλλωστε κι αυτά.

Τα οποία το μόνο που ζητούνε από τους ανθρώπους, είναι ένα καλό λόγο, ένα χάδι, λίγη τροφή και μπόλικο νερό τώρα που θα αρχίσουν οι ζέστες και θα εκφράζουν με κάθε τρόπο την ευγνωμοσύνη τους.

Μοιραστείτε το άρθρο!!!

    Σχολιάστε

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *


    6 − 2 =